HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2022.12.11. 19:55
nyúl írta:banok írta:nyúl írta:Óvakodjatok a horváttól!
(Tudom, odajártok csobbanni a pereputtyal, költeni a pénzt, kenni az asszonyt magas faktorszámú krémmel az adriai Napon, ami hiba, de ezt engedjük el.).
Kérdés: tudtok-e azonosítani náluk nagyobb futballpszichopatákat? Sose roppannak össze. Ennyi egálból továbbmenni már nem emberi. Olyanok, mint egy sorozatgyilkos, aki konok, javíthatatlan, fanatikus, s lelkileg semmi nem zökkenti ki.
A játékuk viszolyogtató. Középszerű, de gátlástalanul akarnok. Tényleg elhiszik, hogy jobbak, különbek, pedig objektíven ezt semmilyen képesség, erény nem igazolja. Ez a felszteroidozott egó részben történelmi gyökerű. Szerbiát szétdarabolták, NATO-bombázták. Megbűnhődött. Kilincsel a világba való bebocsáttatásért. A horvátok nem szenvedtek veszteségeket, holott közös a felelősségük a boszniai népirtásért. Uniós tagok, keblére ölelte őket a világ. A térség lieblingjei, sikersztorija. Innen vezetem le a horvát gőgöt: bármit megtehetsz, húzd hát ki magad. Ha a legnagyobb bűnt megúszod, s a világ szeret, ugyan mi a futball?
Ezért fontos, nekünk magyaroknak is, hogy megállítsák őket. Argentínának muszáj győznie. Ezt a szörny pitbullt fogatlanítani kell.
Nem unod? Amúgy az, hogy a horvátok nem szenvedtek a délszláv háború idején... hát... erről szerintem a vukováriaknak, eszékieknek más a véleményük...
Nem állítottam, hogy a szerbek nem támadták meg őket. Csak azt, hogy a bosnyákokat ők is gyilkolták. Ez tény.
Gyilkolászott ott mindenki mindenkit, Gotovinát valamiért mégis felmentették Hágában.
A horvátok az elmúlt száz évet nézve inkább a németekkel, olaszokkal haverkodtak (Hitler és Mussolini nagy cimborája volt az NDH-s Pavelics, ha azt a csak nevében független horvát államot nézem, ahhoz képest voltak területi veszteségeik), a szerbek az oroszokkal. De kultúrát nézve is, Horvátország inkább tartozik Nyugat-Európához, mint kelethez: katolikusok, latin ábécét használnak. A szerbek ortodoxok, cirill betűkkel írnak.
A térség sikersztorija nálam inkább Szlovénia.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben. - Képes Sport 1940.