Szlovák és román ellenfele is lesz a Cigándnak - NB3.hu
Cigándi edzőmeccsek,

Szlovák és román ellenfele is lesz a Cigándnak - NB3.hu
Cigándi edzőmeccsek,
HattoriHanzo írta:Cigándok! Cigándok!
ManBat írta:HattoriHanzo írta:Cigándok! Cigándok!
Elég szerencsétlen neve van a városnak, mentségükre szolgáljon hogy nem a cigány szóból ered
BlancoAgilon38 írta:ManBat írta:HattoriHanzo írta:Cigándok! Cigándok!
Elég szerencsétlen neve van a városnak, mentségükre szolgáljon hogy nem a cigány szóból ered
Persze, hogy nem. A cigány szó egyébként egyiptomi eredetű. Vagy bizánci? Most a tököm tudja. Athinganoi.
ManBat írta:BlancoAgilon38 írta:ManBat írta:Elég szerencsétlen neve van a városnak, mentségükre szolgáljon hogy nem a cigány szóból ered
Persze, hogy nem. A cigány szó egyébként egyiptomi eredetű. Vagy bizánci? Most a tököm tudja. Athinganoi.
A cigány szó maga szerintem a név mögött álló etnikummal közös eredetű, amire te gondolsz, az az, hogy egyiptomi menekülteknek nézték őket, amikor elsőnek megjelentek. (A muszlim, albánul beszélő cigányokat a mai napig askáli egyiptomiaknak nevezik.)
BlancoAgilon38 írta:ManBat írta:BlancoAgilon38 írta:Persze, hogy nem. A cigány szó egyébként egyiptomi eredetű. Vagy bizánci? Most a tököm tudja. Athinganoi.
A cigány szó maga szerintem a név mögött álló etnikummal közös eredetű, amire te gondolsz, az az, hogy egyiptomi menekülteknek nézték őket, amikor elsőnek megjelentek. (A muszlim, albánul beszélő cigányokat a mai napig askáli egyiptomiaknak nevezik.)
AZ athinganoi szó egyértelmű eredője a mai cigány névnek. Etimológiailag biztosan. Múltkor olvasgattam róla.
ManBat írta:BlancoAgilon38 írta:ManBat írta:A cigány szó maga szerintem a név mögött álló etnikummal közös eredetű, amire te gondolsz, az az, hogy egyiptomi menekülteknek nézték őket, amikor elsőnek megjelentek. (A muszlim, albánul beszélő cigányokat a mai napig askáli egyiptomiaknak nevezik.)
AZ athinganoi szó egyértelmű eredője a mai cigány névnek. Etimológiailag biztosan. Múltkor olvasgattam róla.
Arabra, koptra nem emlékeztet, a görög még akár el is képzelhető, de fura úgy is.
Jelenlévő fórumozók: Savaria1919 valamint 1 vendég