velasco írta:ManBat írta:velasco írta:az fasza. eleve azzal kellett volna kezdeni az UP képzést, hogy aki szeret focizni, annak tesi helyett foci óra, aki meg tudna is, annak meg ingyen labda, cipő stb. és most meg basszameg kinevezik Nyilasit, hogy a vezetésével újuljon meg az utánpótlás.
Ezért is hagytam abba, csak edzések voltak edzések hátán minden héten és semmi tétre menő dolog mások ellen. Volt egy darab U7-U9-U13 torna tavasz vége felé amire benevezett a csapat, Miskolc és környéki csapatok indultak (Hejőcsaba, Borsod Volán, Szirma, + pár falu a környékről, de mindent elmond a komolyságáról hogy a DVTK ifinek derogált hogy résztvegyenek), letudtunk 3 csoportmeccset majd kiestünk az első kieséses körben, és ennyi volt. Előtte, utána bármilyen gólra menő meccset csak egymás ellen játszottunk az edzések végén, az aznap meccsre kapott zsírúj mezemet pedig sosem láttam viszont, valószínűleg így sok értelme volt megvenniük.
hát ez qrva lehangolóan hangzik. pár évvel előtte, medgyessy alatt még javában nyomtuk a diákolimpiai bajnokságot, minden héten 1x hétköznap meccsek, a testitanár volt az edző, órák után beültünk a Nivájába vagy hatan, aztán mentünk meccselni. Időközönként tornák az iskolák csapataival, órák elmaradtak, az egész suli nézte a meccseket, rohadt nagy rangja volt az egésznek és adott egy összetartozás érzést hogy képviselheted a sulidat. rendesen vártuk a kerethirdetést, hogy ki kerül be az 5b-ből meg a 6a-ból. aztán ha még gólt is vertél, azóta sem felejted el milyen mikor a fél suli neked tapsol. és ez most volt 15 éve. mi lehetett régen? ha az ilyen élményektől megfosztják a gyerekeket, ne csodálkozzanak, ha focizni nem szerető lelketlen szív nélküli játékosaink lesznek. szomorú...
en eggyel regebbi korosztalyba tartozom, annyi gyerek, mint az allat, talan a legnepesebb korosztaly voltunk magyaroszag torteneteben. videken megyeszekhelyen evfolyamonkent 8 osztallyal a dsk semmi masrol nem szolt, csak az egymas elleni meccsekrol, meccs utan pedig kint az udvaron folytattuk. az osztalytarsam nagy spiler volt, kiberelte a jobb csatar szerepkort, igy mint masodik legjobb en lettem a bal csatar jobb labbal. csak az elejen volt problema, ha nem tetmeccs volt, mindent ballal csinaltam. 8. vegere a balossal mar pontosabban es erosebben lottem, mint a jobbal. rovidtavon is brutalisan tudtam lehagyni az arcokat, amikor eloszor nagypalyara mentem valogatasra, az edzo annyira megorult nekem, hogy masnap tutira ment es ertem jott, hogy edzesre vigyen. :)
kesobb az egyesulet feloszlott, masikhoz mentem ott pedig legnagyobb megdobbenesemre az alt iskolai focitanarom volt az ifiedzo. nem mondom, hogy kedvenc voltam, mert o a D-seknek volt az osztalyfonoke, mi meg mindig levertuk oket, mert volt egy nagy darab, de kurva jo kapusunk, aki a kezilabda kaput lefedte, mi meg ketten elol csatarban lerendeztunk minden meccset anno. szoval itt is bekezdtem, termeszetesen mar bal szelen, hazi golkiraly meg az ifi golkiraly is voltam sokadosztalyban. a bajnoksagban masodik helyezett csapatot pl 3:0-ra vertuk, mind a harmat en rugtam. ideny vegen felvittek a felnott keretbe. na ott kaptam egy olyan edzot, "80-as evekbeli nagy nb1-es jatekos" akinel igazabol fogalmam sincs mivel huztam ki a gyufat, de nem komaltuk egymast es sem birtam elviselni, felszivvel kitartottam. ra egy evre a csapat beolvadt egy nb1-es csapat utanpotlasaba, ami azt jelentette, hogy 30-40km-re kellett volna edzesre jarnom, na akkor befejeztem. kvazi egyebkent mindenki a csapatbol,
komplett korosztalyok mentek a sullyesztobe. mar akkor se volt penz az utanpotlasra, azota meg annyi sem es a palyak is megszuntek. amiket meg most nagy derrel durral felepitenek, azok el vannak zarva, egyesuletek es iskolak orkodnek felette, en az edzesen kivul is napi tobb orat jatszottam, anyamek persze nem kultivaltak, hogy sotetedeskor indultam csak haza, de szerettem focizni, mindig a palyan voltam. a mai fiataloknak eselyuk sincs ilyenre. visszagondolva en az edzeseket is szerettem, az alapozasnal sem hianyoztam, eletforma volt nekem a foci. de azert jobb, hogy nem lettem hivatasos, mert nem birtam volna ezt a ciganyzenes dajdajozos kozeget, szoval megbekeltem a helyzettel. epp ezert a gyerek sem lesz hivatasos, megha tud is viritani valamit...