Szarka írta:_carlos_ írta:Én azt nem értem, hogy azért mert valaki néger, miért gondolja mindenki, hogy kell a csapatba. Nem nagyon tudnak ezek a srácok focizni. Futni esetleg tudnak, de a mai fizikai felkészítés mellett már ennek sincs akkora jelentősége, mint tíz éve. Loftus-Cheek? Lingard? Ezek a srácok remek cserék lennének a PL középcsapataiba, Everton meg ilyesmi. Egy Rooney nagyon hiányzik az angoloktól, még ha ő is mindig lebőgött a tornákon.
Egyébként nem csak az angolok problémája, de technikailag eléggé visszaesett a mezőny. Annyi rossz beadást mint ezen a VB-n, még nem láttam korábban. A legtöbb csapat játéka rendkívül sablonos, ha jól olvastam a gólok kétharmada tizenegyesből és pontrúgásból (szabad/szöglet) születik, akciógólt alig látunk.
A másik probléma ezzel összefügg. Jelenleg szinte minden meccsen befújnak egy tizit videóbírózásból, és ez szerintem nem helyes irány. Salah vagy CR büntetője pl. már nem lett volna tizi régen. A védők megszoktak egyfajta játékot, hogy mennyi kontakt fér bele, és most ezt eléggé felborítja, hogy videózni lehet. Ugyanis valamennyi kontakt mindig van a tizenhatoson belül, tehát ha akarod, mindig be lehet fújni a tizit. Aztán persze nem mindig akarod befújni a faltot, lásd Svájc gólja, de nekem a francia meccsen befújt tizi is nagyon fura volt. Egyértelműen eléri a védő a labdát, ennek ellenére mégis tizi. Stb. Szóval sokkal kevesebb nem lett a téves ítélet. Aztán ott vannak a tévesen megállított lesek. Ha már a tiziket végigvideózzuk, akkor meg kellene várni a támadás végét is, hátha nem volt les, és esetleg gól lesz. De ez megint egy olyan berögződés, amit a védőknek nagyon szívás lenne átprogramozni magukban, hogy ne reklamálják a lest, hanem előbb állítsanak lesre, majd fussanak végig a csatárral mégis, hátha nem volt les.
UFF, :)
1. Nincs ilyen kritérium, lehetőleg a legjobbjait vittékk ki az angolok. Pont Rooney az aki már egy Evertonban vezet le.
2. Ennek inkább az az oka, hogy kevés idő van összeszokni, taktikát betanulni. Az angolok csapata kifejezetten fiatal, ezért is sablonos a játékuk, nincsenek úgy összeszokva. De a csapatokjavára is igaz ez.
3. Régen is tizi volt, ha úgy látta a bíró, nagy kamuesésekből is. A videózással előjönnek az eddig elnézett tizik, de azokat anno nem látták semennyire, vagy pedig nem elég jól, hogy dönteni merjen, nem pedig tovább engedték, hogy ez még belefér. A szabályban nincs olyan, hogy kicsit felrúghatod, vagy "úgyis kifelé ment". Eddig is ezeket a szitukat utólag számonkérték a bírókon a szurkolók.
Lesnél régebben se álltál meg reklamálni, hanem futás közben jeleztél. Amíg nincs sípszó, addig menni kell a játékkal.
most kifejezetten elmondták a sporiknak, hogy csak nagyon egyértelmű esetben húzzák be a lest. a többire ott a videóbíró.