Vége Latin-Amerikának, Belgium ünnepelhet – videó

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.07.06. 22:12

Európa a foci egyeduralkodója lehet hosszú időre.

Frissül!

NEGYEDDÖNTŐ

BRAZÍLIA–BELGIUM 1–2 (0–2)

Kazany, Kazany Aréna, 42 873 néző. Vezette: Mazsics (szerb)

Brazília: Alisson – Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo – Paulinho (Augusto, 73.), Fernandinho – Willian (Firminho, a szünetben), Coutinho, Neymar – Gabriel Jesus (Douglas Costa, 58.). Szövetségi kapitány: Tite

Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Meunier, Fellaini, Witsel, Chadli (Vermaelen, 83.) – R. Lukaku (Tielemans, 87.), De Bruyne, E. Hazard. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez 

Gólszerző: Augusto (76.), ill. Fernandinho (13. – öngól), De Bruyne (31.)

Sárga lap: Fernandinho (85.), Fagner (90.), ill. Alderweireld (47.), Meunier (71.)

A negyeddöntők egyik nagy kérdése volt, hogy a két állva maradt latin-amerikai válogatott mire megy Európa talán két legjobb formában és erőben lévő gárdája mellett.

Uruguay ugye simán kiesett Franciaország ellen, Brazília viszont a legutolsó pillanatig partiban volt Belgium ellen. Érdekes, végig feszült és nagy csatát hozó volt a meccs.

A találkozó másik pikantériája, hogy Európában Belgium számít manapság a legjobb utánpótlás-nevelő rendszernek, a másik focitérségben meg Brazília. És ez azért fontos, mert a latin-amerikai térségből a harmatgyenge Argentínában 26 éves volt a legfiatalabb játékos és Uruguay sem bízott meg feltétlenül a következő generáció tagjainak.

Lehet, hogy nagyobb győzelmet arattak az európaiak az elődöntőbe jutásnál.

ManBat
Aranylabdás

Re: Vége Latin-Amerikának, Belgium ünnepelhet – videó

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.07.06. 22:23

nb1.hu12 írta:Európa a foci egyeduralkodója lehet hosszú időre.

Én ma csak Nagyonészak-Afrika csapatait láttam győzedelmeskedni.
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

John McClane
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: John McClane » 2018.07.06. 22:29

A Bértollnok bossszúja!
Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

SAW
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: SAW » 2018.07.06. 22:46

Érdekes volt, a belgáknak drukkoltam, de a brazilokra tettem.
Nem bánom, hogy a belgák vitték, (elismeréseim mellett) sosem szimpatizáltam valójában a brazil monolittal, akkor már inkább egy jót futó európai. És úgy tűnik, hogy a korábbi bukták után, ez a belga játékot és eredményességet is bír, gyerünk hát, így tovább!
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2018.07.07. 06:17

Nem kedvelem a belga válogatottat - a nemzeti csapatok nemzetköziesedését képtelen vagyok megszokni, ettől azonban nyomósabb ok, h máig Czerniatynski jut eszembe róluk -, de egyértelmű, h négy közé jutásuk a jó futballt szolgálja, ott a helyük. Sztem a mezőny legjobb csapata. Hazard óriásit játszott, ha döntőig mennek jó eséllyel pályázik a VB aranylabdájára. Neymar az unalmas óráiban nézhetne róla youtube videókat, hogyan kell egy csapat támadójátékában vezérnek lenni, hogyan kell az utolsó utáni másodpercig talpon maradni és fetrengés helyett menni tovább még akkor is, ha három védő tolja, húzza, rúgja - ez Lukakura ugyanúgy elmondható -, mert ez (is) volt a siker egyik kulcsa. Nem lehet szó nélkül elmenni Vertonghen világklasszis védőjátéka mellett, nélküle nem lett volna tegnap belga továbbjutás. És persze kellett a futball, illetve jégkorong egyik alapigazsága, h végy egy jó kapust...
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Balambér
Profi

HozzászólásSzerző: Balambér » 2018.07.07. 07:04

Neymar helyén bárki játszott volna a braziloktól tegnap, minimum hosszabbítás! mindent elmond az aktuális formájáról, hogy az alapvetően lassú, körülményes, "drótból jobbat hajtogatok" Meunier rommá alázta tegnap! független a tegnaptól, minden valamirevaló támadó kb hasonló párharcra vágyik, kapjon egy suta és lassú védőt, hogy kedvére fickándozhasson! simán le kellett volna már kapni úgy a hatvanadik perc környékén legkésőbb a pályáról, mondjuk már korábban is, talán lenne benne egy kis alázat is.... tudomtudom, Liverpool, de ötmeccsen át kezdőcsatárként nyomatni ez a Jesusgyereket jézusmária kategória Firmino helyett! egyébként hurrá, jó kis EB ez innentől, hozzáteszem, ettől független a délamerikaiak jogosan kapnak annyi helyet, amennyit, sőt, kaphatnának többet is, Afrika Ázsia és Észak és Közép Amerika röhejesen sok helyet kap
You'll never walk alone!

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2018.07.07. 08:13

ManBat írta:
nb1.hu12 írta:Európa a foci egyeduralkodója lehet hosszú időre.

Én ma csak Nagyonészak-Afrika csapatait láttam győzedelmeskedni.

Európai ez, csak afrikai gyarmati alapanyaggal dúsítva. Még egy majd befut ma hozzájuk Anglia színeiben, az általad favorizált szláv vonal meg majd megmutathatja, hogy ki a fasza gyerek.

Írtam már korábban, még a nyolcaddöntők előtt, hogy belga/francia - horvát döntőt várok. Ennél tovább akkor nem mertem merészkedni. Ennél tovább nyugodt lélekkel továbbra sem mernék tippelni.

A belgák iszonyat batárok, bárkin átroboghatnak adott alkalommal, mégis a franciák az esélyesek azon a vonalon (és igazából a végső diadal szempontjából is - ezt írták már korábban többen is, pl. McClane, nyúl). És ugye az argentin meccs óta a horvátokat nagyon megkedveltem - mondjuk azóta sem láttam egy meccsüket sem.

Szóval a lényeg, hogy nyilvánosan a horvátoknak szurkolok, de a franciákat tartom a legesélyesebbnek, ugyanakkor ott legmélyen a belgákért szorítok. :D

Oszt ha a végén befut valami orosz/angol/svéd, akkor vakarom majd a fejem... :)
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2018.07.07. 08:16

SuperDepor írta:Nem kedvelem a belga válogatottat - a nemzeti csapatok nemzetköziesedését képtelen vagyok megszokni, ettől azonban nyomósabb ok, h máig Czerniatynski jut eszembe róluk -, de egyértelmű, h négy közé jutásuk a jó futballt szolgálja, ott a helyük. Sztem a mezőny legjobb csapata. Hazard óriásit játszott, ha döntőig mennek jó eséllyel pályázik a VB aranylabdájára. Neymar az unalmas óráiban nézhetne róla youtube videókat, hogyan kell egy csapat támadójátékában vezérnek lenni, hogyan kell az utolsó utáni másodpercig talpon maradni és fetrengés helyett menni tovább még akkor is, ha három védő tolja, húzza, rúgja - ez Lukakura ugyanúgy elmondható -, mert ez (is) volt a siker egyik kulcsa. Nem lehet szó nélkül elmenni Vertonghen világklasszis védőjátéka mellett,
nélküle nem lett volna tegnap belga továbbjutás
. És persze kellett a futball, illetve jégkorong egyik alapigazsága, h végy egy jó kapust...

A tagnappal kapcsolatban - és úgy általában - még Curtois-t is illik szerintem megemlíteni.
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2018.07.07. 08:35

Reginald McFreez írta:
SuperDepor írta:Nem kedvelem a belga válogatottat - a nemzeti csapatok nemzetköziesedését képtelen vagyok megszokni, ettől azonban nyomósabb ok, h máig Czerniatynski jut eszembe róluk -, de egyértelmű, h négy közé jutásuk a jó futballt szolgálja, ott a helyük. Sztem a mezőny legjobb csapata. Hazard óriásit játszott, ha döntőig mennek jó eséllyel pályázik a VB aranylabdájára. Neymar az unalmas óráiban nézhetne róla youtube videókat, hogyan kell egy csapat támadójátékában vezérnek lenni, hogyan kell az utolsó utáni másodpercig talpon maradni és fetrengés helyett menni tovább még akkor is, ha három védő tolja, húzza, rúgja - ez Lukakura ugyanúgy elmondható -, mert ez (is) volt a siker egyik kulcsa. Nem lehet szó nélkül elmenni Vertonghen világklasszis védőjátéka mellett,
nélküle nem lett volna tegnap belga továbbjutás
. És persze kellett a futball, illetve jégkorong egyik alapigazsága, h végy egy jó kapust...

A tagnappal kapcsolatban - és úgy általában - még Curtois-t is illik szerintem megemlíteni.

Az utolsó mondatommal őrá utaltam :)
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2018.07.07. 08:37

SuperDepor írta:
Reginald McFreez írta:
SuperDepor írta:Nem kedvelem a belga válogatottat - a nemzeti csapatok nemzetköziesedését képtelen vagyok megszokni, ettől azonban nyomósabb ok, h máig Czerniatynski jut eszembe róluk -, de egyértelmű, h négy közé jutásuk a jó futballt szolgálja, ott a helyük. Sztem a mezőny legjobb csapata. Hazard óriásit játszott, ha döntőig mennek jó eséllyel pályázik a VB aranylabdájára. Neymar az unalmas óráiban nézhetne róla youtube videókat, hogyan kell egy csapat támadójátékában vezérnek lenni, hogyan kell az utolsó utáni másodpercig talpon maradni és fetrengés helyett menni tovább még akkor is, ha három védő tolja, húzza, rúgja - ez Lukakura ugyanúgy elmondható -, mert ez (is) volt a siker egyik kulcsa. Nem lehet szó nélkül elmenni Vertonghen világklasszis védőjátéka mellett, . És persze kellett a futball, illetve jégkorong egyik alapigazsága, h végy egy jó kapust...

Ja télleg... :D

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2018.07.07. 09:12

Reginald McFreez írta:
SuperDepor írta:
Reginald McFreez írta:A tagnappal kapcsolatban - és úgy általában - még Curtois-t is illik szerintem megemlíteni.

Ja télleg... :D

És Meunier is tényleg nagyot játszott, alig volt hibája, ellentétben pár korábbi meccsükkel.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Blowfish
Tartalék

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2018.07.07. 10:06

Kegyetlenül összerakta Leekens ezt a csapatot, így nem meglepő az eredmény. 2 év múlva velünk is ugyanez lesz az eb-n, csak figyeljétek meg.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2018.07.07. 10:34

Blowfish írta:Kegyetlenül összerakta Leekens ezt a csapatot, így nem meglepő az eredmény. 2 év múlva velünk is ugyanez lesz az eb-n, csak figyeljétek meg.

Kamerun kihalászta vele az aranyhalat
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Milito
Tartalék

HozzászólásSzerző: Milito » 2018.07.07. 10:37

Blowfish írta:Kegyetlenül összerakta Leekens ezt a csapatot, így nem meglepő az eredmény. 2 év múlva velünk is ugyanez lesz az eb-n, csak figyeljétek meg.

Kiütjük a brazilokat a negyeddöntőben.
CS.A.K.

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2018.07.07. 10:44

Sajnálom a brazilokat. Akármennyire is szedettek-vedettek jelenleg, jó volt látni azokat a csakis rájuk jellemző dolgokat (pl 16-oson belüli kötény, vagy ahogy Firminho helyzetbe hozta magát Neymar külsővel adott passza után), amik mostantól hiányozni fognak.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2018.07.07. 14:44

Nem,mert türelmetlenek voltunk és idő előtt elküldtük. Pedig voltak biztató jelek. A belga pinyő.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2018.07.07. 15:44

Milito írta:

Kiütjük a brazilokat a negyeddöntőben.

vízilabdában

beroka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: beroka » 2018.07.07. 15:55

Jó lenne ha a belgák behúznák ezt a vébét de a franciák most azok akikre fogadnék.
Viszont ha meglepetés lesz akkor legyenek a svédek.
Ibrának mekkora pofon lenne :))

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2018.07.07. 16:00

beroka írta:Jó lenne ha a belgák behúznák ezt a vébét de a franciák most azok akikre fogadnék.
Viszont ha meglepetés lesz akkor legyenek a svédek.
Ibrának mekkora pofon lenne :))

a még partiban lévő csapatok közül magasan a belga- francia duó a legerősebb, sajnos a svéd, angol, orosz, horvát négyesből az egyik döntőt fog játszani, legyenek a horvátok, egy Belgium - Horvátország VB döntő kuriózum lenne, új világbajnok nemzet születhet

Reginald McFreez
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2018.07.07. 16:10

RC írta:Sajnálom a brazilokat. Akármennyire is szedettek-vedettek jelenleg, jó volt látni azokat a csakis rájuk jellemző dolgokat (pl 16-oson belüli kötény, vagy ahogy Firminho helyzetbe hozta magát Neymar külsővel adott passza után), amik mostantól hiányozni fognak.

16-oson belüli kötényt azt mondjuk a belga tank Lukaku is pont csinált...

Vissza: “www.nb1.hu”