Távozik az MLSZ-től a korábbi szövetségi kapitány!

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.07.20. 22:31

Három év után.

Szélesi Zoltán három tartalmas év után távozik a Magyar Labdarúgó Szövetségtől.

Szélesi 2015-ben még játszott Dárdai Pál válogatottjában, visszavonulását követően rögtön az MLSZ-nél kezdett dolgozni. Bernd Storck segítőjeként tevékeny részese volt a 2016-os Európa-bajnokságra vezető útnak és a franciaországi sikereknek, 2017 végén a német kapitány távozását követően ideiglenesen, két mérkőzésen irányította is a válogatottat. „Fájó volt a luxemburgi vereség, de a vb-résztvevő Costa Rica legyőzését komoly sikernek tartom, és büszke vagyok arra, hogy a nemzeti csapatot vezethettem” – nyilatkozta Szélesi a szövetség honlapjának.

Közben az U17-es válogatott szövetségi edzőjeként is dolgozott, a csapattal 2005 óta nem látott sikert, negyeddöntős szereplést ért el a horvátországi Európa-bajnokságon. „Egy fiatal, pályakezdő edző számára a legfontosabb a tanulás, a tapasztalat. Úgy érzem, nagyon sokat fejlődtem az elmúlt időszakban, hálás vagyok minden edzőkollégának, akivel együtt dolgozhattam, és örülök, hogy ezzel párhuzamosan elvégezhettem a Pro-licencet. Szintén hálás vagyok az MLSZ vezérkarának, hiszen a játékos pályafutásom lezárta után azonnal megadták nekem a lehetőséget, hogy szövetségi edzőként dolgozhassak.” A magyar válogatott irányítását júliustól Marco Rossi veszi át, aki nem számol Szélesivel: azzal a stábbal képzeli el a munkáját, amellyel korábban sikeresen együtt dolgozott. „Teljes mértékben elfogadom ezt a döntést, annál is inkább, mert magam is vágyom az új kihívásokra: szeretném az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokat más helyzetekben, akár egy felnőttcsapat vezetőjeként kamatoztatni” – tekintett előre Szélesi.

BSTH

Re: Távozik az MLSZ-től a korábbi szövetségi kapitány!

HozzászólásSzerző: BSTH » 2018.07.21. 05:58

Szép, sikertelen időszak volt a vége sajnos.

Reginald McFreez
Aranylabdás

Re: Távozik az MLSZ-től a korábbi szövetségi kapitány!

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2018.07.21. 07:59

Mint jó NER katonának egészen biztosan nem kell sokáig várnia arra a vágyott NB1-es kispadra. Szakmailag nem tudom, milyen lehet, szóval kapjon minél előbb lehetőséget, hogy kiderüljön. Inkább ő, mint Pintér akárhol.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Vissza: “www.nb1.hu”