dingo írta:Maradonapoli írta:dingo írta:Ezt milyen algoritmussal szàmoltad ki?
A legnépesebb magyar városok sorrenedjükben kaptak 1-1 csapatra lehetőséget (asszem az 1910-es népszámlálás adatai alapján), annyi, hogy mínuszoltam a mi kutyánk kölykeit, de még Fiumét is.
Budapesten csak azért van 2 csapat, mert Újpest akkor önálló város volt. :)
Ill. annyi megvolt bennem, hogy az nb2-be is legyen egy pesti csapat, mégiscsak, már akkor is az volt a vízfej + az MTK elég nívós történelmi klub, hogy kapjon egy nb2-es esélyt. :)
Persze a Honvédosok felhördülhetnek, de hát az nb3-ba is kellenek csapatok, egyébként is a Honvéd csak 1916-ban lépett be legjobb tudomásom szerint az élvonalba, Kispesti AC néven és 1920-ban érték csak el az első jó eredményüket, egy bajnoki ezüst formájában, aranyat meg csak 50-ben Bástya elvtárséknak köszönhetően.
Értem, nem gondoltam volna némelyikről,(Szentes , Nagykőrös, Hajdúböszörmény,) belefért akkoriban a top 40-be népesség alapján
Az volt számomra a legmegdöbbentőbb az akkori listára tekintve, hogy manapság álmos alföldi kisvárosoknak tekintett települések, akkor mennyire topon voltak népesség szempontjából. Nem hiába agrárország voltunk a Monarchián és persze Európán belül is...
- Szabadka a harmadik legnagyobb város - Óemdzsí!
- Hódmezővásárhely kenterbe verte Miskolcot népességileg - Óemdzsí!
- A Szeged, Szabadka, Debrecen trió leszorítja a dobogóról Zágrábot - Óemdzsí!
- Újpest a saját jogán 13. legnagyobb város - Óemdzsí!
- A Kiskunfélegyháza, Makó, Cegléd trió stabilan Top 25-ös, miközben olyan városokat előz, mint Sopron, Újvidék, Szombathely, Eszék, - Óemdzsí!
- Jászberény egy hangyafasznyival, de népesebb város, mint Szolnok - Óemdzsí!
Csak így hirtelen.
No, de jó tanulmányozást! Ha érdekel:
https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_ ... A1ja_(1910)