Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Szarka
Aranylabdás

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Szarka » 2022.12.18. 21:20

Adamek írta:ezt a kupát akkor én itt most lezárom és nyitom a következőt

kérem a tippeket, kijutunk 40 év után vagy ez az átok tovább tart mind a ruszki bentlakásos sztori
továbbá tippeket várok kik lesznek a szagkommentátorok akkor, mik lesznek a statisztikai újítások, Henrik vajh kifújja addigra az orrát

1. Nem
2. Ugyanazok mint most + Dzsudzsák
3. Akkor már lesz PsxG is, de csak a Paris Saint Germain miatt
4. Nem
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2022.12.18. 21:20

nyúl írta:
SuperDepor írta:Ki az a kupaval, Ruggeri?

Ő. Oscar mester.

Ki volt a másik? Tudja valaki, öregek?
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 21:20

Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:Ha nyernek is a franciák, akár Mbappé góljával, akkot sem lesz goat. Pont hogy egy jó megmozdulás nem mentesíthet 160 percnyi inaktivitást, amikor teljesen leszedték a pályáról ( Marokkó ellen nulla helyzete volt ). Annyit ért el, hogy nem kerülhet már ki a VB csapatából. Illetve most már kérdés, hogy Grízes vagy Messi a VB legjobbja.

én goatról beszélek, greatest of all time. több évtizedes argentin drukkolás után kicsit talán ünneprontó leszek, de annak ellenére is, hogy Messi stilusa közelebb áll hozzám, azt gondolom, hogy Papné túlnövi a kismestert. az igaz, hogy az afrikai kontingens elég gyatrán rúgja a tiziket, de mivel kábé kiapadhatatlan aranybánya nekik a korábbi gyarmati rendszer, belelátok a franicákba egy-két vb döntőt a következő 3-ból, amiből be is húznak vele még legalább egyet. persze ha nem jár úgy, mint pl. Kluivert, aki 30 éves korára kész is volt a karrierjével.

az igaz, hogy Lautaro mindent kihagy, de legalább helyzetbe kerül, ma Alvarez a második gól előtt adott egy jó labdát, és kb. ennyi. amúgy sokan elfelejtik, de 2018-ban is a francia-argentin 4-3 volt az igazi döntő.

és akkor most örüljünk!

Mbappé úgy fog járni, mint CR, ott lesz a top-top szinten, de mire kiöregszik Messi, jön helyette Haaland, és ebből a párharcból ő jön ki vesztesen. Válogatott szinten eredményesebb lesz, de túl sok VB döntőjük nem lesz, még ha rendre esélyesként is fognak érkezni. Klubszinten meg minden rekord Haalandé lesz, Mbappénak a válogatott-statok jutnak. Kilian egysíkú, aki a gyorsaságára épít, ha az elkopik, vége is a karrierjének. Egyébként pedig egy olyan játékos, akit ki kell szolgálni, teret kell neki csinálni. Cserébe rúg egy rakás gólt, de csapatjátékból több nem sok.

Annyit azért jegyezzünk meg Mbappé érdekében, ha életében nem csinál már semmi érdemlegeset a válogatottban, ő már akkor is világbajnok 2018-ból.
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 21:24

Azért kicsit megnyugodtam. Kismester levette a nőcis hálóinget a kötetlen progira.

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2022.12.18. 21:26

A Maradona-Messi kérdésben nem lehet, talán nem is szabad dönteni, sorrendet állítani.
Úgy igyekszem felfogni, hogy ennek a szerencsés népnek két ilyen ragyogó csillag is jutott. Most csak képzeljük el, milyen lehet argentinnak születni mondjuk a 70-es évek elején, s úgy eljutni az ötvenéves korig, hogy két ilyen pályafutást végigélsz. Két külön-külön megismételhetetlent, semmihez sem hasonlíthatót.
Nekem Maradona csak epizódokban, túlnyomórészt archív felvételekben adatott meg. "Élőben" (mármint egyidejűleg) csak világbajnokságokon láttam, s néhány kupameccsen. Talán összesen 30 meccsét sem láttam, de ha igen, 50-et szinte kizárt.
Messi esetében viszont a tinédzser kortól máig, s szinte hetente követhettem az eseményeket. Neki alsó hangon 200 meccsét láttam, de ez lehetne 7-800 is.
Maradona mítosz volt, aki pár évente megelevenedett, Messi kb. 27 éves korom óta napi, heti valóság.
Először lehettem tanúja valami rendkívülinek. Mintha a Zeneakadémián hetente játszana Bartók, sőt, Bécsben Mozart, s én gyakran meghallgatom.
Nem tudok más ilyen kortárs élményt felidézni, ami egyszerre egyetemes, objektíven példátlan, teljes, és ennyire személyesen is hatott rám.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 21:57

nyúl írta:A Maradona-Messi kérdésben nem lehet, talán nem is szabad dönteni, sorrendet állítani.
Úgy igyekszem felfogni, hogy ennek a szerencsés népnek két ilyen ragyogó csillag is jutott. Most csak képzeljük el, milyen lehet argentinnak születni mondjuk a 70-es évek elején, s úgy eljutni az ötvenéves korig, hogy két ilyen pályafutást végigélsz. Két külön-külön megismételhetetlent, semmihez sem hasonlíthatót.
Nekem Maradona csak epizódokban, túlnyomórészt archív felvételekben adatott meg. "Élőben" (mármint egyidejűleg) csak világbajnokságokon láttam, s néhány kupameccsen. Talán összesen 30 meccsét sem láttam, de ha igen, 50-et szinte kizárt.
Messi esetében viszont a tinédzser kortól máig, s szinte hetente követhettem az eseményeket. Neki alsó hangon 200 meccsét láttam, de ez lehetne 7-800 is.
Maradona mítosz volt, aki pár évente megelevenedett, Messi kb. 27 éves korom óta napi, heti valóság.
Először lehettem tanúja valami rendkívülinek. Mintha a Zeneakadémián hetente játszana Bartók, sőt, Bécsben Mozart, s én gyakran meghallgatom.
Nem tudok más ilyen kortárs élményt felidézni, ami egyszerre egyetemes, objektíven példátlan, teljes, és ennyire személyesen is hatott rám.

Az egyenesen renegátizmus lenne! Minden ilyen törekvést irtani kell dogmánk szerint!
És természetesen ne feledkezzünk meg Kempes ősatyáról sem a Genezis kapcsán!

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2022.12.18. 22:04

Maradonapoli írta:
Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:én goatról beszélek, greatest of all time. több évtizedes argentin drukkolás után kicsit talán ünneprontó leszek, de annak ellenére is, hogy Messi stilusa közelebb áll hozzám, azt gondolom, hogy Papné túlnövi a kismestert. az igaz, hogy az afrikai kontingens elég gyatrán rúgja a tiziket, de mivel kábé kiapadhatatlan aranybánya nekik a korábbi gyarmati rendszer, belelátok a franicákba egy-két vb döntőt a következő 3-ból, amiből be is húznak vele még legalább egyet. persze ha nem jár úgy, mint pl. Kluivert, aki 30 éves korára kész is volt a karrierjével.

az igaz, hogy Lautaro mindent kihagy, de legalább helyzetbe kerül, ma Alvarez a második gól előtt adott egy jó labdát, és kb. ennyi. amúgy sokan elfelejtik, de 2018-ban is a francia-argentin 4-3 volt az igazi döntő.

és akkor most örüljünk!

Mbappé úgy fog járni, mint CR, ott lesz a top-top szinten, de mire kiöregszik Messi, jön helyette Haaland, és ebből a párharcból ő jön ki vesztesen. Válogatott szinten eredményesebb lesz, de túl sok VB döntőjük nem lesz, még ha rendre esélyesként is fognak érkezni. Klubszinten meg minden rekord Haalandé lesz, Mbappénak a válogatott-statok jutnak. Kilian egysíkú, aki a gyorsaságára épít, ha az elkopik, vége is a karrierjének. Egyébként pedig egy olyan játékos, akit ki kell szolgálni, teret kell neki csinálni. Cserébe rúg egy rakás gólt, de csapatjátékból több nem sok.

Annyit azért jegyezzünk meg Mbappé érdekében, ha életében nem csinál már semmi érdemlegeset a válogatottban, ő már akkor is világbajnok 2018-ból.

Persze, most nem azt mondom, hogy rossz játékos, sőt, a világ második legjobbja lesz az ő idejében, ha Messi visszavonul. Még túlzó is volt a kijelentésem, mert nem csak gólokat lő, ennél azért komplexebb, de hogy a világ valaha volt legjobbja legyen, ahhoz még változnia kell a játékának.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2022.12.18. 22:14

Szarka írta:
Maradonapoli írta:
Szarka írta:Persze, most nem azt mondom, hogy rossz játékos, sőt, a világ második legjobbja lesz az ő idejében, ha Messi visszavonul. Még túlzó is volt a kijelentésem, mert nem csak gólokat lő, ennél azért komplexebb, de hogy a világ valaha volt legjobbja legyen, ahhoz még változnia kell a játékának.

24 éves, képzeld ha még fejlődik a játéka. azzal egyetértek, hogy kérdéses, hogy lesznek-e olyanok a környezetében, akik tudnák rá hatni, de láthat példákat akár a francia válogatottban, a PSG-ben, vagy más sportágakban (tenisz, Nadal pl), hogy milyen alázat, milyen eredményeket hozhat. egyelőre messze Haaland előtt jár.
ETO

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2022.12.18. 22:32

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:
Maradonapoli írta:

24 éves, képzeld ha még fejlődik a játéka. azzal egyetértek, hogy kérdéses, hogy lesznek-e olyanok a környezetében, akik tudnák rá hatni, de láthat példákat akár a francia válogatottban, a PSG-ben, vagy más sportágakban (tenisz, Nadal pl), hogy milyen alázat, milyen eredményeket hozhat. egyelőre messze Haaland előtt jár.

Hollandnak jó ha egy VB összejön aktív pályafutása alatt (és még ott se lesz egy Puskás, Kocsis szintű tündöklése a sok botlábú honfitársa között), szerintem ez a rivalizálás akkor dőlt el amikor megszülettek
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 22:34

Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:

Hollandnak jó ha egy VB összejön aktív pályafutása alatt (és még ott se lesz egy Puskás, Kocsis szintű tündöklése a sok botlábú honfitársa között), szerintem ez a rivalizálás akkor dőlt el amikor megszülettek

tök durvinyek, utoljára '98-ban jártak VB-n, persze tudom mi még durvábbak vagyunk '86-al, de azért a vikingek közül így is több tucat játszik kül topligákban, vagy legalább alsóbb osztályaikban sezlonyról sezlonyra...

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2022.12.18. 22:37

nyúl írta:A Maradona-Messi kérdésben nem lehet, talán nem is szabad dönteni, sorrendet állítani.

én valamivel többet láttam a Mesterből, én se tologatom igazából őket egymás elő vagy fölő
de nálam Messi mindig is "csak" Mozart volt (vagy valaki más mert a bécsiek valahogy sose voltak a barátaim) Márádoná meg a tiszta hangok
valahogy, valahol nem egy halmaz a kettő csak van egy hatalmas metszetük
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2022.12.18. 22:46

Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:Ha nyernek is a franciák, akár Mbappé góljával, akkot sem lesz goat. Pont hogy egy jó megmozdulás nem mentesíthet 160 percnyi inaktivitást, amikor teljesen leszedték a pályáról ( Marokkó ellen nulla helyzete volt ). Annyit ért el, hogy nem kerülhet már ki a VB csapatából. Illetve most már kérdés, hogy Grízes vagy Messi a VB legjobbja.

én goatról beszélek, greatest of all time. több évtizedes argentin drukkolás után kicsit talán ünneprontó leszek, de annak ellenére is, hogy Messi stilusa közelebb áll hozzám, azt gondolom, hogy Papné túlnövi a kismestert. az igaz, hogy az afrikai kontingens elég gyatrán rúgja a tiziket, de mivel kábé kiapadhatatlan aranybánya nekik a korábbi gyarmati rendszer, belelátok a franicákba egy-két vb döntőt a következő 3-ból, amiből be is húznak vele még legalább egyet. persze ha nem jár úgy, mint pl. Kluivert, aki 30 éves korára kész is volt a karrierjével.

és akkor most örüljünk!

Ott tévedsz, hogy a francia válogatott más kávéház mint a portugál. Ja és Mbappé több mint egy tizessel fiatalabb mint CR.

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2022.12.18. 22:47

nyúl írta: Most csak képzeljük el, milyen lehet argentinnak születni mondjuk a 70-es évek elején, s úgy eljutni az ötvenéves korig, hogy két ilyen pályafutást végigélsz.

Meg kismillió államcsődöt.

Bocs, muszáj volt. :)

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2022.12.18. 23:08

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 23:18

ilyen érzelgős két vén majom leszünk eccer sziauram! akkor is remélhetőleg hasonló sikereknek örülhetünk majd!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2022.12.18. 23:22

Maradonapoli írta:

ilyen érzelgős két vén majom leszünk eccer sziauram! akkor is remélhetőleg hasonló sikereknek örülhetünk majd!

hát én pont arra gondoltam, hogyha éltem volna a két döntőnk idejében és lett volna már élő közvetítés én tuti kihordok lábon 5-6 szívrohamot és agyérgörcsöt
így, hogy csak a pótnépünk harmadik döntőjét láttam is eléggé megviselt itt-ott a 80. perc után a meccs, a mieink valszeg ki is nyírtak volna

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 23:24

Adamek írta:
Maradonapoli írta:

hát én pont arra gondoltam, hogyha éltem volna a két döntőnk idejében és lett volna már élő közvetítés én tuti kihordok lábon 5-6 szívrohamot és agyérgörcsöt
így, hogy csak a pótnépünk harmadik döntőjét láttam is eléggé megviselt itt-ott a 80. perc után a meccs, a mieink valszeg ki is nyírtak volna

ebben lehet valami, ezért nem fogadtam erre a meccsre amúgy, mert nyugodtan szerettem volna szívrohamot kapni - majdnem sikerült...

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2022.12.18. 23:33

kérem a tippeket, kijutunk 40 év után vagy ez az átok tovább tart mind a ruszki bentlakásos sztori
továbbá tippeket várok kik lesznek a szagkommentátorok akkor, mik lesznek a statisztikai újítások, Henrik vajh kifújja addigra az orrát

remélem kijutunk és én közvetíthetem
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2022.12.18. 23:45

Savaria1919 írta:

ok, de akkor remélem beolvasol innen pár szösszenetet
anno Horti a Bundás2 közvetítések alatt mindig beolvasta a jobbakat, engem Okocha fedőnéven idézgetett amikor írtam

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2022.12.18. 23:47

Adamek írta:
Savaria1919 írta:

ok, de akkor remélem beolvasol innen pár szösszenetet
anno Horti a Bundás2 közvetítések alatt mindig beolvasta a jobbakat, engem Okocha fedőnéven idézgetett amikor írtam

engem Kun Béla idézgetett, nem Horthy, VI. Lenin volt a nickem

Vissza: “www.nb1.hu”