dingo írta:Csak egy kérdés, miért volt őrültség a stadionrekonstrukció? Az hogy az állami/önkori tulajdonban levő ötven(nálunk mondjuk csakharmincpár)évig rohadó stadikak rendbehozzák ahol lehet.
habár én több szempontból kötödtem a Népstadihoz, azt még megértem, hogy az állam/Viktor épített egy modern nemzeti stadiont, hogy a neve örökre fennmaradjon, pláne, hogy a polákok és a románok is építettek nemzeti stadit. de ekkora és ilyen számú klubstadionra semmi szükség nem volt. 12 ezres stadi Dunaújvárosban? 7 ezres Kaposváron? kinek? követem a tót, cseh, román és polák stadion építési rohamot is, ott is van egy rakás túltolás, de azért a klubtulajok, a városok is beszálltak a gigászi buktákba. A Slavia stadiont (eden-sinobo) eladták 18 milliárd körüli forintért, ergo megfizetteték az építési költségeket valami kinaiakkal. A Nagyszombati stadi költségének alig 20%-át állta az állam, a polákoknkál olyan 25%-on áll átlagosan a cucc, ami nálunk 100%... A Slovan/Nemzeti tót stadiont meg lényegében az oligarcha Kmotrik építtette, nem az állam. Én valahogy így képzelném, meg ahogy Győrben volt (még ha az lopott pénz is volt, de hát a NER lovagok pénzének eredete is kérdéses.) A sikeres klubvezetők fektessenek bele a közösségi élménybe, ahogy például Kassán történik. Vagy Trencsénben az eredeti terv az volt, hogy 6.3 millió euros összköltségből, 3.9 milliót a klub áll, csak a többit az állam. Még ha nem is ez lett a vége, hol volt nálunk ilyen terv?