kristof98.haladas írta:Piszok nehéz meccs lesz,de ha meg akarjuk tartani azt a maradék kis esélyünket,csak a győzelem jöhet szóba.Minden más esetben vége a dalnak szerintem.Az pedig szégyen,hogy ilyen nyilatkozat után Horváth Feri még a padon ül.
Vezetőedzőnk nyilatkozata engem nem lepett meg különösebben, inkább egy Horváthosan őszinte vallomásként értelmeztem. Viszont eléggé borús jövőre lehet belőle következtetni, már ami a Haladást illeti.
Azzal kezdi:
Sajnos az erősítések – több okból kifolyólag – nem úgy sikerültek, ahogy elképzeltük.Ezek szerint a szakmai stábnak és a klubvezetésnek volt egy előzetes víziója az átigazolásokról. Én ezt inkább egy valóságalapot nélkülöző vágyálomnak nevezném. Mégis mit gondoltak, miért igazolna mondjuk a Haladásba egy Zsidai László (fogalmam sincs, hogy őt egyáltalán akarták-e, de illusztrációnak tökéletes)? Pakson magasztosabb célokért küzdhet (echte középcsapat, kis szerencsével dobogó környéke), hosszabb távon számíthat élvonalbeli játéklehetőségre, a fizetésről nem is beszélve. És itt ugye a Paksról volt szó, nem a Kisvárdáról, vagy mondjuk a Mezőkövesről, amelyekkel anyagilag sem tudjuk felvenni a versenyt. Mi ilyen feltételeket nem tudunk kínálni, kínkeserves félév várna rá, meg aztán vagy jön velünk a másodosztályba, vagy kereshet új csapatot.
Szóval maradtak a B-opciós igazolások, a csapatban meg a vezetőedző sem hisz igazán. Akkor ennek így mi értelme volt? Hogy majd május végén a Digi Reggeli Startban, vagy a Nemzeti Sportban őszinén exklúzívan ki lehessen fakadni, hogy hááát, mi a magunk részéről megpróbáltuk, de háát mégse jött össze, már eleve nagy volt a hátrányunk, nem volt szerencsénk, rövid volt a felkészülés, későn szokott össze a keret, kimaradtak a helyzetek stb.
Csak közben hogyan fog kinézni a Haladás 2019 júniusában? 95%, hogy kiesünk (5%-ot adok a bennmaradásnak, de csak azért, mert a magyar fociban minden is megtörténhet). Mostani keretünk 26 fős. Ebből 8 légiós, akiket nem lehet az NB2-ben játszatni. Veteránjaink visszavonulnak, többeknek lejár a szerződése. Az így ittmaradók közül bizonyosan elvinnék a jobb futballistákat, mint ahogy történt a mindenkori kiesők esetében. Szóval, a kölcsönből visszatérőkkel együtt kb 12-14 labdarúgó maradna a keretben, ugyanannyit kellene kipótolni az ifiből, meg innen-onnan. Azonnali feljutási esélyeink el is szálltak.
Már a télen el kellett volna kezdeni építeni a jövő Haladását.