Tíz halálos ítéletet az egyiptomi stadionkatasztrófa ügyében

Reginald McFreez
Aranylabdás

Re: Tíz halálos ítéletet az egyiptomi stadionkatasztrófa ügyében

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.02.21. 18:35

MindigÚjpest írta:
extex írta:
MindigÚjpest írta: Még hozzá profi. Én itthon is visszahoznám a halálbüntetést,nem pedig évtizedekig babusgatni a delikvenst.

Van, amikor vagy nem egyértelmű a bűncselekmény elkövetőjének személye, vagy pedig utólag derül ki hogy tévedtek. Egy ártatlant halálra ítélni és kivégezni nem túl fasza dolog. A poligráfos vizsgálatok mennyire megbízhatóak?

Sokat elmond -nekem- erről a kérdésről, hogy a bírónő, illetve azok a jogászok akik tanítottak, egyik sem támogatná a halálbüntetés visszaállítását. Nagyon meglepett, főleg mert volt olyan, aki esetében kivétel nélkül azt mondta volna a szak, hogy na, ha valaki akkor ő biztos támogatná.
Ha nem egyértelmű,nyilván nem kell végrehajtani,akkor jöhet az életfogytig.

Ha nem egyértelmű, mi alapján ítéled el egyáltalán? (a kérdés inkább etikai mint jogi)
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.02.21. 19:15

ManBat írta:
MindigÚjpest írta:
ManBat írta:+1

illetve hozzátenném, hogy a hóhér is valamilyen formában gyilkos
Még hozzá profi. Én itthon is visszahoznám a halálbüntetést,nem pedig évtizedekig babusgatni a delikvenst.

nehogy azt hidd, hogy a TÉSZ babusgatás, sőt, sokkal nagyobb büntetés mint a halál

a zakkant gyilkosok nem félnek a haláltól, ellenben ha negyven évig kell társaság nélkül szembenézniük magukkal, a tettükkel, és a céltalan életükkel, az még a legelmétlenebb fajtát is felőrli, agyilag megroppantja
Nem tudom őket sajnálni,sem úgy sem így,viszont a halálbüntetés után nem kerül az országnak még 40 évig költségbe a felesleges fenntartásuk.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.02.21. 19:26

ManBat írta:ezen kívül szerintem semmilyen emberi lénynek nem áll jogában élet és halál fölött ítélkezni
Ez vonatkozik arra is aki gyilkosságot követ el,tehát miután ezt megszegte,felette is lehessen ily módon ítélkezni.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.02.21. 19:31

Reginald McFreez írta:
MindigÚjpest írta:
extex írta:Van, amikor vagy nem egyértelmű a bűncselekmény elkövetőjének személye, vagy pedig utólag derül ki hogy tévedtek. Egy ártatlant halálra ítélni és kivégezni nem túl fasza dolog. A poligráfos vizsgálatok mennyire megbízhatóak?

Sokat elmond -nekem- erről a kérdésről, hogy a bírónő, illetve azok a jogászok akik tanítottak, egyik sem támogatná a halálbüntetés visszaállítását. Nagyon meglepett, főleg mert volt olyan, aki esetében kivétel nélkül azt mondta volna a szak, hogy na, ha valaki akkor ő biztos támogatná.

Ha nem egyértelmű, mi alapján ítéled el egyáltalán? (a kérdés inkább etikai mint jogi)
Persze,nyilván itt csak arra gondoltam,hogyha nem egyértelmű akkor nem kell kivégezni.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2017.02.21. 21:11

MindigÚjpest írta:
ManBat írta:ezen kívül szerintem semmilyen emberi lénynek nem áll jogában élet és halál fölött ítélkezni
Ez vonatkozik arra is aki gyilkosságot követ el,tehát miután ezt megszegte,felette is lehessen ily módon ítélkezni.

természetesen soha nem lehet 100%-ig a törvényeket sem betartatni, ettől még ez nem jogosít fel arra, hogy te is megszegd azokat

ugyanígy, attól, hogy más gyilkolt, az az én szememben nem jogosít fel semmilyen földi törvénykezést és hóhért arra, hogy elvegye az életét
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Nesi
bulgár

HozzászólásSzerző: Nesi » 2017.02.21. 21:23

Ferencváros // Man Utd írta:Az igen...
Hát itt finoman szólva sem játszik a "következmények nélküli ország" szófordulat.
Az ilyen esetek után tudok örülni, hogy itthon nálunk a futballhoz kapcsolódó fanatizmus csak cola light formában él, és nem ilyen vadállat módon, ahol adott esetben 75 ember halálával végződk a "rivalizálás".

úgy emlékszem ebben politikai leszámolás is volt, de nem vagyok benne biztos.

igen, itt max. kapsz egy monoklit és fejbe rúgnak.
harmadosztály

Nesi
bulgár

HozzászólásSzerző: Nesi » 2017.02.21. 21:24

Depista írta:

gyönyörű szavak,sosem látott tartalommal. és ez soha nem is fog változni. sajnos.

én például Albert Fisht sem ítélném halálra. olvassatok utána. nem tehet egy ember, hogy ilyennek születik. gyógykezelés élete végéig.
harmadosztály

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.02.21. 21:35

ManBat írta:
MindigÚjpest írta:

természetesen soha nem lehet 100%-ig a törvényeket sem betartatni, ettől még ez nem jogosít fel arra, hogy te is megszegd azokat

ugyanígy, attól, hogy más gyilkolt, az az én szememben nem jogosít fel semmilyen földi törvénykezést és hóhért arra, hogy elvegye az életét
Hát nem vagyunk egyformák,én úgy gondolom,hogyha valakinek van mersze elvenni más életét,akkor ő is hasonlóképp bűnhődjön.

Depista
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Depista » 2017.02.21. 21:43

MindigÚjpest írta:
ManBat írta:
MindigÚjpest írta: Ez vonatkozik arra is aki gyilkosságot követ el,tehát miután ezt megszegte,felette is lehessen ily módon ítélkezni.

Hát nem vagyunk egyformák,én úgy gondolom,hogyha valakinek van mersze elvenni más életét,akkor ő is hasonlóképp bűnhődjön.

sokkal inkább erre hajlok én is.

Szpari4Life
Kulcsjátékos
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Szpari4Life » 2017.02.22. 07:36

Reginald McFreez írta:
MindigÚjpest írta:
extex írta:Van, amikor vagy nem egyértelmű a bűncselekmény elkövetőjének személye, vagy pedig utólag derül ki hogy tévedtek. Egy ártatlant halálra ítélni és kivégezni nem túl fasza dolog. A poligráfos vizsgálatok mennyire megbízhatóak?

Nálam ez ott dől el, hogy van-e közvetlen bizonyíték, vagy csak közvetett. Utóbbi esetben teljesen abszurdnak tartom a halálbüntetést.
kanoczrobert.hu

Vissza: “www.nb1.hu”