Szombati foci: Fradi-Vidi!

Szarka
Aranylabdás

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.11.25. 16:48

Javier Arizmendi írta:
Szarka írta:
Javier Arizmendi írta:Sajnos elmegyünk az nfl irányába, hogy a népek könyvből akarnak futballozni. Pont, hogy rohadt fontos hangsúlyozni, hogy mi az egyszeri és megismételhetetlen, mert felnőtt egy generáció vagy ketto, akik már nem tudnak 20rol lőni, kulsovel egyáltalán nem, senki nem mer vagy tud egy az egyezni, cselezni, és 20 méternel messzebbre senki sem passzol. Ha mégis, én nem bánom, hogy Nyíl vagy Hegyi kihangsúlyozza. Engem a szakmazassal lehet kiidegelni.

Hogy ne cseleznének a mai fociban, ne lennének félpályás gólpasszok, vagy 16-on kívülről lőtt gólok, az nettó vakság.

Lehet nézegetni összeállításokat Trent Alexander-Arnold passzaiból, De Bruyne passzaiból is lehet válogatni, ugyanez Modric vagy Kroos labdáiból.
Cselező szélsőket akarsz látni: Williams, Lamal, Kudus, Vini Jr ( de az egész brazil támadó hármast ide vehetjük ).
Távoli gólokra is rászűrhetsz, fogsz abból is találni épp eleget.

Ami változott, hogy kevesebb a vakon rábaszott labda távolról, ami amúgy is védőbe vagy a nézők közé szállt. Továbbra is lőnek távoli gólokat, csak már inkább kivárják a jobb pozíciót.

Távoli gólok szezononként a PL-ben:
https://www.premierleague.com/stats/top ... oal?se=578

Passzok esetében szintén bár kevesebb a hosszú passz, ez megint csak inkább annak szól, hogy biztosabbra mennek, és pl a kapusok is már nem vakon basszák előre a labdát, ahogy a védők is egyre technikásabbak lettek. A passz hatékonyság ennek is köszönhető, nem a sok rövidpassznak a középpályán.

A cselezésből max jóval kevesebb az öncélú, előnyt nem hozó csel, ami egy élsportnál nem meglepő. De még az elmúlt 1-2 évig itt volt egy Neymar, akit körbeszopkodott volna mindenki bármelyik évtizedben, de szerencsétlenségére egy CR-Messi korszakba került, ahol elnyomta a médiahang.

Hosszabban a távoli gólokról egy BBC cikk:

https://www.bbc.co.uk/sport/extra/7ruba ... e-screamer

Ez a bbc cikk engem igazol, arrol ír , hogy a 16oson kívüli gólok aránya 22%rol 12re csökkent 20 ev alatt, a 16oson kivulrol elengedett lovesek száma 30kal esett vissza, és ezek a lövések is 2 méterrel közelebbről kerulnek suvasztasra.

Ha a grafikont nézem, a 2006/7 év kicsit kirívó eset lehetett ( régebbi adat nincs fenn náluk) , mar 2008/2009-ben kb 15% volt. Ha a 22% volt régen az átlag, akkor már 2008-ban elveszett ez.
A 15-12% meg már nem olyan mervadó különbség. Kevesebb, de nem fele. De én se azzal jöttem, hogy ne lenne kevesebb, hanem hogy továbbra is vannak ( vs "felnőtt egy generáció vagy ketto, akik már nem tudnak 20rol lőni").
Kevesebb lövés, de jobb helyzetből, valószínűleg jobb helyzetkihasználással is. Darabra valószínű kevesebb van, de ha 2008-hoz nézed , vagy a környékéhez, nem a fele.

A gyerekeknek nem kell külön kiemelni a zseniális mozzanatokat, kb csak azt nézik a tik-tok compokban, ahol két percre össze van vágva XY mekkora penge. Ezért is hiszik sokan, hogy CR nagy szabilövő, mert csak a gólját nézik, a kihagyott 46 másik lövést már nem. :D
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2024.11.25. 18:48

nyúl írta:Ki fogunk tudni kapni otthon a Kecskeméttől?
Tényleg takarodjunk az nb1-ből a fenébe!

Nyugi, szerintem kéz a kézben megyünk az NB2-be.
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2024.11.27. 19:14

sznot írta:

Úgy néz ki.
Pedig szeretném, ha mindkét csapat bennmaradna.

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2024.11.29. 20:03

Kovácsik te bundás szar ez mi volt :lol:

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.11.29. 20:26

Nikitscher: Valladolid, Middlesborough, Coventry, Norwich -- állítólag.
(nekem az összes nagyon sci-finek tűnik,de legyen szerencséje. Ja, a Valladolidnak jók a baseball sapkái.)
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

alehndr
Világsztár

HozzászólásSzerző: alehndr » 2024.11.29. 21:23

egy így kevés lesz, idő kérdése a paksi gol

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2024.11.30. 09:51

alehndr írta:egy így kevés lesz, idő kérdése a paksi gol

sima volt ez, paksi hapsik vicces kedvükben vannak mostanában, aztán gondolom következő 5 meccset meg nyerik zsinórban 20 lőtt góllal

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.11.30. 13:12

Mech írta:
alehndr írta:egy így kevés lesz, idő kérdése a paksi gol

sima volt ez, paksi hapsik vicces kedvükben vannak mostanában, aztán gondolom következő 5 meccset meg nyerik zsinórban 20 lőtt góllal

Ha veszélyesen közel kerülnek az első helyhez, mindig jön évek óta valami kivédhetetlen formahanyatlás náluk. Rejtélyes jelenség.
Újpest-Munkás

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2024.11.30. 16:34

nyúl írta:
sznot írta:

Úgy néz ki.

Az a fura, hogy Debrecenben van pénz. Mi lehet a probléma? Szerintem ez már nem Dzsudzsák kérdés.
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

alehndr
Világsztár

HozzászólásSzerző: alehndr » 2024.11.30. 17:15

a Májsztrónak lesz dolga

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2024.11.30. 20:03

sznot írta:
nyúl írta:
sznot írta:
Úgy néz ki.

Az a fura, hogy Debrecenben van pénz. Mi lehet a probléma? Szerintem ez már nem Dzsudzsák kérdés.
Elhamarkodott volt Blagojevic elküldése. Azóta vesszőfutás.
Illetve gyenge a keret is a kitűzött célhoz. Jelenleg még a bennmaradáshoz is. A tartós kudarc demoralizál. Azt is elcseszik, amit tudnának.
Pénz, gondolom, van, mert Máténak hatalmas lelépési összeget fizettek, ha igaz.

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2024.12.01. 09:24

nyúl írta:
sznot írta:
nyúl írta:Úgy néz ki.

Illetve gyenge a keret is a kitűzött célhoz. Jelenleg még a bennmaradáshoz is. A tartós kudarc demoralizál. Azt is elcseszik, amit tudnának.

Blagojevics elküldését nem is értettem.
Mennyi volt a lelépési díj Máténál?

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2024.12.01. 11:57

sznot írta:
nyúl írta:
sznot írta:

180 millióról cikkeztek, de állítólag nincs annyi, csak 100 körül. :D
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2024.12.01. 15:59

Szép csendben odaertunk a dobogó alsó fokára, az éven még hátra van a Kecskemét és a Győr meccs, ami nem lehetetlen küldetés.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2024.12.01. 18:30

Cselszky írta:
sznot írta:
nyúl írta:Elhamarkodott volt Blagojevic elküldése. Azóta vesszőfutás.

Azt hittem több.

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.12.01. 19:54

sznot írta:
Cselszky írta:
sznot írta:

Azt hittem több.

Ez is horror
ETO

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.12.01. 20:23

Körülményesség, lassúság, ordenáré mennyiségű labdakezelési hiba. Onovón nagyon látszik, h a sérülése után nem nyerte vissza a formáját, Tajtitól még mindig ideges leszek, függetlenül a múlt heti góljától, Dénes legény meg többet birizgálja a haját, mint amennyi labdaérintést összehozott. A kövér viszont küzd, persze ez a minimum, de ezt is meg kell becsülni. Ja, Banaival a kapuban enyhe 0-4 lenne most az állás.
Újpest-Munkás

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2024.12.01. 21:02

zaggar írta:Körülményesség, lassúság, ordenáré mennyiségű labdakezelési hiba. Onovón nagyon látszik, h a sérülése után nem nyerte vissza a formáját, Tajtitól még mindig ideges leszek, függetlenül a múlt heti góljától, Dénes legény meg többet birizgálja a haját, mint amennyi labdaérintést összehozott. A kövér viszont küzd, persze ez a minimum, de ezt is meg kell becsülni. Ja, Banaival a kapuban enyhe 0-4 lenne most az állás.

ez a Pizsamatelli jó vétel volt a macsóktól
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.12.01. 21:29

Maradonapoli írta:
zaggar írta:Körülményesség, lassúság, ordenáré mennyiségű labdakezelési hiba. Onovón nagyon látszik, h a sérülése után nem nyerte vissza a formáját, Tajtitól még mindig ideges leszek, függetlenül a múlt heti góljától, Dénes legény meg többet birizgálja a haját, mint amennyi labdaérintést összehozott. A kövér viszont küzd, persze ez a minimum, de ezt is meg kell becsülni. Ja, Banaival a kapuban enyhe 0-4 lenne most az állás.

ez a Pizsamatelli jó vétel volt a macsóktól

hát Banait nem nehéz túlszárnyalni.

Jó szar meccs volt ez, tömören megfogalmazva.
Újpest-Munkás

Vissza: “www.nb1.hu”