Adamek írta:_carlos_ írta:_sajnos_ teljesen érthető, a válogatott meccsek nem elég motiválóak már, muszáj valahogy megpróbálniuk tartani a lépést a klubfocival. Aminek szerintem nem sok értelme van, az a selejtezés. Bőven lehetne egy divízió rendszerben VB, kiesők-feljutók. Illetve a nemzetek ligája már valami ilyesmi irány talán, nem igazán vagyok képben vele. Sztem még a nézettség is nőne, ha mindenki olyan mezőnyben versenyezne, ahol van keresnivalója. Persze ha selejtezés nem lenne, akkor meg a válogatottak lennének még a mostaninál is rosszabbak az összeszokatlanság miatt.
a divíziók bevezetése a klasszikus foci utolsó megmaradt alkatrészét gyomlálná ki, valóban nagyon hiányzik mint egy falat hatnapos mamutszar
a mostani már szenvedés, szerintem. Ha focira gondolok az elmúlt évekből, nem igazán a VB vagy az EB jut eszembe. Nem igazán lehet értékelni ezeket a kifacsart, sokszor kedvetlen játékosokat, akiket kb. két hét alatt próbálnak meg összerakni, a mai foci taktikailag már annyival fejlettebb, hogy a válogatottak majdhogynem vicc kategória egy klubcsapat mellett.
EB-n mi volt, Ronaldóék ikszekkel meg tizikkel beszenvedik magukat és egy százhuszonkilencedik percben lőtt góllal nyernek, előtte az VB-ről kb. annyi emlékem van hogy Messi próbál gólt lőni a hosszabbításban Iránnak, meg Costa Rica bekkel a hollandok ellen. VB-n fele csapat annyira gyenge, hogy csak buszozni tudnak, a nagy csapatok meg semmit nem érnek a nevek ellenére, kivéve a németeket :) (azért a brazil-német 1-7 az szép volt egy berlini kocsmában anno.. :)
A divíziókkal annyi lenne a különbség, hogy nem lehetne drukkolni a reménytelen lúzer kiscsapatoknak, mint pl. mi. Illetve mi nem ringathatnánk magunkat abban az álomban, hogy kijutunk, vagy hogy megnyerjük görög módra..