Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben
- Maradonapoli
- Aranylabdás
Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben
Akkor Stylesnak adhatnánk egy jófajta igazi magyar nevet, így idegen test a szittya fiak között.
Mit szólnátok mondjuk a Sztójayhoz? Szép, történelmi név! De persze, ha valaki jobbat tud, várom a javaslatokat!
Mit szólnátok mondjuk a Sztójayhoz? Szép, történelmi név! De persze, ha valaki jobbat tud, várom a javaslatokat!
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach
- Adamek
- Flegma
Maradonapoli írta:Akkor Stylesnak adhatnánk egy jófajta igazi magyar nevet, így idegen test a szittya fiak között.
tróger erdei idénymunkás favágó karakter - Stihles Kálmán
buzis divatdiktátor menőmanó - Sztájliszt Kalamona
macsó kamionsofőr - Steyres Gollam
rákkenroll ördög - S. Tyler Karesz
tréfás mókamester - Stikkes Kornél
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
- Maradonapoli
- Aranylabdás
nyúl írta:Szarka írta:nyúl írta:A 2018-as vb óta a németek válságba lavírozódtak.
Identitástalan, nemzetközi németek, hátuk közepére sem hiányzott ez a nyári túlmunka a Riviéra vagy a karibi napsugarak helyett. Valahogy nincs indítószikra a gépezetben. Hideglábú rakkolás, nem az az egykor volt németes belső megingathatatlanság, hogy a végső hármas sípszóig bárhonnan megfordítják, lelkileg bárkit megroppantanak.
Persze tisztes eredmény. Két egymást követő tétmeccsen nem kaptunk ki tőlük, sőt, mindkét meccs fogható volt.
Ha nincs más bizonyíték, hogy ez egy magyar válogatott, a kapott gólunk segít önazonosságunkra eszmélni. Willi sokat hoz össze nekünk. Józan ésszel azt gondolnánk, ennyi kraut gyeptaposás utan Gulácsival értik egymást, mint öreg szánhúzó kutyák. Gula kirohant, mint a várvédők. Ha ragasztott volna a póthaja, kirepült volna a Keleti pályaudvarig.
A rádióban hallgattam az utolsó 20 percet, aztan Nagy Zs. nyilatkozott a meccs után. Meghatódott magától. Vegyes érzeseim voltak. Egyrészt szép, hogy ennyit jelent neki, másrészt furcsálltam, hogy egy 6. percben rúgott gól hatása másfél órával később még ennyire hüppögteti. Aztán eszembe jutott, hogy Fityula is sírt a francia meccs után. Ezek ilyen érzékeny gyerekek. Bezzeg ha fut a tű a bőrükön négyzetmétereket, nem sírnak. Nekem érdekes.
Majd valaki világosítson fel, hova mennyit számít ez az NL.
Fiola es Nagy Zsolt valszeg karrierje legfontosabb meccsenek tekinti majd azt a meccset, amikor betalalt. Es jogosan. Ahogy Torghelle is a ket nemet goljarol marad meg az emberekben. En is karrierem csucsanak gondolnam.
A kapott golt ujra kell majd nezzem, nem Szalai rontja el a helyeszkedeset? Gula ettol meg hibazott, rosszkor es rosszul jott ki. Nem megertes kerdese volt, hanem rossz helyzetfelismeres szerintem.
Utolso mondathoz: A többieknek ez felkeszules a VBre, jatekosok kiprobalasa, nekunk viszont nagy terje van, mert ha az A csoportosok java kijut az EBre, egy potselejtezo hely biztosan meglesz, igy az is belefer, ha az EB csoportunkban nem leszunk a top 3ba. Akar kiserletezgethetunk is, ha mar nem elerheto a biztos kijutas. Mindenesetre konnyebb most ebbol a helyzetbol elerni a potselejtezot, foleg ha meg tudnank tartani a masodik helyunk.
Az a "bajom" ezzel (valójában csak kötekszem), hogy kisebbrendűségi érzést fejez ki. Olyan, mint ünnepelni, hogy Fucsovics szettet nyer a százéves Federer ellen.
A külföldiek érzelmi intelligenciája nem szegényesebb, hazaszeretete aligha csököttebb, de nem sírnak a meghatottságtól, ha benyomnak egyet. Erre vannak kiképezve.
Fiolának sem égi adományként kellett volna megélnie, hiszen megdolgozott azért a pillanatért. Az ő reakcióját jobban megértem egyébként. A gól is szebb, értékesebb volt.
Ha Nagy Zs. nem tudja érzelmileg elengedni a 6. percet, akkor mi van a többi 80 valahánnyal? Értem, hogy a Makovecz-fészerben más tétek vannak a kivezényelt kisdobosok előtt, de több belső önuralmat várok el egy jól fizetett professzionális sportolótól.
Löböf vagy valamelyik másik Chelsea-s francia volt azt, akik '98-as vb-győzelem után évekig visszanézte saját meccsüket és oda-vissza volt magától, ezzel párhuzamosan a való életben meg olyan szinten romlott a teljesítménye, meg csapatba is ritkábban került klubjába, hogy kb. a válogatott karrierjének is vége lett - mondjuk sokat nem vesztett csúcsra ért és már bőven 30 felett lehetett emlékeim szerint, ő megengedhette magának :)
- Maradonapoli
- Aranylabdás
Adamek írta:Maradonapoli írta:Akkor Stylesnak adhatnánk egy jófajta igazi magyar nevet, így idegen test a szittya fiak között.
tökéletes magyarítások, Mester! Gondoltál már az írásra?
Ha kettőt javasolhatna szerény személyem is - persze, csak ha megengeded:
28 éves borsodi nagypapa - Sittes Kálmán
tetőfedővel rendelkező szia uram - Siltes Károly
-
SuperDepor
- Moderátor
Maradonapoli írta:Akkor Stylesnak adhatnánk egy jófajta igazi magyar nevet, így idegen test a szittya fiak között.
Támogatom.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.
-
SuperDepor
- Moderátor
Adamek írta:Maradonapoli írta:Styles közmatróz hogy tolta?
meglepően jól, pedig még nyaka sincs
Naggyal jól megoldották a közepét, szerintem most ez a jobban muzsikáló kettős, én ezt hagynám az angolok ellen és nem raknám vissza Schafraneket
Hannichnak sem volt.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.
- Adamek
- Flegma
Maradonapoli írta:Adamek írta:Maradonapoli írta:Akkor Stylesnak adhatnánk egy jófajta igazi magyar nevet, így idegen test a szittya fiak között.
de mit szólnál a Sztálin Kálmánhoz, édes egy komám?
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi
- Maradonapoli
- Aranylabdás
Adamek írta:Maradonapoli írta:Adamek írta:
de mit szólnál a Sztálin Kálmánhoz, édes egy komám?
Szerintem megtaláltad a tökéletes nevet elvtársam! Nálam ez nyert!
-
Cselszky
- Aranylabdás
nyúl írta:A 2018-as vb óta a németek válságba lavírozódtak.
Identitástalan, nemzetközi németek, hátuk közepére sem hiányzott ez a nyári túlmunka a Riviéra vagy a karibi napsugarak helyett. Valahogy nincs indítószikra a gépezetben. Hideglábú rakkolás, nem az az egykor volt németes belső megingathatatlanság, hogy a végső hármas sípszóig bárhonnan megfordítják, lelkileg bárkit megroppantanak.
Persze tisztes eredmény. Két egymást követő tétmeccsen nem kaptunk ki tőlük, sőt, mindkét meccs fogható volt.
Ha nincs más bizonyíték, hogy ez egy magyar válogatott, a kapott gólunk segít önazonosságunkra eszmélni. Willi sokat hoz össze nekünk. Józan ésszel azt gondolnánk, ennyi kraut gyeptaposás utan Gulácsival értik egymást, mint öreg szánhúzó kutyák. Gula kirohant, mint a várvédők. Ha ragasztott volna a póthaja, kirepült volna a Keleti pályaudvarig.
A rádióban hallgattam az utolsó 20 percet, aztan Nagy Zs. nyilatkozott a meccs után. Meghatódott magától. Vegyes érzeseim voltak. Egyrészt szép, hogy ennyit jelent neki, másrészt furcsálltam, hogy egy 6. percben rúgott gól hatása másfél órával később még ennyire hüppögteti. Aztán eszembe jutott, hogy Fityula is sírt a francia meccs után. Ezek ilyen érzékeny gyerekek. Bezzeg ha fut a tű a bőrükön négyzetmétereket, nem sírnak. Nekem érdekes.
Ha visszapörgetem a kapott gól előtti jelenetet, nekem leginkább az volt szembeötlő, hogy Hofmann zavartalanul indult be Szalai A. és Nagy Zs. között, főleg előbbi mozizta végig a jelenetet, Vilmos és Gula már a kármentésért loholtak, rossz ütemben, sikertelenül. Persze azt is lehet mondani, hogy Vilmos (és talán Lang is) beragadtak, de egy ilyen tért ölelő indításnál, nem az ő területükön berobbanó ember esetén nem feltétlenül lenne méltányos.
A németeken valóban érződött a fásultság, nem pörögtek fel a meccsre, ezt az NL-című szériát azért láthatóan sokan valahol félúton a barimeccs és tétmeccs között kezelik, kipottyanni nyilván nem akarnak, aztán ennyi. Június közepén meg tényleg marhára nem hiányzik nekik. Enyhén piszkálódtak a meccs után a sajátjaik miatt, de nagy drámát nem éreztem. Ellenben mi ünnepeljük saját nagyszerűségünket. Egyetértek azzal, hogy ez valójában kisebbrendűségi érzést sugall. Ilyenkor szokott lenni az, ha kis idő múlva egy eb-/vb-selejtezőn erre járnak, és hintenek hármat, akkor pislog a nép, hogy mi történt. Örüljünk persze, szép volt, kialakult egy korrekt, koherens melóra képes mag, de nem kell a túltengés. Bozsikék a stúdióban már a közelgő vb-kijutásról értekeztek. Szerintem ez az ájuldozás pont a nemzeti büszkeséget sérti, leértékeli az önérzetet. Történelmileg is hajlamosak vagyunk rá, de ritkán hozott jót.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Cselszky 2022.06.12. 11:58-kor.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!
- Maradonapoli
- Aranylabdás
SuperDepor írta:Maradonapoli írta:Akkor Stylesnak adhatnánk egy jófajta igazi magyar nevet, így idegen test a szittya fiak között.
Támogatom.
<3
nyúl írta:Szarka írta:nyúl írta:A 2018-as vb óta a németek válságba lavírozódtak.
Fiola es Nagy Zsolt valszeg karrierje legfontosabb meccsenek tekinti majd azt a meccset, amikor betalalt. Es jogosan. Ahogy Torghelle is a ket nemet goljarol marad meg az emberekben. En is karrierem csucsanak gondolnam.
A kapott golt ujra kell majd nezzem, nem Szalai rontja el a helyeszkedeset? Gula ettol meg hibazott, rosszkor es rosszul jott ki. Nem megertes kerdese volt, hanem rossz helyzetfelismeres szerintem.
Utolso mondathoz: A többieknek ez felkeszules a VBre, jatekosok kiprobalasa, nekunk viszont nagy terje van, mert ha az A csoportosok java kijut az EBre, egy potselejtezo hely biztosan meglesz, igy az is belefer, ha az EB csoportunkban nem leszunk a top 3ba. Akar kiserletezgethetunk is, ha mar nem elerheto a biztos kijutas. Mindenesetre konnyebb most ebbol a helyzetbol elerni a potselejtezot, foleg ha meg tudnank tartani a masodik helyunk.
Az a "bajom" ezzel (valójában csak kötekszem), hogy kisebbrendűségi érzést fejez ki. Olyan, mint ünnepelni, hogy Fucsovics szettet nyer a százéves Federer ellen.
A külföldiek érzelmi intelligenciája nem szegényesebb, hazaszeretete aligha csököttebb, de nem sírnak a meghatottságtól, ha benyomnak egyet. Erre vannak kiképezve.
Fiolának sem égi adományként kellett volna megélnie, hiszen megdolgozott azért a pillanatért. Az ő reakcióját jobban megértem egyébként. A gól is szebb, értékesebb volt.
Ha Nagy Zs. nem tudja érzelmileg elengedni a 6. percet, akkor mi van a többi 80 valahánnyal? Értem, hogy a Makovecz-fészerben más tétek vannak a kivezényelt kisdobosok előtt, de több belső önuralmat várok el egy jól fizetett professzionális sportolótól.
Inkabb helyen kezeli magat. Jobb, mint az "MUval en is bajnok lennek" edzoink. Fiola es Nagy Zsolt is kb kimaxolta ami benne volt, max belga elsobe mehettek volna fiatalon, most pedig max Ciprus varhatna rajuk. Innen nezve pontot ero gol egy vilagvalogatott ellen tenyleg csucs. Mint Mucsarocsogen golt rugni a Fradinak.
Nagy Zsolt a kesobbi 80 pefcben is tette a dolgat, annak ellenere, hogy elete vegeig ezzel a gollal fog menozni minden baratibeszelgetesen.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében
- Maradonapoli
- Aranylabdás
Maradonapoli írta:hehehe a nersevik pogácsazabáló hullarabló...
https://444.hu/2022/06/12/jobban-keres- ... t-csaladja
Semmi új, nagy magyarkodás mögött piti lopás, mondhatni ez a Fidesz kicsiben. A fidesz-szavazó meg tapsol, hogy leesik neki a morzsa.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
Hergelésnek kiváló
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D
"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."
"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."
-
Cselszky
- Aranylabdás
Az, de ez neki nem tétel, szvsz a havi nso-s fizuja is legalább ennyi, és még ki tudja, milyen sorokon (MSÚSZ-elnök, nagykövet, egyetemi óraadó, stb.) jut egyéb pénzekhez.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!
- Maradonapoli
- Aranylabdás
Cselszky írta:Maradonapoli írta:hehehe a nersevik pogácsazabáló hullarabló...
Az, de ez neki nem tétel, szvsz a havi nso-s fizuja is legalább ennyi, és még ki tudja, milyen sorokon (MSÚSZ-elnök, nagykövet, egyetemi óraadó, stb.) jut egyéb pénzekhez.
ez igaz, de ossz-szorozz és mond meg mennyi sima vagy sajtos pogi jön ki belőle!
- Maradonapoli
- Aranylabdás
dingo írta:Maradonapoli írta:hehehe a nersevik pogácsazabáló hullarabló...
Hergelésnek kiváló
lehet annak is tekinteni, mert végülis ezek a ner világában piti összegek, de...
szerintem voltak ettől nagyobb hasznai is ehhez kapcsolódóan nekik, ha nem is mondjuk számszakilag pont ehhez a szőlősi féle céghez kapcsolódóan, de eszmeileg, komplettben lenyúlt Puskás örökség, névhasználati jogok, díjak, PR-események itthon és külföldön, Puskás-Suzuki kupa, ezekhez kapcsolódó közvetett hasznok, amik ebben a kimutatásban nem szerepelnek stb. Kispest kisemmizése és az eszmei örökség elvitele egy olyan faluba, amiről nagy valószínűséggel életében nem hallott Puskás stb.
+ gondolom minimum erre hivatkozva szépen szipolyozták ki a közpénzeket pl. madridi fogadásokra, utazgatásokra, Puskás emlékév stb. címszó alatt
szóval tőlem ott rohadjanak meg ezért is ahol vannak
az más kérdés, hogy a család üveggyöngyökért lemondott a jogokról - de őket még talán meg is értem valahol, nem tudtak volna olyan vallási áhitattal átitatott bizniszt e köré építeni, mint orbán és bandája
- banok
- Aranylabdás
- Kapcsolat:
ManBat írta:nyúl írta:A 2018-as vb óta a németek válságba lavírozódtak.
van olyan eredmény, amitől az örök nyavalygók is elégedettek tudnának lenni?
Tipikus magyaros kommentek. Ha megnyernénk a vb-t akkor is belekötnének valamibe...
- banok
- Aranylabdás
- Kapcsolat:
Adamek írta:Maradonapoli írta:Adamek írta:oda egyértelműen túl ügyes és úgy néz ki az ereje is rendben van, simán elférnének Naggyal együtt valami trógerebb élvonalbeli csapatban, mondjuk olyan Getafe-Bochum-Brentford-Angers-Spezia vonalon
és Szalai Atesz eladatja magát vajon a Chelsea-Leverkusen-Marseille-Sevilla-Napoli vonalon..?
meglepődnék rajta (Leverkusen és Marseille még összejöhet)
ő talán egy polccal feljebb kaphat helyet mint az említett kettő, de csak azért mert a posztjából adódóan ott elfér a böllér-stílus, amúgy őt még mindig nagyon darabosnak és alulképzettnek látom de az is látszik, hogy már nem harapja a lasztit mint az első válogatottságai idején és nem mindig a lelátón akar valakit elindítani
És mert fiatal.
-
SuperDepor
- Moderátor
Jó ez a ciprusi védelem. Az első gólnál a 13-as bekket érdemes tanulmányozni.
http://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/ne ... pjon-video
http://www.csakfoci.hu/kulfoldi-foci/ne ... pjon-video