HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2018.09.29. 22:14
"Urak, akik a Haladás dolgait igazítjátok: Adjátok vissza a csapatomat! Ne mondjátok, hogy keressek más klubot a világban, mert nincs más klub a világon, ami az enyém lenne, ezen az egyen kívül. Ne mondjátok, hogy lelek majd csapatot Angliában, vagy Németországban, mert a más csapata nem az én csapatom. Az én számomra nincs szépségük azoknak a kluboknak. Adjátok vissza az én Haladásomat! És az se mondjátok, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek ez a sorsa, mert ezrek döntöttek úgy, hogy többet nem járnak meccsre, és én egy vagyok csak a sok közül. Számomra nem vigasztalás, hogy ezreknek fáj ugyanaz, ami nekem, magamnak fáj, ami bennem fáj. Adjátok vissza a csapatomat!
Urak! Én alázatosan elhiszem, hogy nagyok vagytok és hatalmasok, hogy kisujjatok egyetlen mozdulatára új arcok érkeznek, a régi kedvencek távoznak, új öltözők épülnek az Akadémián, de mindezeken túl hinni szeretném azt is, hogy szívetek mélyén Haladás szurkolók vagytok, és nem játékosneveldének használjátok a csapatomat. De ezt csak akkor hihetem el, ha eltörlitek a rontást, ami játékaitok nyomán erre a klubra rászabadult, és visszaadjátok a csapatomat! Mind együtt vagytok felelősek ezért a rettenetes helyzetért, valamennyien, kik a Haladás dolgait intéztétek futballpályán, VIP-páholyban, Városházán, Akadémián. Nem érdekel sem a politikátok, sem a világnézeti kérdéseitek, sem nagyszabású elgondolásaitok, melyekkel a Haladás sorsát rendezni kívánjátok. Egy dolog érdekel csupán: Adjátok vissza a csapatomat!"
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben. - Képes Sport 1940.