BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

zaggar
Sztár

Re: BL-sorsolás: Gulácsi és Willi Orbán Mourinho ellen

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.04.19. 16:06

Szarka írta:
Mech írta:
zaggar írta:Vajon ki gondolta volna 3 évvel ezelőtt, h Piolival lesz ismét bajnok és BL-elődöntős a Milan.

Real legkönnyebb BL győzelme lesz ez valamelyik milánói rotty ellen.

Innen máf akár be is húzhatja a Milan, vagy aki onnan jut a döntőbe, egy meccsen bármi lehet. Az viszont biztos, bárki is kerül a döntőbe a Real ágáról, az toronymagas esélyesként indul. Egyszer a Citynek is ki fog jönni a lépés.

A Real kerete most is azt hozta, hogy bár mezönyben meglepte őkeg a Chelsea, nem tudták uralni, irányítani a meccset, nem is kellett, mert megint egyéni teljesítményekben bíztak, és ez is hozta a sikert. Magabiztosak voltak, megfelelt nekik ez a rohanás, hogy szinte csak átmenetekre játszott mindkét fél, Courtois bravúrosan védett, és ahogy várták, előbb-utóbb összejött a gól. Ilyen átmenetekre jó Vini és Rodrygo is, most utóbbi hozta a gólokat. Egy kupagyőzelemhez ilyen játékosok kellenek.

Nem sok esélyt látok egy olasz BL győzelemre, sztem még a higgadtabb Milan-drukkerek is belátják, h oltári nagy bravúr volt ez (talán már a csoportból való továbbjutás is), de a City-Real kettőstől nagyon nagy a lemaradás. + az Inter formája..hát, hagyjuk.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.19. 21:42

Tuchel nagyon irritáló ember
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

zaggar
Sztár

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.04.19. 21:56

Nem semmi gólt fejelt ez a fura nevű Benfica játékos.
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.19. 22:41

egész erős másodosztályú gárda lett nemzetközi élhez viszonyítva ebből a Bayernből, úgy túrják a mezőnyben a labdát orrvérzésig ahogy egy Hi-Lo County Akármi FC-től várnám el a skót Championship rájátszásra hajtva
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

zaggar
Sztár

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.04.19. 22:59

Portugálok nagyot küzdöttek, megérdemelték az (legalább) X-et.
Újpest-Munkás

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.19. 23:12

Érdekesek ezek a VAR-ral sem megítélt, egyértelműnek látszó tizenegyes szituk.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.04.19. 23:14

zaggar írta:Portugálok nagyot küzdöttek, megérdemelték az (legalább) X-et.

igazság szerint mindhárom pori élcsapat rohadt jó futballt tol, egészen a kapuig. ott, főleg amikor számít, megáll a tudomány. amikor már mindegy volt, ma rúgtak párat az igaz. kiváncsi vagyok holnap a Sporting mire jut a Juvevel, de tippem szerint megint mindent kihagynak majd.

elnézést az itteni Napolitanoktól, de szerintem az Inter Olaszország legerősebb csapata. ettől függetlenül örülök a Napoli bajnoki címének, rég kijárt már a klubnak. ugyanakkor sajnálatos, hogy az Insigne, Mertens, Hamsik, Callejon, Koulibaly féle vonulat nem lett bajnok.
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.19. 23:15

Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.19. 23:46

Javier Arizmendi írta:

igazság szerint mindhárom pori élcsapat rohadt jó futballt tol, egészen a kapuig. ott, főleg amikor számít, megáll a tudomány. amikor már mindegy volt, ma rúgtak párat az igaz. kiváncsi vagyok holnap a Sporting mire jut a Juvevel, de tippem szerint megint mindent kihagynak majd.

elnézést az itteni Napolitanoktól, de szerintem az Inter Olaszország legerősebb csapata. ettől függetlenül örülök a Napoli bajnoki címének, rég kijárt már a klubnak. ugyanakkor sajnálatos, hogy az Insigne, Mertens, Hamsik, Callejon, Koulibaly féle vonulat nem lett bajnok.

Nincs sértődés, de pont az Inter? 24 pont hátrány a bajnokságban... 11 vesztett mérkőzés, a felsőházból csak a 10. Sassuolo gyűjtött többet... utoljára március 5.-én nyertek meccset a bajnokságban, odahaza a Lecce ellen... idegenben meg január 28-án a Cremonese ellen...
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2023.04.20. 01:36

SuperDepor írta:Tuchel nagyon irritáló ember

Hát ne hívd meg a szülinapi partidra. -.-

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.04.20. 08:20

Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:

Nincs sértődés, de pont az Inter? 24 pont hátrány a bajnokságban... 11 vesztett mérkőzés, a felsőházból csak a 10. Sassuolo gyűjtött többet... utoljára március 5.-én nyertek meccset a bajnokságban, odahaza a Lecce ellen... idegenben meg január 28-án a Cremonese ellen...

azt értem, de eközben verték a Barcát, játszottak kint velük egy kurva jó ikszes meccset, aztán két meccsen kifogták a szelet a Porto vitorlájából, végül két meccsen többet lőttek, mint a támadójátékáért agyondicsért Benfica. szerintem a Miki, Brozo, és kiváltképp Barella-féle középpálya (Calhanoglu csereként) a Calcio legjobbja, a kapusuk top 2 macskaevő földön, balbunkóban Di Marcot vessük vagy ne vessük össze Mario Ruival, elöl meg Oszkár kivételével bárkivel állják a versenyt, bármelyik kettes komboban. elismerem a tót nélkül a védelem nem mindig az igazi. fogalmam sincs, hogy a bajnokságban miért művelik, amit tesznek. talán edzőkérdés. nálam a Milan ellen is ők az esélyesek.
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.20. 09:02

Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:igazság szerint mindhárom pori élcsapat rohadt jó futballt tol, egészen a kapuig. ott, főleg amikor számít, megáll a tudomány. amikor már mindegy volt, ma rúgtak párat az igaz. kiváncsi vagyok holnap a Sporting mire jut a Juvevel, de tippem szerint megint mindent kihagynak majd.

azt értem, de eközben verték a Barcát, játszottak kint velük egy kurva jó ikszes meccset, aztán két meccsen kifogták a szelet a Porto vitorlájából, végül két meccsen többet lőttek, mint a támadójátékáért agyondicsért Benfica. szerintem a Miki, Brozo, és kiváltképp Barella-féle középpálya (Calhanoglu csereként) a Calcio legjobbja, a kapusuk top 2 macskaevő földön, balbunkóban Di Marcot vessük vagy ne vessük össze Mario Ruival, elöl meg Oszkár kivételével bárkivel állják a versenyt, bármelyik kettes komboban. elismerem a tót nélkül a védelem nem mindig az igazi. fogalmam sincs, hogy a bajnokságban miért művelik, amit tesznek. talán edzőkérdés. nálam a Milan ellen is ők az esélyesek.

ez így nagyon fals, egyik rendezvénysorozat méréseiből lehetetlen a másikra következtetéseket levonni, főleg az alapján rangsorolni
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.20. 09:08

Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:igazság szerint mindhárom pori élcsapat rohadt jó futballt tol, egészen a kapuig. ott, főleg amikor számít, megáll a tudomány. amikor már mindegy volt, ma rúgtak párat az igaz. kiváncsi vagyok holnap a Sporting mire jut a Juvevel, de tippem szerint megint mindent kihagynak majd.

Alapvetően gálacsapatnak mondanám az ilyet. Ha nagyon leegyszerűsítjük a BL-t eszmeileg, akkor az egy milliárdos, nagy nézettségű, igaz a világfoci legszebb keretei között, de egy csilivili Szabadföldkupa és ezt most nem azért mondom, mert kiestünk, ha előtte kérdezel, akkor is ez volna a véleményem. Persze óriási pénz, dicsőség stb. ott jól szerepelni, főleg megnyerni, de attól , hogy ott hasít valaki, lehet a saját bajnokságában ramaty - persze ez fordítva is igaz, lehet valaki a saját bajnokságában kurva jó, a BL-ben meg ramaty. De ha sporttelejesítmény alapján nézzük a dolgokat egy bajnokság megnyeréséhez kiegyensúlyozottabb formában kell tolni egész évben. A BL-ben egy rossz meccs elronthat mindent, egy jó meg olyan lendületet adhat, hogy még X-ekkel is lehet szépen, taktikusan haladni. Sőt ott az halad, aki taktikus és nem ront fejjel az ajtónak, mint pl. Spaletti. A BL egy külön műfaj, ott nem csak jól kell teljesíteni, hanem okosan kell tudni jól teljesíteni. Nem hiába van a Milannak 7 címe, a Juventusnak meg csak 2. És persze a szerencse sem elhanyagolható faktor, szemben mondjuk egy bajnoksággal, ahol viszont elhanyagolható, ha nem pár ponton belül lihegnek egymás nyakában a csapatok, ami azért ritkán van.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.20. 09:17

Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:Nincs sértődés, de pont az Inter? 24 pont hátrány a bajnokságban... 11 vesztett mérkőzés, a felsőházból csak a 10. Sassuolo gyűjtött többet... utoljára március 5.-én nyertek meccset a bajnokságban, odahaza a Lecce ellen... idegenben meg január 28-án a Cremonese ellen...

Alapvetően gálacsapatnak mondanám az ilyet. Ha nagyon leegyszerűsítjük a BL-t eszmeileg, akkor az egy milliárdos, nagy nézettségű, igaz a világfoci legszebb keretei között, de egy csilivili Szabadföldkupa és ezt most nem azért mondom, mert kiestünk, ha előtte kérdezel, akkor is ez volna a véleményem. Persze óriási pénz, dicsőség stb. ott jól szerepelni, főleg megnyerni, de attól , hogy ott hasít valaki, lehet a saját bajnokságában ramaty - persze ez fordítva is igaz, lehet valaki a saját bajnokságában kurva jó, a BL-ben meg ramaty. De ha sporttelejesítmény alapján nézzük a dolgokat egy bajnokság megnyeréséhez kiegyensúlyozottabb formában kell tolni egész évben. A BL-ben egy rossz meccs elronthat mindent, egy jó meg olyan lendületet adhat, hogy még X-ekkel is lehet szépen, taktikusan haladni. Sőt ott az halad, aki taktikus és nem ront fejjel az ajtónak, mint pl. Spaletti. A BL egy külön műfaj, ott nem csak jól kell teljesíteni, hanem okosan kell tudni jól teljesíteni. Nem hiába van a Milannak 7 címe, a Juventusnak meg csak 2. És persze a szerencse sem elhanyagolható faktor, szemben mondjuk egy bajnoksággal, ahol viszont elhanyagolható, ha nem pár ponton belül lihegnek egymás nyakában a csapatok, ami azért ritkán van.

Ami még plusz, a BLhez külön formaidőzítés kell, főleg tavaszra kell felpörögni, na az idei meglepi csapatok ( Napoli, Arsenal ) pont fordítottak, most jön ki a szűk keret, a fáradtság.
Ebben jó a Real is, ők mindig tavaszra pörögnek fel, ez a bajnoki formájukon is meglátszik.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.20. 09:40

Szarka írta:
Maradonapoli írta:
Javier Arizmendi írta:azt értem, de eközben verték a Barcát, játszottak kint velük egy kurva jó ikszes meccset, aztán két meccsen kifogták a szelet a Porto vitorlájából, végül két meccsen többet lőttek, mint a támadójátékáért agyondicsért Benfica. szerintem a Miki, Brozo, és kiváltképp Barella-féle középpálya (Calhanoglu csereként) a Calcio legjobbja, a kapusuk top 2 macskaevő földön, balbunkóban Di Marcot vessük vagy ne vessük össze Mario Ruival, elöl meg Oszkár kivételével bárkivel állják a versenyt, bármelyik kettes komboban. elismerem a tót nélkül a védelem nem mindig az igazi. fogalmam sincs, hogy a bajnokságban miért művelik, amit tesznek. talán edzőkérdés. nálam a Milan ellen is ők az esélyesek.

Ami még plusz, a BLhez külön formaidőzítés kell, főleg tavaszra kell felpörögni, na az idei meglepi csapatok ( Napoli, Arsenal ) pont fordítottak, most jön ki a szűk keret, a fáradtság.
Ebben jó a Real is, ők mindig tavaszra pörögnek fel, ez a bajnoki formájukon is meglátszik.

Igen, egyetértek, a formaidőzítés. Spaletti soha nem tudott a bajnokságokban sem formaidőzítést csinálni, nem hogy a BL-ben. Ahogy minap írtam, csak azért nem pukkadt ki hamarabb idén a Napoli (a kopasznak, szinte minden csapata korábban megtette), mert volt egy "majdnem nyári szünet" hosszúságú szünet a VB miatt. Kvázi egy teljesen új felkészülést tudott levezényelni. Erre írtam, hogy élete esélye (első és utolsó is egyben) scudettót nyerni. És igen, ahogy a bírók is elkezdtek buziskodni - főleg Kovács - jött pár kulcsember eltiltása, korábban pár sérülés, egyből nem lehetett olyan minőségi szinten pótolni, ahogy egy klasszikus nagycsapat megoldotta volna. És persze a taktika is elb*szott volt. Akár kurva sz*r játékkal, 0:0-val, tizikkel is tovább lehetett volna jutni (legalábbis 50 % esély lett volna rá), ellenben gyakorlatilag tálcán kínálták a lehetőséget a minőségi kontrákra a Milannak, gyakorlatilag lenullázva a továbbjutási esélyeiket. Pedig a "nulladik" meccs a bajnokságban, hazai pályán 0:4 az kijózanító pofonnak kellett volna lenni. Az nem egy kiscsapat elleni kisiklás volt, hanem konkrétan ésszel lejátszotta egy rivális banda a csapatot a pályáról. Ebből látszik, hogy Spalt túlszopkodják hazájában, amikor taktikai zseninek állítják be. Előre szólok, valszeg bajnok lesz - ha el nem basszák, mert még az is lehetséges ugye... - de nekem ettől nem lesz sokkal szimpatikusabb koma és nem fogok neki örülni, hogy szeptembertől megint ott fog virítani a kispadon. Ha behúzza a scudettót elismerem, körülményektől függetlenül megérdemli, hogy folytassa, de remélem a következő edző valami rafkósabb, már trófeákkal bizonyított szaki lesz.

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.20. 11:02

Azért az nem rossz, hogy a BL-ben olasz elődöntő van, az EL-ben akár össze is jöhetne egy Roma-Juve döntő, az EKL-t pedig simán behúzhatja a Fiorentina.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.20. 11:09

Javier Arizmendi írta:
Maradonapoli írta:

Ahogy figyeltem, azt a középpályát rendre lepontozzák, miközben a csatárokkal megengedőbbek, pedig az elcseszett meccseiken általában utóbbiakkal volt nagyobb gond, na meg szerintem Inzaghi is képtelen volt alakítani a vérszegénynek bizonyult előzetes meccsterven.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.20. 11:34

Cselszky írta:Azért az nem rossz, hogy a BL-ben olasz elődöntő van, az EL-ben akár össze is jöhetne egy Roma-Juve döntő, az EKL-t pedig simán behúzhatja a Fiorentina.

Aztán nyáron mégis minden értelmes játékos húz el a Serie A-ból Bayernbe, Madridba, Barcelonába, és persze Angliába.
Sebtapasz az idei kupaszereplés, miközben a Serie A magát nyírja ki a pontlevonásokkal, sorozatos balhékkal, rossz közvetítési struktúrával, és emiatt kevés pénzzel.

zaggar
Sztár

HozzászólásSzerző: zaggar » 2023.04.20. 15:11

Maradonapoli írta:
Szarka írta:
Maradonapoli írta:Alapvetően gálacsapatnak mondanám az ilyet. Ha nagyon leegyszerűsítjük a BL-t eszmeileg, akkor az egy milliárdos, nagy nézettségű, igaz a világfoci legszebb keretei között, de egy csilivili Szabadföldkupa és ezt most nem azért mondom, mert kiestünk, ha előtte kérdezel, akkor is ez volna a véleményem. Persze óriási pénz, dicsőség stb. ott jól szerepelni, főleg megnyerni, de attól , hogy ott hasít valaki, lehet a saját bajnokságában ramaty - persze ez fordítva is igaz, lehet valaki a saját bajnokságában kurva jó, a BL-ben meg ramaty. De ha sporttelejesítmény alapján nézzük a dolgokat egy bajnokság megnyeréséhez kiegyensúlyozottabb formában kell tolni egész évben. A BL-ben egy rossz meccs elronthat mindent, egy jó meg olyan lendületet adhat, hogy még X-ekkel is lehet szépen, taktikusan haladni. Sőt ott az halad, aki taktikus és nem ront fejjel az ajtónak, mint pl. Spaletti. A BL egy külön műfaj, ott nem csak jól kell teljesíteni, hanem okosan kell tudni jól teljesíteni. Nem hiába van a Milannak 7 címe, a Juventusnak meg csak 2. És persze a szerencse sem elhanyagolható faktor, szemben mondjuk egy bajnoksággal, ahol viszont elhanyagolható, ha nem pár ponton belül lihegnek egymás nyakában a csapatok, ami azért ritkán van.

Igen, egyetértek, a formaidőzítés. Spaletti soha nem tudott a bajnokságokban sem formaidőzítést csinálni, nem hogy a BL-ben. Ahogy minap írtam, csak azért nem pukkadt ki hamarabb idén a Napoli (a kopasznak, szinte minden csapata korábban megtette), mert volt egy "majdnem nyári szünet" hosszúságú szünet a VB miatt. Kvázi egy teljesen új felkészülést tudott levezényelni. Erre írtam, hogy élete esélye (első és utolsó is egyben) scudettót nyerni. És igen, ahogy a bírók is elkezdtek buziskodni - főleg Kovács - jött pár kulcsember eltiltása, korábban pár sérülés, egyből nem lehetett olyan minőségi szinten pótolni, ahogy egy klasszikus nagycsapat megoldotta volna. És persze a taktika is elb*szott volt. Akár kurva sz*r játékkal, 0:0-val, tizikkel is tovább lehetett volna jutni (legalábbis 50 % esély lett volna rá), ellenben gyakorlatilag tálcán kínálták a lehetőséget a minőségi kontrákra a Milannak, gyakorlatilag lenullázva a továbbjutási esélyeiket. Pedig a "nulladik" meccs a bajnokságban, hazai pályán 0:4 az kijózanító pofonnak kellett volna lenni. Az nem egy kiscsapat elleni kisiklás volt, hanem konkrétan ésszel lejátszotta egy rivális banda a csapatot a pályáról. Ebből látszik, hogy Spalt túlszopkodják hazájában, amikor taktikai zseninek állítják be. Előre szólok, valszeg bajnok lesz - ha el nem basszák, mert még az is lehetséges ugye... - de nekem ettől nem lesz sokkal szimpatikusabb koma és nem fogok neki örülni, hogy szeptembertől megint ott fog virítani a kispadon. Ha behúzza a scudettót elismerem, körülményektől függetlenül megérdemli, hogy folytassa, de remélem a következő edző valami rafkósabb, már trófeákkal bizonyított szaki lesz.

Általában egyetértek azokkal a dolgokkal, amiket az olasz fociról írsz, de azt hiszem, h most túl szigorú vagy. Nem olyan rossz ez a Spalletti. Az Udinével annak idején kisebbfajta csodát csinált, h bevitte őket a BL-be, a Romát versenyképessé tette a bajnoki cím tekintetében (igaz, az örök fővárosi vírus miatt, miszerint van egy bárki által vállalható alapcsapatod és mögötte kb nulla cseresorod igazából nem volt esélye nyerni velük, de a Lazio és a Roma évtizedek óta így vág neki a bajnokságoknak, ezért nem lehet őket sztem sose abszolút esélyesnek nevezni az idények kezdetekor), a Zenittel szanaszét verte Oroszországot, többször megjárta velük a BL-t is, volt úgy, h tovább is jutottak a csoportból. Tény, h az Interrel sem lett bajnok, de a BL ott is mindig meglett, persze az interisták szerint aki náluk nem lesz bajnok az bukott edző---hát nem tudom, ezt döntse el ki-ki maga, de sztem ettől még nem tragikus a teljesítménye (főleg h ez ugye a Juve eddigi utolsó nagy korszakára esett). Bajnoki címet Itáliában most fog nyerni, ráadásul egy olyan városban, ahol ez több évtizedes álom, olyan csapattal, ami a tavalyihoz képest elvileg még gyengébb is.
Ha nincs megfelelő cseresorod a hosszú szezon kivégzi a csapatod, akármilyen jó labdarúgók alkotják a kezdődet és akkor csinálhatsz formaidőzítés szempontjából bármit, egyszerűen nem lesz olyan minőség a csapatodban, mint a szezonok kezdetekor. Most oda fog érni a célba, a többiek egyszerűen nem tudják ledolgozni ezt a hátrányt a nagy tülekedésben.

Spalletti nem egy korszakos edzőzseni, de nem is egy eredménytelen figura. Az eddigi pályafutásának inkább a Tottival való afférja volt a legnegatívabb foltja, még bőven érhet el trófeákat, akár Nápolyban is. (nekem kissé fura lenne, ha nem hosszabbítanának vele a bajnoki cím után)
Újpest-Munkás

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.04.20. 18:52

Szarka írta:Aztán nyáron mégis minden értelmes játékos húz el a Serie A-ból Bayernbe, Madridba, Barcelonába, és persze Angliába.
Sebtapasz az idei kupaszereplés, miközben a Serie A magát nyírja ki a pontlevonásokkal, sorozatos balhékkal, rossz közvetítési struktúrával, és emiatt kevés pénzzel.

eddig az volt a baj, hogy a macskaevők nem foglalkoznak a pénzügyi visszaélésekkel, most meg az, hogy foglalkoznak? jó lenne már tudni, hogy melyik az elvárt viselkedés. rossz közvetítési struktúra? az olaszok voltak érzetre az elsők, akik bevezették a számukra teljesen életidegen vasárnap délidei meccseket, elvitték a szuperkupát Arábiába és majdnem felcsútra, teljesen nyitottak, minden népségre és minden fosra a pénzért. Korábban egy BL - F1-es hasonlattal jöttem, ahol szintén egy német és egy olasz csapat verseng 8 angol ellenében. Ez nem jött be az itteni nagyérdeműnek. Ezúttal a Premier League pénzügyi fölényét Hollywoodhoz hasonlítanám. Lehet, hogy a francia, olasz, angol, német, skandi, szőrőstalpú filmgyártás minőségében sokkal jobb, jobb színészeket termelnek ki, mint az USA, mégis a pénz miatt minden európai Kaliforniába igyekszik, hogy résztvehessen egy dögunalmas, az izomcsávó összejön a szőke cicababával, miközben fekete és/vagy meleg barátjuk segítségével megmentik a világot (többnyire az oroszoktól, vagy az ufoktól) filmben. És Amerikában mindenki értetlenkedik, hogy Európa miért nem tud ilyen zseniális és sikeres filmeket csinálni. Elhiszem, hogy az angol liga pénzügyileg sikeresebb, mint a német, de nem korrektebb, sőt. Elfogadom, hogy az angol liga eredményesebb, mint a spanyol, az olasz vagy a francia, de hogy semmilyen sportszakmai innováció nem származik a szigetről az elmúlt 30 évben, azt meg te fogadd el. Az a gazdasági know-how áll mögöttük, hogy eladtak minden klubot jenkiknek és ázsiaiaknak, akik ki tudja milyen hátsó szándékkal pénzt folyatnak keresztül a futballon. És ettől függetlenül is 150 milla kinai, 150 milla indiai és 150 milla afrikai nézi a rögbit fejenként pár fontért. Ebből van pénzük. Eközben az átlag angol szurkolónak megfizetethetetlenül drága lett a stadionba járás (mondjuk egy némethez, spancihoz képest) és lassan már a tv előfizetés is, szóval marad az, hogy kocsmában nézi a kedvenc csapatát. A helyi szurkolóknak semmilyen befolyása nincs arra, hogy milyen játékosokat vesznek, ki a edző, ki a tulaj (Newcastle ugyebár), mennyibe kerülnek a jegyek, szervezet szurkolói csoportok is alig vannak. Habár alapból fóbiám van (ahogy mondtad) a rögbi ligával szemben, ezek alapvetően megoldandó problémák.

Maradona úrnak: újabb ellenkezés. a Zenit óta én direkte csípom Maestro Spal-t. azt azért nem követtem le, hogy minden tavasszal leromlik-e a csapata, lehet, hogy igaz. de emberileg sokkal szimpatikusabbnak látszik, mint mondjuk Simeone. ami feltünt inkább, hogy az Inter évek óta 70 perces csapat függetlenül az aktuális edzőjétől (Spallal is).
ETO

Vissza: “www.nb1.hu”