Szarka írta:SuperDepor írta:A 98as franciaországi vb volt az utolsó amelyik a tv elé szegezett. 32 csapat szerepelt, és ha kivesszük a hulladékokat (szaúd-arábia, dél afrikai köztársaság stb) a mérkőzések nagyrésze kiváló játékot hozott. Tudom, az idő mindent megszépít, itt többről van szó. Nagyszerű futballista Mbappe, Neymar, Sane, sőt a töménytelen díjat nyerő argentín és portugál csk, de - a teljesség igénye nélkül - Zidane, Ronaldo Luis Nazário, Ronaldinho, Matthäus egy másik szintet képviselt. Játékosabbak és élvezhetőbbek voltak a meccsek, ez a generáció nem a jellegzetes - törv. védve - gólörömökről maradt emlékezetes, hanem a kiemelkedő egyéni teljesítményekről, képességekről. Phenomenonnal lehet, hogy elfogult vagyok, de tőle jobb futballistát nem láttam. Ő és Maradona. A többi utánzat.
A sérülése előtti Ronaldo tényleg a világ valaha volt legjobbja volt, a 2002es vb győztes már "csak" világklasszis. Az a 2002es brazil csapat volt igazán tele sztárokkal.
98at még nem követtem végig, pedig már tinédzser voltam. 2002vel kezdtem végignézni a VBket.
Peléről amúgy pont néztem egy videót, ahol a legtöbb generációs zseni mozdulatait megkeresik Pele videoin, kvázi azt üzenve, amit ők tudtak, azt tudta Pelé is. :)
egyik se volt Maradona közelébe, se előtte se utána
ez kb. olyan mintha szarrá iskolázott tűpontos virtuózokat próbálnának Hendrix-hez hasonlítani, sose lesz még egy olyan hiába játszott túl rövid ideig és halál pontatlanul helyenként
Maradona játékát érezni kell, érteni nem igazán lehet és mai szemmel meg főleg nem
a későbbi és mai ászokat inkább Peléhez/Puskáshoz lehet hasonlítani akik szimpla gólgyárosok voltak