BSTH írta:Milito írta:BSTH írta:Nem kell. Nem magyar. Én szarok a világtrendre, hogy kilóra vesznek már embereket, mert az kell a sikerhez. Mint a legtöbb európai asztalitenisz-válogatott, ahol a keret hatvan százaléka kínai, vagy az azeri futsalosok, ahol mindenki brazil. Engem ez taszít. Ahogy Adamek írta: ha botladozik, botladozzon, de legyen magyar.
Így!
De tényleg: hogy lehet tiszta szívből szurkolni egy honosítottakkal is felálló "magyar" válogatottnak? Én elhiszem, hogy a sok buzi szelfikirály és a macája képes tapsikolni a Gruppenben ennek is, de ez már nagyon műanyag lenne a szememben. Egy magyarokkal teli csapat bénázásán legalább őszintén lehet fanyalogni, de mikor egy kongói, meg a Nigerben ikrázódott teszi ezt akkor mi van?
kb semmit nem tudunk a honositasrol, a kolafoci felkapta a temat, mennek is a kattintgatasok. en leginkabb az erintettet kerdeznem meg, hogy hogyan mikeppen gondolkozik. a masik, hogy honositas es honositas kozott is kulonbseg van, mindig is voltak ilyenek, lesznek is. csak par pelda:
- thomas sowumni (valahogy igy irtak)
- leandro
- otigba
- vinicius, suljic
- orban vilmos
- nego
szoval megannyi jatekos, mas mas hatterrel. az egyik itt nott fel, befert. a masik ott nott fel, az is befert. volt akinek volt magyar felmenoje, volt akinek nem. egy kivandorolt magyar mennyivel jobb, vagy kivandorolni szandekozo (nemkeves ez sem,a mai fiatalok fele siman ide tartozik) mennyivel "magyarabb" egy olyan jobb sorsu orszagbol idetantorgonal, aki hajlando vegigcsinalni a procedurat, hogy magyar allampolgar lehessen? esetleg magyar felesege van, es talan meg gyereke is szuletik? 1000 meg 1000 kerdes. dardai palko peldaul echte magyar? lehet patikamerlegest jatszani, a szablyok megengedik, hogy magyar valogatott is fullra afrikai legyen (tudom, tudom, mind francia szuletesu volt), de ez a ki a magyarabb a magyarnal felfogas, durvan tul van tolva. mondjuk a honositasi buzgalom is. egy kiraly linda meg a himnuszt sem tudta elenekelni a nagy magyarkodasa kozepette, de o magyarnak szamit. (morvai krisztatol megkapna a pecsetet...)
mindezek ellenere en sem rajongok az otletert, hogy honositsuk a csokat, legalabbis elvarnek tole egy igen komoly coming out-ot, hogy gyerekek az van, hogy uj hazat valasztottam magamnak, stbstbstb. en azt gondolom, hogy most, hogy laszti fel lett dobva, erre valamit reagalni kell, lehet a faszit kurvara nem is erdekli az egesz, csak rugozunk rajta feleslegesen. engem pont nem az erdekel, hogy milyen jol tud focizni, hanem az, hogy mit gondol magarol a magyarokrol stb, az mlszt meg pont forditva. ezert gondolom azt, hogy reszben jogos a felhaborodas, de egy masik reszeben meg kurvara nem.
ez kb ugyanaz a vicc kategoria, amikor swarcenogrenak eselye sem volt arra, hogy amerikai elnok legyen, mert nem a 50 tagallam egyikeben szuletett, ami kizaro ok. tehat mindegy, hogy milyen kvalitasai vannak, de inkabb egy "hazai" W monogramos nimand, mint egy arra joval alkalmasabb mashol szuletett. (mondom ezt ugy, hogy az alkalmassagarol lehet vitatkozni, de itt maga a rendezoelv a lenyeg)...