Norby írta:velasco írta:Norby írta:
Belenéztem. És lassú. Nem 1-1 sprint, hanem a meccs egésze. És annyi fizikai kontaktus van a játékban, mint egy sakkmeccsen az öregek otthonában.
Nagyon szép az a 23:30. Csak egy mai meccsen 8-szor ütköztek volna a támadóval. Itt meg levelezőn fogta a védő a csatárt.
Belenéztél, de a meccs egész lassú, értem. Hogyne lenne lassú mondjuk a 2018-as belga válogatotthoz képest. Nem tom feltűnt-e, hogy a brazilok sem voltak gyorsabbak, elvégre 3-1-re nyertünk. Viszont ha a hétvégi Honvéd-Loki meccshez hasonlítod akkor kicsit már más a helyzet. Különben is elég igazságtalan a legnagyobb iramú mai meccsekhez hasonlítani egy akkorit. Egyszerűen nem ott tartott a világ mint ma. Mintha számon kérnéd az Apple-t, hogy miért nem tudott már akkor is MacBook-ot gyártani. Nonszensz, és csak a saját vélt igazadat hivatott alátámasztani. Mondjuk ManBat szerint még a kisvárda is jobban kontrázik.
Minél gyorsabban játszol, annál kisebb az esélye hogy meg tudnak állítani szabályos ütközéssel. Tudom egyes álértelmiségi körökben divat csakazértis szembemenni más körökben általánosan elfogadott véleményekkel, egyfajta fitogtassuk hogy mi szuverén gondolkodók vagyunk attitűdöt képviselve.
Ennek a meccsnek egyes szakaszai kimondottak gyorsak, amikre mai is csettintenénk. És ez rohadt nagy szó összevetve a két korszak fejlettségét és lehetőségeit. De az, hogy itt sokan elvárnák az elvárhatatlant, csak azért, hogy a saját tévútjaikon ne kelljen állítani, hát az pff......
Tévúton nem én vagyok (mi vagyunk), hanem te.
És a második mondatoddal még igazat is adtál nekem. "Hogyne lenne lassú mondjuk a 2018-as belga válogatotthoz képest."
És miért ne a mai legnagyobb iramú meccsekhez hasonlítsam? Egy VB meccset mihez hasonlítsak? Egy Csempeszkopács-Biharbasznád meccshez?
Sehol nem azt írtam, hogy a magyar foci volt olyan. Hanem az egész világé. Azóta más világ és ahhoz kell alkalmazkodni. Nem az 50 éve jól működő dolgot kell megvalósítani, hanem a ma is jól működőt kell(ene). Hogy az Apple-es példáddal éljek, olyan mintha egy Symbianos Nokiával akarnád letaszítani az Apple a trónról (már ha ott van). Valamikor jó volt. De ma már kissé ciki lenne.
Szomorú ha azt vetted ki a szavaimból, hogy a 60-as évek focijával akarnék ma eredményt elérni.