zaggar írta:Maradonapoli írta:Szarka írta:Ami még plusz, a BLhez külön formaidőzítés kell, főleg tavaszra kell felpörögni, na az idei meglepi csapatok ( Napoli, Arsenal ) pont fordítottak, most jön ki a szűk keret, a fáradtság.
Ebben jó a Real is, ők mindig tavaszra pörögnek fel, ez a bajnoki formájukon is meglátszik.
Igen, egyetértek, a formaidőzítés. Spaletti soha nem tudott a bajnokságokban sem formaidőzítést csinálni, nem hogy a BL-ben. Ahogy minap írtam, csak azért nem pukkadt ki hamarabb idén a Napoli (a kopasznak, szinte minden csapata korábban megtette), mert volt egy "majdnem nyári szünet" hosszúságú szünet a VB miatt. Kvázi egy teljesen új felkészülést tudott levezényelni. Erre írtam, hogy élete esélye (első és utolsó is egyben) scudettót nyerni. És igen, ahogy a bírók is elkezdtek buziskodni - főleg Kovács - jött pár kulcsember eltiltása, korábban pár sérülés, egyből nem lehetett olyan minőségi szinten pótolni, ahogy egy klasszikus nagycsapat megoldotta volna. És persze a taktika is elb*szott volt. Akár kurva sz*r játékkal, 0:0-val, tizikkel is tovább lehetett volna jutni (legalábbis 50 % esély lett volna rá), ellenben gyakorlatilag tálcán kínálták a lehetőséget a minőségi kontrákra a Milannak, gyakorlatilag lenullázva a továbbjutási esélyeiket. Pedig a "nulladik" meccs a bajnokságban, hazai pályán 0:4 az kijózanító pofonnak kellett volna lenni. Az nem egy kiscsapat elleni kisiklás volt, hanem konkrétan ésszel lejátszotta egy rivális banda a csapatot a pályáról. Ebből látszik, hogy Spalt túlszopkodják hazájában, amikor taktikai zseninek állítják be. Előre szólok, valszeg bajnok lesz - ha el nem basszák, mert még az is lehetséges ugye... - de nekem ettől nem lesz sokkal szimpatikusabb koma és nem fogok neki örülni, hogy szeptembertől megint ott fog virítani a kispadon. Ha behúzza a scudettót elismerem, körülményektől függetlenül megérdemli, hogy folytassa, de remélem a következő edző valami rafkósabb, már trófeákkal bizonyított szaki lesz.
Általában egyetértek azokkal a dolgokkal, amiket az olasz fociról írsz, de azt hiszem, h most túl szigorú vagy. Nem olyan rossz ez a Spalletti. Az Udinével annak idején kisebbfajta csodát csinált, h bevitte őket a BL-be, a Romát versenyképessé tette a bajnoki cím tekintetében (igaz, az örök fővárosi vírus miatt, miszerint van egy bárki által vállalható alapcsapatod és mögötte kb nulla cseresorod igazából nem volt esélye nyerni velük, de a Lazio és a Roma évtizedek óta így vág neki a bajnokságoknak, ezért nem lehet őket sztem sose abszolút esélyesnek nevezni az idények kezdetekor), a Zenittel szanaszét verte Oroszországot, többször megjárta velük a BL-t is, volt úgy, h tovább is jutottak a csoportból. Tény, h az Interrel sem lett bajnok, de a BL ott is mindig meglett, persze az interisták szerint aki náluk nem lesz bajnok az bukott edző---hát nem tudom, ezt döntse el ki-ki maga, de sztem ettől még nem tragikus a teljesítménye (főleg h ez ugye a Juve eddigi utolsó nagy korszakára esett). Bajnoki címet Itáliában most fog nyerni, ráadásul egy olyan városban, ahol ez több évtizedes álom, olyan csapattal, ami a tavalyihoz képest elvileg még gyengébb is.
Ha nincs megfelelő cseresorod a hosszú szezon kivégzi a csapatod, akármilyen jó labdarúgók alkotják a kezdődet és akkor csinálhatsz formaidőzítés szempontjából bármit, egyszerűen nem lesz olyan minőség a csapatodban, mint a szezonok kezdetekor. Most oda fog érni a célba, a többiek egyszerűen nem tudják ledolgozni ezt a hátrányt a nagy tülekedésben.
Spalletti nem egy korszakos edzőzseni, de nem is egy eredménytelen figura. Az eddigi pályafutásának inkább a Tottival való afférja volt a legnegatívabb foltja, még bőven érhet el trófeákat, akár Nápolyban is. (nekem kissé fura lenne, ha nem hosszabbítanának vele a bajnoki cím után)
1. A negyedik hely nem tudom miért akkora csoda az Udinesevel, a BL-be egyébként sem ő vitte őket, mert ez a hely csak selejtezőre jogosított és ő szezon végén lelépett. Korábban egyébként Zaccheroni volt már harmadik is a csapattal, csak akkor még nem ért BL-t a dolog.
2. Az akkori Rómából talán kihozta amit ki lehetett, általában akkor volt esély BL-helyre is a többiekben, ha valamelyik nagy, Inter, Juve, Milan közül gyengélkedett, ez nem vitás, bajnoki cím meg reménytelen. Bár a vége felé emlékszem a romanista haver átkozódására "kopasz köcsög" felé, produkált szép kis nyeretlenségi sorozatokat...
3. A Zenitnél nagyrészt valóban jól teljesített. Annyit azért érdemes hozzátenni hogy az ország élklubja voltak (meg nyilván ma is), megfelelő hátszéllel, anyagiakkal stb. Az orosz bajnokságot ennek ellenére nem mérném erősségében és taktikájában sem az olaszhoz.
4. Az Internél bizonyította, hogy tényleg éledző, de azt is, hogy nem komoly címeket szerző edző.
5. A cseresor leépültségében az ő keze is erősen benne van - ő afféle Sarri 2.0 , van atombiztos kezdő, minimál változtatásokkal - leginkább sérülések, eltiltások miatt. Gyengébb ellenfelek ellen bátrabban rotálhatott volna, akkor nem meccshiányos, meg olyan emberek ülnének a padon, vagy kerülnének hirtelen muszájból a kezdőbe, akiknek az éles teljesítményéről fogalmunk sincs. pl. Ostigaard, Zanoli - utóbbi szezon közben el is ment inkább a Sampba kölcsönbe, helyette jött egy kiöregedőben levő botfalábú polák - igaz szintén csak kölcsönben, aki amúgy szintén érdemben nem játszik. Kis Simeone is jobb lenne, ha többet játszhatott volna kisebb csapatok ellen stb. Olyan embert épített le 10 percnyi játéklehetőségekkel, aki 17 gólt és 6 gólpasszt jegyzett előző szezonban előző csapatánál. Aztán csodálkozik a kopasz, amikor Oszi bá sérülése miatt kénytelen bedobni és kezdőként lepkefing a Milan elleni bajnokin. És ez csak pár kiemelt eset.
Nyugi, hosszabbítanak, DeLa már vagy november óta hosszabbítani akar és fog is vele...