Pető írta:
Ez igaz, viszont ez mit számít? Lényegtelen mennyit lősz kapura, hisz csak a gól számít, ami a sorsdöntő hibák előtt ugyanannyi volt mind a két csapatnál. Mondjuk nyilván én elfogult vagyok, de elég beszédes az európai sportsajtó véleménye....
The Telegraph: "Ronaldo mesterhármasa ellenére a bírói hibák játszották a főszerepet."
Corriere dello Sport: "Botrány a Real körül! A játékvezető kiejtette Ancelotti Bayernjét. Egy groteszk kiállítás Vidalnak, miközben Casemiro a pályán maradhatott. Ronaldo egyértelmű leshelyzetből lőtte a mindent eldöntő gólt."
Corriere della Sera: "Ancelotti csapata komoran küzdött, de a küzdésük a hibás döntések miatt megfeneklett."
Tuttosport: "A Real segítették abban, hogy kiejtse a nagyszerű Bayernt. Szabálytalan piroslap Vidalnak és két lesgól Ronaldónak."
Gazzetta dello Sport: "Ronaldo & Ajándékok. Kassai katasztrofális. A Bayern emberhátrányban megtizedelve. Cristiano: két lesgól. Kassai pusztító, a segítői még inkább."
La Repubblica: "Ronaldo nem kegyelmezett Ancelottinak és elsüllyesztette a Bayern hajóját a magyar bíró segítségével, aki erősen a spanyolok szájíze szerint befolyásolta a mérkőzést. A Bayern kiesett, de becsületettel."
Sport: "A Real botrányosan ment tovább. a bíró jogtalanul küldte le Vidalt a pályáról. Rajtaütöttek a Bayernen, történelmi rablás. A Bayern közel volt az elődöntőhöz. Münchenben senki sem fogja elfelejteni a magyar játékvezető teljesítményét."
Marca: "Arturo Vidal kései piroslapja tette lehetővé, hogy a Real levadássza a Bayernt a hosszabbításban."
AS: "Nem lehet kétséges, hogy a házigazdák Kassai Viktor néhány vitás ítéletéből profitáltak, mielőtt még kezelni tudták volna a Bayern bátor fellépését."
L'Equipe: "Ronaldo mesterhármast szerzett, miközben Kassai játékvezetése vitatott volt."
Daily Mail: "Arturo Vidal felizgatta magát a "bohóc" játékvezető miatt, aki "ellopta" tőlük az elődöntőt. Kegyetlen volt a Bayern számára, hogy Arturo Vidal kiállításán túl még azt is sérelmezhetik, hogy Ronaldo második és harmadik gólja les volt."
a Bayern kapott tizije abban az esetben adható, ha a játékvezető felfogása azonos a hasonló szituációkban, a Real a második félidőben hasonló (labda sehol, dobja magát, valamiféle kontakt van) helyzetben semmit nem kapott, de egyébként megengedő voltam, mert gigantikus kamutizi volt! a kabaré öngól, amit szintén a Bayern szerzett, szintén les, én nem bíróznék habzó szájjal!
ezek a szalagcímek meg aranyosak, most hirtelen beugrott (szintén Kassai kapcsán) az angol-ukrán ukrán megnemadott gól, ami igaz, és hasonló összefoglalások érkeztek az újságokban, minden tizedik kb apróbetűvel megemlítette, hogy igazából másfélméteres lesről indult az ukrán a szituáció előtt.... szóval az újságok, mint érv, igencsak sántit! egyébként mindkét csapatot egyformán rühellem, szóval nekem teljesen mindegy, a legjobb az lenne, ha mindkettő kiesett volna!
Vidalnak és Casemironak nem kellett volna már a pályán lennie (nem emlékszem, melyik előbb, és melyik később), a vitatott itélet szerintem jó, labdát rúgott, viszont egyértelműen lábat emelt a szerelés után, ami minden, csak nem szabályos, és legfőképpen nem természetes becsúszás utáni testhelyzet! a kamutizi az kamutizi, az öngólt lesállás előzte meg,Ronaldó második gólja lesgól, ahogy a harmadik is, egyik les sem elnézhető kategória, a Marcelloféle azért nem, mert ilyen helyzetben semmi más nem számít, csak azt figyelni, hogy a labda vonala mögül érkezzen a passzot kapó támadó, mégha nem is van vonalban a partjelző, a szituációról bűzlött, hogy büdös :)
a két meccs alapján megérdemelt a Real továbbjutása, a müncheni első félidő kivételével az összes többiben gecinagy mázlija volt, egy BLszezonra való helyzetett baszott el a Real a maradékban!