raab írta:Reginald McFreez írta:Balambér írta:
már ne is haragudj meg, de ekkora faszságot régen olvastam már itt, pedig jócskán akadnak kihívók! valószínűleg ha normálisan lettek volna rendezve ezek az ügyek (kb majd három évtizede), 2018ban nem találkoznál ennyire (JOGOSAN) szélsőséges megnyilvánulással!
kibaszottul el van baszódva az erkölcsi iránytűtök, ha raabot érzitek a legnagyobb problémának...
Lásd lejjebb, amit zaggar írt. Amit még írok, az már csak elmélkedés.
Messze nem ő a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a sorstárs országokhoz hasonlóan itt is meg kellett volna lépni 90 környékén, nem tették, mert belőlük lett a politikai elit. Személy szerint én sem sok értelmét látom a vérben forgó szemű elégtételnek, így harminc éve elteltével, mondom ezt úgy, hogy a híresztelésekkel ellentétben felőlem akár ma este is nyilvánosságra hozhatják.
Véleményem szerint képmutató dolog hörögve ordítani az elégtételért egy olyan országban, ahol tulajdonképpen a vérünkben van a besúgás, nagyon nem véletlenül fogalmazódott meg a tízmillió házmester frázis. Szintén közhely, de sokszor azok a legnagyobb besúgók, akik a leghangosabban követelik a besúgók felkoncolását. Az, aki vájkál a múltban, hogy ki volt besúgó, az konkrétan társadalmi szinten végez besúgást. Mindkettő rosszat akar valakinek, aki az értékrendje szerint rosszat cselekszik, tehát az alapattitűdjeik egészen hasonlóak.
nagyon szép írás köszönő viszonyban sincs a legelső böffentéseddel, sok részével egyet is értek, de amire te ide röfögtél nem felkoncolásról meg számonkérésről szólt hanem arról hogy személytől függetlenül egy spiclinek az ártatlanságát vagy bűnösségét kell-e bizonygatni, ennyi és nem több
Bocs, igazából... zsizsikes a stílusom... de sajna(!!!) tényleg okafogyottá vált a számonkérés. Igazából a jófranc sem tudja (illetve dehogynem, csomóan tudják) hogy működött ez anno... a legvidámabb barakkról beszélünk, szerintem miután lezajlottak a húzós időszakok, ott vett faszra mindenki mindenkit, ahol tudott. A karrierjét meg - emberből vagyunk - kurva sokan féltették. Kurvára nem látunk bele, hogy zajlottak a dolgok, ki az, aki lefenyítődve lett spicli, ki az, akinek a vérében volt, a lényeg, hogy egy olyan időszakkal kapcsolatban, amiben nem éltünk, kurva nehéz ítélkezni. Vagy kurva könnyű.
Elbaszott egy dolog volt az akkor, apám két legidősebb testvére pl. egymást lőtte Pesten. Szerencsére egyikőjük sem halt meg (akkor), szóval hallottam sztorikat... karosszékből könnyű ítélni, de pl. amikor stukkert nyomnak a fejedhez, akkor könnyebben előjön a "vagy ő vagy én" életösztön... vagy amikor azt mondják, hogy vagy csinálod, amit mondunk, vagy mész a levesbe a családoddal együtt... én is hajlamos vagyok emberi nagyságként viselkedni frissen kukázott főnöki székemből szabadidőmben fórumozgatva, de franc tudja, mire lehetne rávenni zsarolásal, fenyegetéssel.
Nehéz, összetett ügy ez.