Javier Arizmendi írta:nyúl írta:SuperDepor írta:Nagy Ádám 88 válogatottsága talán felülmúlja, de legalábbis egy szinten van vele. Összehasonlításképpen - Détári 61szer volt válogatott, közben a két játékos között annyi a különbség, mint a kocka lada és a porsche 911 között
De Nagy Ádám a maga szorgos hangya posztján nem lóg ki lefelé, nem idegen jelenség. Olaszországban, Angliában is játszott, beilleszkedett az ottani rendszerekbe. Ez egy poszt.
Na most a Mracskó elvben védő volt, jobb bunkó főként, de semmit nem tudott, csak aki arra járt, felrúgni, illetve előre bikázni a labdát. Nem volt jó összjátékban, gondolkodásban, s tök lassú is volt. Figyelj, tényleg megnéztem most a napokban a 97-es magyar-jugót, megnéztem 95-ös EB-selejtezőket, többet (jó, csak kb. 8-10 perces kivonatokat). Egy dolog azonnal lesír: Mracskó rossz helyen van, rossz megoldást választ, az indításából fordulnak le a svédek, felrugdalja az ellent ütemtelenül stb. Rémisztő volt.
Nagynak van taktikai tudatossága, a posztján érti a mozgásokat, a helyezkedést, az összjátékban stabil, jól kezeli a labdát stb. Nem egy Busquets, de magyar szinten valami olyasmi akar lenni, s kicsit hasonlít is.
Mracskó egy nb3-as futballista 25 válogatottsággal. Hihetetlen.
https://youtu.be/UgAQRtQJiNM?si=FbL7OJnCGT-N8aT4Elfogadom, hogy te így látod, ezzel szemben, szerintem magyar szintén gyors volt, és sokat futott, Csaban jó volt a kontrákban is, ETOban bejatszotta a jobb oldalt. Rugótechnikaja meg ott fent tekinthető meg. A szerb vilagvalogatott és a 94es vb bronzermes svédek valóban nem az ő szintje volt.
Emlékszem. Azt hiszem, 4-3-ra nyertetek jó meccsen, s Reszelinek az ETO-val ekkor volt a nagy menetelése. Lakos Pali, Stark, persze Fehér Miki rémlenek.
Mracskó nálam egy bekattanás. Van egy ezer éve barátom, akinél a Kiprich az. Hiába holland bajnokság, 70 válogatottság, levezeti, hogy egy Quasimodo, aki csak azért boldogult a Feyenoordban, mert nem vették komolyan, mint nyári mikulást a hycomat futással, púppal, csapott vállal.
Én ennél két zsíros hajszállal objektívebb vagyok.
Oké, ez a kapáslövés persze szép, de tudod, hogy egy megállt óra is kétszer pontos naponta.
Nem, róla nem vagyok meggyőzhető. Rajta nagyon látszott, hogy nem intelligens, értsd nem játékintelligens. A mozgását, lábtartását figyeld. Van benne valami sportidegen csámpásság. A futásában valami eleve megvertség. Nem a szalonnázó paraszt ábrázata zavar. Az csak hab a tortán. Balog Róka se volt fotogén, csak hát futballistának látszott, s Belgiumban sem vitatkoztak ezzel. Azt hiszem, Mracskó valahol Ázsiában fakított rövid ideig. Máshol nem kértek belőle külföldön.
S javaslom nézd meg a 95-ös izlandi cummantás összefoglalóját. Mracskó a zuzmóhámozót is felküldi a sztratoszférába másfél ütem késéssel. Az nem Savicevic.