Szombati foci: Fradi-Vidi!

Adamek
Flegma

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.18. 12:04

Savaria1919 írta:
Adamek írta:
SuperDepor írta:Ennek ellenére a hazai közvélemény edzőlegendaként tekint rá. De ez nem dárdai hibája

szerintem nem a legenda a jó szó, nem annak tartja a széles és agyatlan közvélemény hanem inkább valamiféle edzőfejedelemnek, akire prófétaként kellene csillogó szemekkel felnézni, mert tudja és fel is böfögi a tutit

Azért övezi szerintem ez a megkülönböztetett státusz, mert hosszú évtizedek után ő volt az első topligás edzőnk (bár ha nem klubikon a Herthánál, valószínűleg Lőwcica lenne a legmagasabban jegyzett trénerünk), meg Pinyő rövid, de emlékezetes ténykedése után irányba tette a válogatottat (pontszerzés Bukarestben, kettős győzelem a finnek ellen), aminek a végén - ugyan már nem vele - kijutottunk az Eb-re.

tisztában vagyok a miérttel, ellenben nem tartom indokoltnak a jelenséget, messze van ő a messiástól, emberként és edzőként se olyan nagy figura ő mint azt sokan hiszik
valszeg egyik igazi arca sem fog széles körökben ismertté válni
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Sanyeey
Világsztár
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Sanyeey » 2023.04.18. 12:28

Cselszky írta:
Sanyeey írta:https://youtu.be/Lz9fjU1JmWA

A kurva anyátokat! (Nem nektek :D)

Szabad vitatkozni? A cikkhez nem írtam be, volt ott már vitám velük, most is csak nekem esne a felheccelt usertábor. Kiáltottak ők már máskor is csalást, tegnap is így tettek.
A kevesebb néha több. Szóval az esetek kb. fele szerintem határeset vagy egyenesen faszság. Bognár szarul vezette, a döntései a Csútot segítették, aláírom. Szvsz elmaradt ott kb. 3 sárga, Komáromit ki kellett volna szórni, plusz a végére már Szolnokit is (az röhej, hogy ő lap nélkül hozta le). Ugyanakkor pl. az, hogy a test melletti karra pattanó labdánál akartak volna VAR-t, hülyeség, vagy szerintük tizis műesés miatt kellett volna lapot adni a csútinak, miközben azért hozzáért a védőnk, szintén az: nem volt tizi, de szvsz lap sem. Alig komolyabb kontaktért a ZTE ellen kiszórták Sósról a védőt, tizit kaptunk, arra nyilván nem emlékeznek.
A "Bognár-Loki 1-0" címmel csak hergelik magukat és a jónépet is, ami félrevisz. Janika megint idióta volt, Kevin szerintem egyértelműen feldobta magát, esés helyett talán gólt is szerezhetett volna, plusz emberhátrányban sem kötelező szétesni, és ilyen könnyű gólt benyelni a 94.-ben. A tendenciózus fújás ellenére is be lehetett volna húzni, mert jobban játszottunk, de a minimum lett volna megtartani a 0-0-t, azaz tartani a távolságot tőlük.
Hornyák nyilatkozata bicskanyitogató volt, de most Blagoval sem értettem egyet, szerintem nem sikerült jól felkészülni, a rugdosódásuknak szépen felültünk (ebben kétségtelenül szerepe lehetett az elmaradt lapoknak is), a végjátékban nem voltunk elég élesek, és mentálisan rosszul kezeltük a meccset, pedig számítani lehetett pl. arra, hogy tisztátalanul fognak játszani.

Idegesítő, hogy megint kikaptunk ezektől, és igen, irritáló volt a játékvezetés, de azért ne csapjuk már be magunkat. Nem volt meg az a higgadtság, mint Kövesden, vagy mondjuk Újpesten 35 percnyi emberhátrányban.

El is felejtettem válaszolni, de pár nappal a meccs után azt mondom már, hogy igazad van. Az, hogy a magyar "játékvezetés" szar, nem újdonság, a Sós-féle büntető+piros nekem is beugrott, élőben csak röhögtünk rajta mekkora vicc volt.
Már a kupameccs alatt fokozódott az amúgy is meglévő gyűlölet a Felcsút irányába (a Levi nevű tróger mutogatott az ultráknak), ez is indukálta ezt a videóösszeállítást. Amúgy következménye úgysem lesz, a három pont az övék, basszák meg.
DEBRECENI VSC

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2023.04.18. 12:32

Szappanos, Zsótér comeback, UTE ellen visszatérnek a száműzetésből

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.18. 12:35

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:szerintem nem a legenda a jó szó, nem annak tartja a széles és agyatlan közvélemény hanem inkább valamiféle edzőfejedelemnek, akire prófétaként kellene csillogó szemekkel felnézni, mert tudja és fel is böfögi a tutit

Azért övezi szerintem ez a megkülönböztetett státusz, mert hosszú évtizedek után ő volt az első topligás edzőnk (bár ha nem klubikon a Herthánál, valószínűleg Lőwcica lenne a legmagasabban jegyzett trénerünk), meg Pinyő rövid, de emlékezetes ténykedése után irányba tette a válogatottat (pontszerzés Bukarestben, kettős győzelem a finnek ellen), aminek a végén - ugyan már nem vele - kijutottunk az Eb-re.

tisztában vagyok a miérttel, ellenben nem tartom indokoltnak a jelenséget, messze van ő a messiástól, emberként és edzőként se olyan nagy figura ő mint azt sokan hiszik

Tudod, vakok közt a félszemű...

Egyszerűen olyan mélyen van a magyar edzők megítélése. Löw-öt is felmagasztaljuk, pedig ő se próbálta ki magát sehol, csak pályaedzőként ( valószínű belátva a korlátait ). Dárdai ráadásul eredményes is volt, tekintvd hova jutott nélküle a Herta.

Zidane féle képzavar, hogy egy rövid, de sikeres ténykedés után ha nem vállal melót, akkor a zseni képe marad meg, pedig lehet hosszabb távon kijönnének a hiányosságai.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.18. 12:53

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:szerintem nem a legenda a jó szó, nem annak tartja a széles és agyatlan közvélemény hanem inkább valamiféle edzőfejedelemnek, akire prófétaként kellene csillogó szemekkel felnézni, mert tudja és fel is böfögi a tutit

Ha Osztrákiában lennénk, én sem tartanám indokoltnak, onnan azért akad bőven germán bundás tréner. Viszont itt messze nem az a helyzet, sajna már elmúlt a Szusza, Lóránt, Kalocsay nevével fémjelzett időszak.
Dárdain kívül azért eleinte ment a körülrajongás anno Bódog meg Radoki irányába is, akik Palival szemben megmérettették magukat az NB I-ben, amiknek azért kudarcos vége lett.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.18. 13:40

Savaria1919 írta:
Adamek írta:
Savaria1919 írta:Azért övezi szerintem ez a megkülönböztetett státusz, mert hosszú évtizedek után ő volt az első topligás edzőnk (bár ha nem klubikon a Herthánál, valószínűleg Lőwcica lenne a legmagasabban jegyzett trénerünk), meg Pinyő rövid, de emlékezetes ténykedése után irányba tette a válogatottat (pontszerzés Bukarestben, kettős győzelem a finnek ellen), aminek a végén - ugyan már nem vele - kijutottunk az Eb-re.

Ha Osztrákiában lennénk, én sem tartanám indokoltnak, onnan azért akad bőven germán bundás tréner. Viszont itt messze nem az a helyzet, sajna már elmúlt a Szusza, Lóránt, Kalocsay nevével fémjelzett időszak.
Dárdain kívül azért eleinte ment a körülrajongás anno Bódog meg Radoki irányába is, akik Palival szemben megmérettették magukat az NB I-ben, amiknek azért kudarcos vége lett.

A magyar futball egyik legkisebb problémája, hogy nincs edzőnk a topligákban. A Dárdai jelenség - bár nagyon utálom ezt a jelzőt és kerülni is szoktam - tipikus magyar reakció egy vélt sikerre. A TrollFociról régen leiratkoztam, el tudom képzelni, hogy milyen dárdai szopkodas megy ott napok óta.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.18. 14:11

SuperDepor írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:tisztában vagyok a miérttel, ellenben nem tartom indokoltnak a jelenséget, messze van ő a messiástól, emberként és edzőként se olyan nagy figura ő mint azt sokan hiszik

A magyar futball egyik legkisebb problémája, hogy nincs edzőnk a topligákban. A Dárdai jelenség - bár nagyon utálom ezt a jelzőt és kerülni is szoktam - tipikus magyar reakció egy vélt sikerre. A TrollFociról régen leiratkoztam, el tudom képzelni, hogy milyen dárdai szopkodas megy ott napok óta.

Hasonló volt DzsB-vel is. Poolt, Madridot láttak bele, alap nélkül, aztán lett, ami lett, a vége gúny és gyűlölködés. Tett érte ő is, hülye nyilatkozatokkal, szijjártózással csak pakolt a tűzre, de az áradat kezdete az volt, hogy nem az elvárásoknak megfelelő helyekre igazolt. Akkor is mondtam, a saját nyomorunk bizonyítéka, hogy ennyit foglalkoznak vele. Ha lett volna/lenne számos játékosunk a PL-ben, La Ligában, Serie A-ban, a kutyát nem érdekelte volna DzsB pályaíve.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.18. 14:32

Szarka írta:
Maradonapoli írta:Ha már Pali és a Hertha a téma, az új többségi tulajuk - a 777 Partners - érdekes szerzet, egy floridai - miami - székhelyű magántőke befektetési társaság, olaszban a Genoát birtokolják, de még majd féltucat klub szerepel a portfóliójukban:

- Hertha BSC - 64,7 %
- Genoa CFC - 99,9 % (másodosztály)
- Red Star Paris - 100 % (harmadosztály)
- Sevilla FC - 12 %
- Standard Liége - 99,7 %
- Vasco de Gama - 70 %
- Melbourne Victory - 70 %

És valahol volt valami olyan cikk nemrégiben, hogy a Newcastle-ben is szeretnének részesedést szerezni, azt a 10 %-ot, ami a csaj kisebbségi tulajnak a tulajdonában van - erről Szarka biztos többet tudna mondani. :)

Fordított a szitu, Staveley cége, a PCP szállt volna be a 777-be, tulajdonrészt szerezve. Gyaníthatóan inkább PIF ( tehát arab ) pénzt csatornáztak volna be, és közvetve így építettek volna ki egy multi klub modellt. De a 777-et szóbahozták az Evertonnal, két klubot pedig nem tulajdonolhat ugyanaz a cèg, szóval ebből szvsz nem lesz semmi.
A Newcastle legutóbb már az Oostende megvásárlását tervezte , hétfőn odautazott a két tulajdonos egyeztetésre. Szerintem saját úton építjük majd a saját klub-hálózatunkat.

Köszi a helyesbítést - csodálkoztam is, hogy az évszázad szaudi fodballüzletéből bárki is kiszállna és eladná a részesedését.
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.18. 15:41

SuperDepor írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:tisztában vagyok a miérttel, ellenben nem tartom indokoltnak a jelenséget, messze van ő a messiástól, emberként és edzőként se olyan nagy figura ő mint azt sokan hiszik

A vélt sikerrel egyetértek, csak azt mondom, hogy azért megy ez a rajongás, mert személyében egyszercsak lett egy magyar edző a Bundesligában, aki ráadásul nem is bukott ott meg rövid időn belül, hanem EL-csoportkörig vitte csapatát.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.18. 15:43

Savaria1919 írta:
SuperDepor írta:
Savaria1919 írta:Ha Osztrákiában lennénk, én sem tartanám indokoltnak, onnan azért akad bőven germán bundás tréner. Viszont itt messze nem az a helyzet, sajna már elmúlt a Szusza, Lóránt, Kalocsay nevével fémjelzett időszak.

A vélt sikerrel egyetértek, csak azt mondom, hogy azért megy ez a rajongás, mert személyében egyszercsak lett egy magyar edző a Bundesligában, aki ráadásul nem is bukott ott meg rövid időn belül, hanem EL-csoportkörig vitte csapatát.

Igazad van, nem is cáfolni akartalak csak megjegyeztem
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.18. 17:23

https://m.nemzetisport.hu/nemet_labdaru ... ir-2951993

Fél plusz fél millióért vállalta. Schwarz se keresett sokat, rajta meg is spórolták Dárdai fizuját. Még Magath fizuja se tűnik soknak.

A havi 150k hogy jött ki Schwarznál, ha 2024 végéig 2 milliót keresett volna? Az évi 1 millió.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2023.04.18. 19:59

Szarka írta:https://m.nemzetisport.hu/nemet_labdarugas/bundesliga-ennyit-kereshet-dardai-pal-a-herthanal-sajtohir-2951993

Fél plusz fél millióért vállalta. Schwarz se keresett sokat, rajta meg is spórolták Dárdai fizuját. Még Magath fizuja se tűnik soknak.

A havi 150k hogy jött ki Schwarznál, ha 2024 végéig 2 milliót keresett volna? Az évi 1 millió.

most már 2024 nyarát ír a cikk.
ETO

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.18. 20:04

:)
Kép

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.18. 20:08

SuperDepor írta::)
Kép

Semmi meglepő, én se adok több esélyt. A Teljes terjedelemben mondták ha jól rémlik, hogy aki márciusban utolsó volt a Bundesban az még soha nem maradt benn.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.18. 20:09

Szarka írta:
Kép

Semmi meglepő, én se adok több esélyt. A Teljes terjedelemben mondták ha jól rémlik, hogy aki márciusban utolsó volt a Bundesban az még soha nem maradt benn.

Simán benntartja őket, osztályozó nélkül. Majd figyeljétek!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.18. 20:16

Szarka írta:
[img]kép.png[/img]

rendkívül szomorú hír ez a VFB Stuttgartnak
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.18. 20:17

Maradonapoli írta:
Szarka írta:
Kép

amúgy a hatból négy meccs simán nyerhető, nem lenne egy nagy bűvésztrükk

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.18. 20:20

Szarka írta:
Kép

Utóbbit visszavonom, nem tudom hol hallottam ezt .

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.18. 20:25

Adamek írta:
Maradonapoli írta:
Szarka írta:Semmi meglepő, én se adok több esélyt. A Teljes terjedelemben mondták ha jól rémlik, hogy aki márciusban utolsó volt a Bundesban az még soha nem maradt benn.

amúgy a hatból négy meccs simán nyerhető, nem lenne egy nagy bűvésztrükk

azért mondom

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.18. 20:33

Szarka írta:
Szarka írta:
Kép

Utóbbit visszavonom, nem tudom hol hallottam ezt .

Na megvan, Hrutka mondta, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján, ha március után váltasz edzőt, utolsó helyen, akkor a bentmaradási esélyed 0% .

Vissza: “www.nb1.hu”