A hazai Eb-meccseinkről is Instagramozna a DVTK középpályása

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2019.02.01. 10:36

Tovább mélyül a kapcsolat Fernandóval.

Háromszor lépett már pályára Márkvárt Dávid a magyar válogatottban, a középpályás szeptemberben lett a DVTK játékosa, akkor, amikor már javában zajlott a bajnokság. A miskolci focista a törökországi edzőtáborban kommunikációs szakemberként is kipróbálhatta magát, de nem csak erről beszélgettünk vele.

Legfontosabb: te hogy vagy, és az, hogy milyen állapotban érzed a csapatot a tavaszi rajt előtt?

Jól vagyok, jó állapotban, de ezt látom a csapaton is. Kemény edzéseink voltak. Az edzőtábor első két meccsén ez látszott is, ezeken a találkozókon fáradtabban mozogtunk, volt probléma a játékunkkal. Az utána következő két fellépés alkalmával már frissebbek voltunk, ez a teljesítményünkön és az eredményeken is látszott.

Gond nélkül tudtad végigmelózni a felkészülést?

Szerencsére, semmilyen problémám nem volt, minden edzésen a vezetőedző rendelkezésére tudtam állni, de kiemelten fontos, hogy gyakorlatilag az összes csapattársam elmondhatta ezt magáról. Korábbi sérültjeink voltak még az őszi szezonról, de hellyel-közel ők is fel tudtak épülni. Tóth Barnabás és Forgács Dávid azok, akik még kisebb sérülés miatt hiányoznak Makrai Gábor és Ivánka Patrik mellett, akiknek hosszabb időt vesz igénybe a gyógyulása.

Ez volt az első ilyen rövid, téli felkészülésed a pályafutásod alatt? Mennyire kellett másképpen dolgozni emiatt?

A párnapos rávezetésre nem volt idő. A szünet sem volt olyan hosszú, mert később ért véget a bajnokság és év elején már kezdődtek az edzések a korai rajt miatt. Így viszont nem estünk ki a ritmusból. Játékosként jobban szeretem, ha nem hosszú és monoton a felkészülés, hanem inkább tétmeccseket játszunk. A rövidebb, téli felkészülési időszak az edzői stáb tagjai számára nehezebb feladat, meg az érkezőknek, mert kevesebb idő van beépíteni őket a csapatba. 

Az edzőtáborban volt egy különleges napod, amikor a DVTK Instagram-oldalát kezelhetted. És ugye, parádés felvezető videó is készült hozzá. Hogy érezted magad a „kommunikációs stáb tagjaként”?

Az elején kicsit féltem tőle, hogy milyen lesz. Viszont a beharangozó videó készítése közben nagyon megjött a kedvem, onnantól kezdve már nagyon vártam, hogy átélhessem. Végig élveztem azt a napot. Óriási dolog, hogy ekkora klubnak az Instagram-oldalát kezelheti egy játékos. Hatalmas élménnyel lettem gazdagabb. Öröm volt, hogy olyan történéseket oszthattam meg a szurkolókkal, amiket ők nem láthatnának amúgy. A végére annyira belejöttem, hogy nem is akartam abbahagyni. 

Fontos meccsel folytatódik számotokra a bajnokság...

Hazai pályán kezdünk, jó focit játszó Kövesd ellen. Olyan helyzetben vagyunk, hogy égetően szükségünk van a pontokra, méghozzá a három pontokra. Jó lenne, ha nem a végéig kellene izgulnunk amiatt, hogy kiharcoltuk a bentmaradást. Jó sorozattal fejeztük be az őszi szezont, vissza kell emlékeznünk arra az időszakra. Akkora már nagyon jól összeállt a csapat játéka. Továbbra is eredményes lehetünk.

Fernando, az nb1.hu-nak adott őszi interjújában elmondta, minél többet dolgozik együtt a csapattal annál összehangoltabb és eredményesebb munka várható. Utána jött a sikeres szériátok.

Jó úton haladunk. A bajnokság eleje nehezebb volt, mert folyamatosan jöttek az új játékosok. Hat forduló elment már, amikor én is és mások is csatlakoztak még. Nagyon nehéz, időigényes feladat így összerakni egy csapatot. Ezután rendszert váltottunk, átéreztük, hogy ezt, hogy kell játszani. Fernando minden részletre odafigyel, hiszem, hogy közöttünk és a közte kialakult jó és nagyon komoly kapcsolat még tovább erősödött és erősödik még. 

Fontos időszaka lesz a magyar labdarúgásnak, a következő Eb-n, itthon is lesznek meccsek, a legutóbbi meg összehozta a magyarokat. 

Óriási motiváció ez minden játékosnak. Vagy azért, hogy a tagja maradjon a keretnek, vagy azért, hogy visszakerüljön, vagy azért, hogy végre bekerüljön. Hazai pályán is lehet meccset játszani, ez a hab a tortán mind a szurkolóknak, mind a játékosoknak.

Addig viszont az élvonalbeli tagságotokat is meg kell őriznetek. Melyik csapattal lesztek a legnagyobb harcban a tavasszal?

Szoros a mezőny. Ott van a Kisvárda, a Haladás kicsit lemaradt, de a vasiakat sem írnám le. De mi is le voltunk nagyon szakadva, utána viszont produkáltunk egy ötmeccses veretlenségi sorozatot. Kiszámíthatatlan, kinek, hogy jön ki a lépés. A Puskás Akadémia, mely csapatnak szerintem feljebb kellene helyezkednie a tabellán, és a Paks is közel van hozzánk. Ha nyerünk szombaton, akkor a Mezőkövesdet is odahúzhatjuk ebbe a csoportba. 

Azt tudom, miről nyilatkoznál elégedetten a nyáron, nyilván a minél biztosabb bennmaradás lenne ez, de neked, mik az egyéni céljaid a bajnokság végéig?

Nagyon megváltoztam, miután Miskolcra kerültem. Szerintem, jól ment a játék, sokaknak köszönhető ez. Szeretném, ha ez a továbbiakban is így maradna, de szeretnék gólokat rúgni, gólpasszokat adni. És persze az álom az, ha a csapatnak és nekem is jól megy, akkor szeretném elérni, hogy visszakerüljek a válogatottba. 

A nemzeti csapat Eb-meccseivel kapcsolatban is Instagramoznál?

Bevállalnám!

SuperDepor
Moderátor

Re: A hazai Eb-meccseinkről is Instagramozna a DVTK középpályása

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2019.02.01. 10:49

"Óriási dolog, hogy ekkora klubnak az Instagram-oldalát kezelheti egy játékos"
Az milyen óriási lenne, ha simán bent maradnánk. Szarok az Instagramra.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Döglégy
Légiós

HozzászólásSzerző: Döglégy » 2019.02.01. 11:40

Nemes cél, Dávid sosem elégedett meg a középszerrel.
BSTH szövegei semmivel sem erősebbek adrenalinénál.
BSTH tiltása kettős mérce.
BSTH tiltása nevetséges, oldjátok fel!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2019.02.01. 11:50

SuperDepor írta:"Óriási dolog, hogy ekkora klubnak az Instagram-oldalát kezelheti egy játékos"
Az milyen óriási lenne, ha simán bent maradnánk. Szarok az Instagramra.

emlékszem amikot fater először engedte meg, hogy vezethessem a Wartburgját, az volt még óriási dolog
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Vissza: “www.nb1.hu”