Nagy Ádám nem futamodik meg, megharcolna a helyéért Olaszországban – Interjú

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.11.15. 14:07

Budapest – A fiatal középpályás beszélt a távolmaradó drukkerekről is.

Nagy Ádám csereként beállva 79 percet töltött a pályán kedd este, a Costa Rica ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen a magyar válogatott színeiben, ezzel 26 perc híján annyit játszott, mint klubja, a Bologna színeiben két mérkőzésen az őszi szezonban összesen. A 22 éves játékos továbbra is kitart amellett, hogy jó helyen van Itáliában, elismeri Szélesi Zoltánék munkáját és nagyon várja a folytatást Georges Leekens irányítása alatt.

Győztes mérkőzéssel zárult az év, mégsem lehetnek elégedettek. Milyen érzései vannak most?

Nem lehetünk elégedettek, hiszen nem egy sikeres évet tudhatunk a hátunk mögött. Csalódottak vagyunk, ugyanakkor azt elmondhatom, hogy ez is egy olyan év volt, amikor rengeteget tanultunk, csapatszinten és egyénileg egyaránt. Ezúttal az volt a legfontosabb, hogy győzelemmel zárjunk. Most mindenki visszamegy a klubcsapataihoz, ahol a lehető legjobbját kell nyújtani, mert nagyon fontos, hogy mindenki fitten tartsa magát és hasonlóképpen tudjuk majd kezdeni válogatott szempontból is a következő évet márciusban.

Megérti azokat a szurkolókat, akik az eredménytelenség miatt távolmaradással tüntettek a Costa Rica elleni idényzárón?

Természetesen megértem őket, ennek ellenére nagyon örülök, hogy akik kijöttek a stadionba, remek hangulatot teremtettek. Más lett volna, még jobb lett volna ez az este, ha tele van a stadion, de köszönjük a ma kilátogató nézőket, hogy kijöttek és buzdítottak minket.

Azt követően, hogy tavaly az Európa-bajnokságon szerepelt, majd a torna után átigazolt Bolognába, ebben az évben a válogatottban több kudarcot élt meg, illetve egyénileg sem a legjobb az őszi szezonja, hiszen kiszorult a klubja kezdőcsapatából. Hogyan éli meg ezt?

Igen, tavaly minden más volt, eredményesebbek voltunk, de úgy hiszem, egy olyan döntést hoztam meg a váltással, melyet szükségesnek éreztem a karrierem szempontjából. Természetesen én sem örülök, hogy ez a szezon játéklehetőség szempontjából úgy indult, ahogy, de még mindig úgy gondolom, hogy jó helyen vagyok Bolognában, meg sem fordult a fejemben a váltás. Nagyon remélem, hogy a sok kemény munka meghozza a gyümölcsét, s amikor megkapom a lehetőséget, élni tudok majd vele.

Folytatás tehát jövőre, Georges Leekens vezetésével – milyenek az első benyomások az új kapitánnyal kapcsolatban?

Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nagyon várjuk az új kapitánnyal közös munkát, ugyanakkor szeretném kihangsúlyozni, hogy nem szabad megfeledkeznünk a mögöttünk hagyott két hétről, illetve a megelőző háttérmunkáról sem, amit Szélesi Zoltán, Belvon Attila és a stáb többi tagja végzett. Úgy gondolom, hogy abszolút helytálltak. 

Hatos Szabolcs

Nikolics maga a remény - NB1.hu

Két mérkőzésen két gól a mérlege

Vissza: “www.nb1.hu”