Adamek írta:Szarka írta:Kevés volt ez a PSG, több is lehetne bennük, de talán ahhoz egy erősebb bajnokság kéne. Franc se tudja, a keret már megvan, mégse tudnak felnőni a nagyokhoz.
A Real meg hogy tudja elbukni ilyen lazán a bajnokságot, ha közben ilyen magabiztosan hozzák a BL meccseiket?
szerintem az a helyzet állt elő, hogy végérvényesen megszűntek a top bajnokságok akkora lett a különbség házon belül a lóvés és a kevésbé lóvés csapatok között
a difi csak annyi, hogy a pl-ben van 5-6 a spanyolban 2-3 a német-olasz-francia bajnokságban 1-1 top csapat, a többi minden túlzás nélkül másodosztályú hozzájuk képest, így pedig nagyon nehéz az ilyen egycsapatos bajnokságokból rendesen felkészülni a bl-re, más szóval a fagyi visszanyalt, minden adott a G-bajnokság elindításához, el kell engedni ezeket a csapatokat a picsába
a Real abban a tudatban, hogy félgőzzel szarrá aláznak bárkit a másik nagyon kívül teljesen elzombisodott egy időre, a lélektelenség és a visszafogott teljesítmény együtt valszeg sok volt, ezt szopta be idén otthon, ha lett volna 5 csapat ami az ő szintjén mozog szerintem nem eresztenek le annyira mint a bajnokság első felvonásában
Szerintem a bajnokságnak semmi köze a BL-ben való teljesítményhez.
- Az angol csapatok évek óta sehol nincsenek nemzetközi szinten, de a bajnokságuk kiélezett, több versenyzős.
- Juventus egy 1 csapatos bajnokságból játszott két BL döntőt az elmúlt pár évben, s nem azért bukta el, mert a bajnokság lefutott volt számára, hanem azért, mert mind a két ellenfél erősebb volt
- Juventus lehet épp ma esik ki a BL-ből, pont akkor amikor épp van kihívója is a bajnokságban, hosszú idő után, tehát tűzben vannak tartva minden fronton.
De ugyanígy nézhetjük a kézilabdát is pl, a Bundesliga nyomába nem ér egyik bajnokság se, még sincs német csapat a legjobb 4 között, ezzel szemben BL-t nyert a Kielce, vagy a Vardar hulla gyenge bajnokságból érkezvén. Vagy a Veszprém is ott van a F4-ben, miközben itthon is gyenge a bajnokság.