Haladás: az ügyvezető nem tétlenkedik, Mátyusnak sem szabad

Mech
Aranylabdás

Re: Haladás: az ügyvezető nem tétlenkedik, Mátyusnak sem szabad

HozzászólásSzerző: Mech » 2023.04.28. 16:34

Savaria1919 írta:
Cselszky írta:
Adamek írta:remélem a 16 csak átmeneti lesz ha lesz

Úgy értem (ha jól értem), hogy 23/24 és 24/25 még tutira 12 csapatos, ha pedig a 25/26-ostól más csapatszámot akarnak, akkor arról már a 24/25-ös versenykiírásban rendelkezni kell (kiesés rendje, Nb2-es feljutó helyek, stb.), azaz 2024 tavaszáig el kell dönteni.
Az is lehet, hogy 16 csapat lesz, de rájátszással, csak azért gondolok erre, mert a szövegek alapján szerintem nem akarnak bajnoki meccsszámot csökkenteni, ha változik, akkor már inkább növelnék. A 12-ből másfélszeresre ugrás az nekem nagyon vad lenne.

2004 körül is valami ilyesmi bővítés volt, ha jól emlékszem azért maradhattunk volna benn tökutolsóként, mert legyőztük osztályozón az NB II-ben 5. helyen záró Szparit.

Remélem azt nem találják ki, hogy ne legyenek kiesők a 2024/25-ös NB I-es idény végén.

Máshogy azért elég visszás megoldani a bővítést, az kemény lenne, hogy ugyanúgy lenne 2 kieső, de 6 csapatot meg feljuttatnak. :D

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.28. 17:18

Adamek írta:
Cselszky írta:
Adamek írta:annyit mondtak, hogy 24/25-ig tuti nem lesz emelés
amúgy a 16 lenne a legrosszabb forgatókönyv, visszaesne a meccsszám, inkább 18-ra kellene egyből és mindenképpen kiesőkkel vagy osztályozókkal mert az nagyon langyos éved lenne ha nem lenne kiesésveszély
viszont egyből emeléssel meg NB2 középcsapatokat is be kellene vonni ami elég tréfásan hangzik

"2025-ig nem változik az élvonal létszáma, de gondolkodunk, hogy 16-ra nőjön, jövő tavaszig kell erről dönteni."

remélem a 16 csak átmeneti lesz ha lesz

Nem kell cicózni, 20 csapatos premierlígre van szükség, mi leszünk az 5. topliga! Ahol nem vagyunk mi, ott az ellenség!

Jelenleg ők alkotnák a mezőnyt:

1. Ferencvárosi TC - Bajnokok ligája csoportkör
2. Kecskeméti TE - Bajnokok ligája csoportkör
3. Paksi FC - Bajnokok ligája csoportkör
4. Debreceni VSC - Bajnokok ligája csoportkör
5. Puskás Akadémia - Európa liga-csoportkör
6. Újpest FC - Konferencia liga-csoportkör
7. Kisvárda FC
8. Mezőkövesdi Zsóry FC
9. Zalaegerszegi TE
10. Mol Fehérvár
11. Diósgyőri VTK
12. MTK Hungária FC
13. Ajkai FC
14. Gyirmót FC
15. Szeged Grosics Akadémia
16. Haladás VFC
17. Soroksári TE
18. Pécsi MFC - kieső
19. Siófoki FC - kieső
20. Győri ETO FC - kieső

Csempionsip:

1. Budapesti Honvéd - feljutó
2. Vasas SC - feljutó
3. Tiszakécske FC - feljutási rájátszás résztvevő
4. Budafoki MTE - feljutási rájátszás résztvevő, Európa liga-csoportkör
5. Mosonmagyaróvári TE - feljutási rájátszás résztvevő
6. Kazincbarcikai SC - feljutási rájátszás résztvevő
7. Csákvár
8. BVSC-Zugló
9. Tatabányai FC
10. Iváncsa
11. Kozármisleny
12. Nyíregyházi Spartacus
13. Békéscsabai Előre
14. Szentlőrinc
15. Dorogi FC
16. Putnoki VSE
17. Debreceni EAC
18. Kőrösladány
19. Hódmezővásárhely
20. ESMTK
21. PTE-PEAC
22. Veszprém
23. Nagykanizsa
24. III. Kerületi TVE
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.28. 18:03

Hejj, ha a Lombard FC Pápa még nb1-es lenne, a Pápa biztos találkozna Veréb Gyurival. Vajon mit mondanának egymásnak...?

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.28. 18:12

Maradonapoli írta:Hejj, ha a Lombard FC Pápa még nb1-es lenne, a Pápa biztos találkozna Veréb Gyurival. Vajon mit mondanának egymásnak...?

Kép
Nyolc éve kapott egy Haladás-mezt
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.04.28. 18:27

Savaria1919 írta:150 nézőt ír az NS az ETO - BMTE meccsre.
Hétköznap, munkaidő, két középcsapat, nagy tétje nincs a mérkőzésnek, de ez akkor is minimális. Persze nem a drukkereket akarom baszogatni, elismerésem annak, aki még kijár. Sokkalinkább Oszibáék felelőssége ez.

Oszibáék legyőztek minket... a nemzetvezető urat is beleértem a győzők közé
ETO

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.28. 18:28

Savaria1919 írta:
Maradonapoli írta:Hejj, ha a Lombard FC Pápa még nb1-es lenne, a Pápa biztos találkozna Veréb Gyurival. Vajon mit mondanának egymásnak...?

Kép
Nyolc éve kapott egy Haladás-mezt

Büszke vagyok rátok! :cool: Remélem egyszer beugrik a Rohonci útra!

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.29. 20:50

Arra tippeltem, hogy a Hali behúzza a tartalékos BMTE ellen, rossz esetben döntetlenezik. Nem jött be.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.29. 20:52

Az első félidőben még egészen vállalhatóan játszottunk, a második botrányosra sikeredett. Spílereink a végén legalább kiinthettek volna, hogy köszönik a támogatást. Csapatkapitányunk, a vépi Di Maria viszont a vendégszektorból nézte a meccset, szünetben váltottam vele néhány szót. Hipp marad, kemény felkészülést tervez, lesznek igazolások, reméli, hogy a húzóemberek nem lépnek le.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.29. 20:52

Cselszky írta:Arra tippeltem, hogy a Hali behúzza a tartalékos BMTE ellen, rossz esetben döntetlenezik. Nem jött be.

45 percig volt kedvünk focizni. Igazán lefújhatnák már ezt a szezont.
- Képes Sport 1940.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.30. 20:01

Közben megnyertuk a bajnokságot
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.30. 20:25

SuperDepor írta:Közben megnyertuk a bajnokságot

Jobbak vagytok, mint a Napoli! Grat! :)

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.30. 20:40

SuperDepor írta:Közben megnyertuk a bajnokságot

Jár érte a gratuláció! Ebben a szezonban a DVTK-nak egyetlen érdemi ellenfele akadt, saját maga. A Pamacs tavaszra kifingott, az ajkaiak felébredése nem veszélyeztette a feljutást.
A keretre ráfér némi erősítés, mert ez azért vékonynak tűnik az élvonalra, gondolom jön pár légiós, meg az is kérdés, hogy a kispadon lesz-e váltás.
- Képes Sport 1940.

Sanyeey
Világsztár
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Sanyeey » 2023.04.30. 21:08

Ez a Vaskó még él
DEBRECENI VSC

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.05.06. 23:01

Szenci Imre Kondics úti legénysége ma tizenhét gólt rámolt be a szebb napokat látott bükiek kapujába, ráadásul a tudósítás szerint a vendégek kapusa nagyon jól védett. Kellett ez a nagy arányú siker, ha sikerül botlás nélkül lehozni a maradék három kört, meglehet a bajnoki cím.
- Képes Sport 1940.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.05.07. 19:35

Nem nagyon követem az nb2-t, de ezek az eredmények első ránézésre elég furák. Megtáltosodó Dorog? Ajkán győz a Szentlőrinc, a mártontalanított kazárok meg Győrben?
Ehh, biztos beérett az egész éves kemény munka.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.05.07. 19:38

zaggar írta:Nem nagyon követem az nb2-t, de ezek az eredmények első ránézésre elég furák. Megtáltosodó Dorog? Ajkán győz a Szentlőrinc, a mártontalanított kazárok meg Győrben?

Biztos. :D

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.05.07. 21:13

zaggar írta:Nem nagyon követem az nb2-t, de ezek az eredmények első ránézésre elég furák. Megtáltosodó Dorog? Ajkán győz a Szentlőrinc, a mártontalanított kazárok meg Győrben?

A középmezőny már nagyon várja a szezon végét.
Én is.
- Képes Sport 1940.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.05.07. 22:44

Savaria1919 írta:

Én is.

Sehol sem akad pár futballista, akik egészen véletlenül esetleg el szeretnének igazolni jobb csapatokba? Merthogy a szurkoló unja, az érthető.
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.05.07. 23:42

zaggar írta:
Savaria1919 írta:

Én is.

Sehol sem akad pár futballista, akik egészen véletlenül esetleg el szeretnének igazolni jobb csapatokba? Merthogy a szurkoló unja, az érthető.

Azok a bizniszek már meg vannak kötve, vagy épp most megy az egyeztetés.

Azért kiábrándító tud lenni ez a huzamosabb NB II-es lét egykorvolt fellegvári szempontból. Mert a 2004 és 2008 közötti másodosztályú időszakunkban eleinte a dac hajtott bennünket B. Péter lelépése után, majd az MLSz-nek is köszönhetően 2005-ben megmenekültünk az NB III-tól, utána 2006-ban hatodikak lettünk, utána meg már abszolút uraltuk a mezőnyt. Az ellenfeleink között akadt 2-3 nagyobb múltú együttes (PMFC, BFC Siófok), de a többinél örültek, hogy egyáltalán a második vonalban lehettek (Barcs, Celldömölk, ESMTK, Kaposvölgye stb.). Mostanra lett legalább két dúspénzű (NB I-es szintű) brigád, 6-7 döglődő fellegvár, meg a létükért küzdő kicsik. Rá kell nézni a győri, pécsi, szombathelyi vagy szegedi arénák látogatottságára, tisztelet a még kijáróknak, de ezek a sikert régen látott csapatok alig mozgatnak meg bárkit.
- Képes Sport 1940.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.05.08. 07:33

Savaria1919 írta:
zaggar írta:
Savaria1919 írta:A középmezőny már nagyon várja a szezon végét.
Én is.

Azok a bizniszek már meg vannak kötve, vagy épp most megy az egyeztetés.

Azért kiábrándító tud lenni ez a huzamosabb NB II-es lét egykorvolt fellegvári szempontból. Mert a 2004 és 2008 közötti másodosztályú időszakunkban eleinte a dac hajtott bennünket B. Péter lelépése után, majd az MLSz-nek is köszönhetően 2005-ben megmenekültünk az NB III-tól, utána 2006-ban hatodikak lettünk, utána meg már abszolút uraltuk a mezőnyt. Az ellenfeleink között akadt 2-3 nagyobb múltú együttes (PMFC, BFC Siófok), de a többinél örültek, hogy egyáltalán a második vonalban lehettek (Barcs, Celldömölk, ESMTK, Kaposvölgye stb.). Mostanra lett legalább két dúspénzű (NB I-es szintű) brigád, 6-7 döglődő fellegvár, meg a létükért küzdő kicsik. Rá kell nézni a győri, pécsi, szombathelyi vagy szegedi arénák látogatottságára, tisztelet a még kijáróknak, de ezek a sikert régen látott csapatok alig mozgatnak meg bárkit.

Attól tartok, h nem az nb2-es lét okozza ezeknek a csapatoknak az alacsony nézettségét, bár valamennyien hajlamosak vagyunk ebbe a hitbe ringatni magunkat. Egyszerűen érdektelen az egész az átlagnéző számára. És ez már legalább 30 éve így van. A vidéki "fellegvárak" is maximum akkor tudnak idehaza kiugró lelátói létszámot produkálni, ha kifejezetten jól megy az adott csapatnak, vagy ha az FTC esetleg - bár ezt már csak feltételesen írom - az Újpest érkezik valahová. Ez alól max a Diósgyőr a kivétel.
Emlékszem, amikor a PMFC elég sok időt töltött a 90-es években az nb2-ben (ez akkor változott meg, amikor a Gázszertől megvették az indulási jogot) még én is kijártam a Stadion utcába. Vmelyik szezon elején Glázer érkezett vezetőedzőnek. Akkoriban minden meccs előtt adtak ki egy kis füzetecskét, amiben a saját elvárásaikat fogalmazták meg. Glázer a támadófutballról beszélt, arról, h a Pamacsnak dominálnia kell a másodosztályt és azonnal visszajutni (ez csak alig pár évvel a Garami-féle menetelések után volt). Na, ebből az lett, h az első hazai meccsen összesen 4 alkalommal sikerült a támadóharmadba juttatni a labdát, számoltuk a kapuralövéseket stb, hát gondolhatod, h sokat nem kellett számolni. Egyszerűen ment a nép hülyére vétele, persze, h elpárologtak a nézők. Volt úgy, h megszámoltuk a stadionban lévőket (már egyébként bőven a telephelyvásárlásos visszajutás után. 900-ig nem értünk el, pedig a szögletzászlókat is beleszámítottuk. Az NS másnap 2000-es számot írt..)
Más: a 90-es években már jellemzően 1-2 000 néző előtt játszottak ezek a fellegvárak is. Békéscsaba, Győr stb akkor hozott jellemzően több nézőt, amikor úgy tűnt, h a bajnoki címért mennek. Amikor visszaestek, a nézők is eltűntek. (igaz rémlik az ETO_DVTK 5-4-es meccs is 20 000 körüli nézővel, de az erős kivétel volt)
A futball vonzereje jóval korábban meghótt, minthogy bejöttek a gombnyomogatós alternatív programlehetőségek, és ez osztálytól független. Egerszegen évekig várták az újabb elsőosztályt, most mennyi a nézőszámuk átlagban? Van 3000?
A röhej az, h pl a Sassuolot néző nélküli csapatnak könyveljük el, de ha este belekukkantasz a teljesen érdektelen végeredményű meccsükbe, láthatod, h többen lesznek rájuk a helyszínen kiváncsiak, mint egy komplett nb1-es fordulóra.
Újpest-Munkás

Vissza: “www.nb1.hu”