Szarka írta:banok írta:Maradonapoli írta:Ez a Nyúlcastle egész eredményesen tolja világsztárok nélkül. Ha befutnának BL-helyre, vajon kinyitná az igazi pénzcsapot az effendi?
Ziher
Így is költött a klub, lehetőleg okosan, ami az FFP-be is belefér, és a rendszerszintű építkezésbe illik. Remek ellenpélda most a Chelsea új tulaja, aki ész nélkül csap le minden játékosra, akit komolyabb klubbal szóba hoznak. A sokadik támadó kp közé nagyon nem kellett se Joao Felix, főleg nem Mudryk, de pénzt nem sajnálva elhozta mindkettőt, mert a "riválisokkal" hozták szóba. 360 milliót szórtak el ebben az idényben!!! , de egyszer se sikerült az állandóan sérült Kante posztjára hozni valakit, sem egy rendes befejező csatárt :)
Elvileg még kb 200 milliót költhet a klub az elkövetkező 3 évben anélkül, hogy az FFP-be ütközne, és ha plusz bevételek jönnek ( szponzorok mindenképp, nem csak szaudi kapcsolattal, de valószínű a többség azért igen ), akkor azzal bővül az elkölthető keret. télen esélyes, hogy bővítjük a keretet, ha Bruno most hosszú időre kiesik, akkor 100%, de aligha költünk többet 50 milliónál összesen. Ha aztán összejön a BL, na akkor kíváncsi leszek, kiket tudnak idecsábítani. Szupersztár igazolást nem várok még ekkor se, de esélyes, hogy a maradék 150 milla elmegy a nyáron 3-4 emberre.
Valahol Hazardot olvastam, de nem kéne már ő nektek sztem - lejárt lemez + egyébként is most 32.
A sztárjátékosok odacsábításában egyébként a legnagyobb kihívás a város jellege lesz szerintem - már ha szabad így mondanom. Newcastle, ha jól sejtem nem az a tipikus celeb szórakoztató metropolis és az időjárás sem mindig csábító. Ezekkel a kihívásokkal még a manchesteri klubok és /gondolom a Liverpool is/ küzdöttek - és nyilván csak egy vagon pénzzel tudták felülírni sokakban ezeket az ellenérzéseket, de voltak így is, akik inkább beintettek. Emlékszem, amikor vért izzadt a Pool egy sztárcsatárért, pénz is volt rá, aztán nagy nehezen Balotellit sikerült megszerezni, mivel mindenki rajta kívül beintett...Manchester kapcsán meg valamelyik aktuális sztárnál /meg az asszony rinyált, hogy ne írjon alá az illető - nem is írt - hanem irány Párizs vagy Spanyolország... /, sőt többnél is rinyált az asszony...
Igaz nem túl jó hasonlat - mert kisebb lépték - de Wolfsburg is emiatt nem tudott igazán komoly élcsapattá válni tartósan néhány szép bajnoki helyezés és a cím után sem. Egyszerűen hiba volt/van pénz, kb. lehetetlen volt aktív sztárt odacsábítani, mert egy unalmas, szürke kisvárosnak tartják focista körökben. Így ők abban látták meg a lehetőséget, hogy németalföldi és szerb kisvárosi válogatottakra mentek rá.
Kihívás lesz sztárokat szerződtetni egy 300 ezres északi iparvárosba, ezért kissé meg is lepődtem, hogy a Newcastle-t vették meg a szaudiak és nem valamelyik londoni egyletet, esetleg nem várták ki, hogy valamelyik klasszikus nagy, a MU vagy Pool szabad legyen. Eléggé lépnének az amcsik, ha nem hazudnak a hírek mindkét helyről.
Amúgy no offense, nekem szimpik a Szarkák, megérdemeltek már egy vastagbukszás tulajt... ezért kíváncsian várom, hogy oldja majd meg a vezetés a feladatot. Mert ez egy érdekes dolog lesz.