Halmosi elmondta, mikor vonulna vissza

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.02.09. 18:11

Szombathely - Nem tudja elképzelni az életét foci nélkül.

A kíméletet 38 évesen sem váró Haladás-csapatkapitány, Halmosi Péter az alapozás nehézségéről, az öltözői rendről, a tavaszi reményekről és egy különös rekorddöntésről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

– Michal Hipp nem ígért kíméletet a felkészülés kezdetekor. Kiderült a vezetőedzőről, hogy szavatartó ember?

– Harmincnyolc évesen eddigi pályafutásom legkeményebb alapozásán veszek részt, szerintem ezzel meg is válaszoltam a kérdést – mondta Halmosi Péter, a Haladás csapatkapitánya a Nemzeti Sportnak a csütörtöki két edzés között.

– Bírja?

– Hogyne bírnám! Olvasta valahol az elmúlt hetekben, hogy Halmosi Péter nem edzett vagy nem játszott?

– Nem.

– Akkor jó, mert én sem. Vezetőedzőnknek is biztosan megvan a véleménye arról, milyen állapotban vagyok, én mindenesetre úgy érzem, nincs gond, eltekintve attól, hogy a műfüves pálya nem kíméli az ízületeimet, jóllehet ezzel mások is küszködnek. Nem irigylem azokat a fiatalokat, akik gyakorlatilag műfüves pályákon nőnek fel.

– A korára való tekintettel nem kap engedményt?

– A szakmai stáb egy-egy futást olykor elenged nekünk, idősebb játékosoknak, de egyikünk sem vár könyörületet azért, mert nem mai gyerekek vagyunk. A pályám során megesett már, hogy miközben ment a szezon, egy-két edzést elmulasztottam sérülés miatt, ám alapozás közben még egyszer sem hiányoztam, és nem is szeretnék.

– Szólíthatom vasembernek?

– Mivel vasi legény vagyok, igen. Az évek azért magukkal hozták a rutint is, tisztában vagyok vele, mire van szükségem ahhoz, hogy erőnlétileg és mentálisan egyaránt rendben legyek. Tudom, miben meddig mehetek el. Ha olykor feszegetem is a határaimat, arra figyelek, hogy ne lépjem túl.

– Meddig tartja még a lépést a fiatalokkal?

– Szerintem sokáig. Nem zárható ki, ha a nyáron ismét nekem szegezi ezt a kérdést, másként felelek rá, de egyelőre nem érzem úgy, hogy a pályafutásom a végéhez ért. Sőt még azt sem, hogy közeledik a vége. Egy súlyos sérülés ugyanakkor bármikor közbeszólhat, ha ne adj isten hónapokat kellene kihagynom, valószínűleg eltöprengenék azon, érdemes-e nekiveselkedni a felépüléssel járó melónak. Amikor fiatal voltam, folyton azt hallottam az idősebbektől, hogy ha majd elmúlsz harminc, rájössz, milyen kínokkal jár a futball. Csakhogy én még a harmincnyolcon túl sem érzem szenvedésnek.

– Vajon Király Gábor vagy ön hagy fel hamarabb az élvonalbeli játékkal?

– Na, ez jó kérdés. Gabi három évvel idősebb nálam, de ő sem úgy néz ki, mint aki maholnap visszavonul. Már az is szóba került köztünk, hogy jó lenne egyszerre lelépni a színről, én aláírnám, ha a búcsúmeccsünket 2020-ban rendeznék. Az igazság az, hogy ma még nem tudom elképzelni, milyen az élet foci nélkül. Hihetetlen, hogy mindjárt harminckilenc leszek, de még mindig profi sportolónak vallhatom magam.

– Kiss Tamás személyében akad tizenhét éves csapattársa is, aki Király Gábort magázza. Önt is?

– Engem nyugodtan tegezhet, csak adja meg az idősebbeknek járó tiszteletet. Nemcsak ő, mások is. Az Illés Akadémián is jönnek velem szemben a srácok, a többségük úgy köszön, „Jó napot!” Csupán az hiányzik, hogy hozzátegyék: Cucu bá… Nekik is mondom, hogy tegezzenek bátran, a megbecsülés nem azon múlik, magáznak-e vagy sem. Inkább ügyeljenek arra, hogy ne essenek át a ló másik oldalára.

– Mi történik, ha mégis átesnek?

– Hamar visszalökjük őket. Az öltözőben rendnek kell lennie. Ahogy minket is kordában tartottak az öregek, úgy próbálunk mi is vigyázni a fiatalokra. Más kérdés, hogy szüntelen nem óvhatjuk őket, a saját bőrükön kell megtapasztalniuk a jót és a rosszat egyaránt. Azt kár lenne tagadni, hogy a mai ifjakat kezelni kell, mert az a világ, amelyben felnőnek, egészen más, mint a miénk vagy az apáinké volt. Nem tartom jónak, amilyen irányban haladunk, ám ez ellen nem tudunk mit tenni. A profi világban egyébként sokszor csak magára számíthat az ember. Akinek megfelelő a hozzáállása, nyilván gyorsabban megoldja az adódó nehézségeket, mint az, aki úgy nőtt fel, hogy a futballista élete habos torta.

– A Haladás-játékosoké az?

– Abból a szempontból igen, hogy olyan edző érkezett hozzánk az őszi idény végén, akit vakon követünk. Michal Hipp pillanatok alatt rendet tett a csapatnál, ezért is nyerhettük meg az utolsó három meccsünket. Ha nem gyűjtjük be azt a kilenc pontot, nem is tudom, miről beszélnénk most. A télen sajnos nem sikerült jelentősen megerősíteni a csapatot, mégis ki merem jelenteni, ha sérülések és eltiltások nem sújtanak minket, nem lesz baj a tavasszal.

– Tehát úgy számol, hogy a következő bajnokságban eléri a négyszázadik NB I-es fellépését?

– Mivel háromszáznyolcvannál járok, igen, ez a vágyam, no meg az, hogy megdöntsem édesapám rekordját. Ő háromszázhat első osztályú találkozón viselte a Hali mezét, számításaim szerint én kétszáznyolcvanegynél tartok – egy híján száz meccset ugyanis a Debrecen színeiben játszottam le. Huszonhat mérkőzés hiányzik ahhoz, hogy megelőzzem aput, legjobb tudomásom szerint ezzel feljönnék a szombathelyi örökrangsor harmadik helyére. Büszke lennék rá.

– Mit szól ahhoz édesapja, hogy a fia taszíthatja le a dobogóról?

– Nem hinném, hogy emiatt haragudna rám. Igaz, még nem hallott erről a tervemről.

ManBat
Aranylabdás

Re: Halmosi elmondta, mikor vonulna vissza

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.02.09. 18:39

Azért a Lehel téri piac ajánlatán sztem elgondolkodna, elvégte gyerekkori álma a hal-mosi
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2018.02.09. 19:30

Cucu jó arc.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Dzsotti
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Dzsotti » 2018.02.09. 19:47

Több tiszteletet Halmosinak!
Érted élek én!

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2018.02.09. 22:18

"...eddigi pályafutásom legkeményebb alapozásán veszek részt"

Nyakamat tettem volna rá. Minden bántás nélkül, hogy ezt hányszor olvastam már...

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2018.02.09. 22:36

BlancoAgilon38 írta:"...eddigi pályafutásom legkeményebb alapozásán veszek részt"

Nyakamat tettem volna rá. Minden bántás nélkül, hogy ezt hányszor olvastam már...

Nyilván túloz, de azt hallani, igen kimerítő edzéseket vezényel Hipp. Össze sem hasonlítható Pacsival, vagy Mészöllyel.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

BlancoAgilon38

HozzászólásSzerző: BlancoAgilon38 » 2018.02.09. 22:42

Savaria1919 írta:
BlancoAgilon38 írta:"...eddigi pályafutásom legkeményebb alapozásán veszek részt"

Nyilván túloz, de azt hallani, igen kimerítő edzéseket vezényel Hipp. Össze sem hasonlítható Pacsival, vagy Mészöllyel.

Az jó. Nem is fikcsizni akartam Petit, bírtam a játékát mindig, különösen lokista korában tetszett.

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2018.02.09. 22:46

BlancoAgilon38 írta:
Savaria1919 írta:

Az jó. Nem is fikcsizni akartam Petit, bírtam a játékát mindig, különösen lokista korában tetszett.

Ott volt karrierje csúcsán. Nálunk volt egy kimagaslóan erős fél éve, mikor kettőt lőtt a Puskásban a Fradinak. De a visszatérése óta abszolút vezére a csapatnak, bár mostanság egyre többet foglalkozik az ellenfél közönségével, ami nekem annyira nem tetszik, az indulatosságát nem tudja megfelelően kezelni, mondjuk ez meg családi vonás.
- Képes Sport 1940.

SAW
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: SAW » 2018.02.09. 23:21

Dzsotti írta:Több tiszteletet Halmosinak!

Meg jobb gyógyszereket.
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

Vissza: “www.nb1.hu”