Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

zaggar
Kulcsjátékos

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.03.23. 18:22

Honfiatlan ez a Hajdú B., azt mondani, h a török bajnokság színvonalasabb, mint a magyar, botrányos gondolat.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2025.03.23. 18:24

Fityó, haha! S még dumál...

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.03.23. 18:37

köszi Fityó, hogy jöttél
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.03.23. 18:39

dingo írta:
nyúl írta:
Javier Arizmendi írta:Dömehez annyit tennék hozzá, hogy maximálisan elismerve a játéktudasat, szerintem nem lógott ki ennyire felfele. Kovács Kálmán pl. Papin mögött második volt a francia góllövo listán. Kozmaban ki tudja miért, de még Liverpoolban is láttak fantáziát. Nyilván nem volt az a szint, de egy középcsapatnal elfert volna. Picivel korábban Őrgróf Marci legenda lett egy a mainál jobb AEKnel, vagy a kilencvenesben a Kaszinós idegenből öregen hazaterve kb ugyanúgy kiemelkedett a bvscbol mint Demizson,állítottból odarugta a labdat, ahova a legjobb volt. A 80as végén Roth Anti elfert egy Feyenoordban, Disztl Laca a Brugesben, Dajka meg Las Palmasban. Tovább megyek, szerintem a 73-77es születésu korosztaly tagjai is még tudták, hogy kéne űzni technikailag ezt a sportágat, a probléma abból adódott, hogy külföldön eközben más sebességen kezdtek játszani. A maiakban nem érzem a technikai kepzettseget, Szobot és Serie B Ádámot kivéve. Ahogy Bolla lőtt 18rol törökben, régen erre asszontak, hogy nem futballista.
Gera honnan indult, hova jutott sztoriját több külföldinek meséltem, elismerték.
Nem kell elfogadni, amit állítok. Nem vagyok szakíró.
DL-t 85-ben láttam először a Nagyerdei Stadionban, s utoljára 98-ban a Szőnyi úton (akkor miatta mentem) játszani. Hétévesen és húszévesen ugyanaz volt az észlelésem: a pályán van valaki, aki más szinten játszik. Nem egyszerűen jobban, hanem más értéktartományban. Nyilván hétévesen ez nem volt tudatos felismerés, a környezetem ítélete biztosan hatott rám. De hát Détári nemcsak azon évek legjobb középpályása volt, hanem zsinórban háromszor gólkirály is itthon. Ráadásul kiemelkedőt nyújtott a válogatottban és a BEK-ben is úgy lőtt szép számmal gólt, hogy a Honvéd csak szakaszjegyet váltott oda.

Az általad felsoroltak nem tartoznak DL-lel egy kategóriába. Nem kezelték őket egyenrangúnak a korszak legjobbjaival, nem játszottak Pelé búcsúmeccsén tanárként, nem várta őket 30 ezer ember a reptéren soha. De ezek csak adalékok, lehettek volna túlértékelést mutató szerencsés körülmények.
A lényeg számomra az, hogy DL-nek volt egy szintje, ami a világon mindenhol tiszteletet parancsolt.
Én nem láttam többé magyar futballistát úgy játszani, ahogy DL-t 88-ban az angolok ellen. Nem láttam Albertet 66-ban a brazilok ellen. Mert ez az a szint, hogy viszonyítsak.
Nem is lőtt gólt, csak kapufát. Nem nyertünk. De egy olyan csapat ellen dominált, zilált szét védelmet, vezette rájuk a labdát 7-10-szer, mely stabil résztvevője volt világversenyeknek, s a legkeményebbek, fizikailag legerősebbek egyikeként volt számon tartva. Ha DL lefordult, megindult, nem bírták tartani a lépést vele. Sajnos a mieink sem. DL kb. 4 olyan helyzetet teremtett, amiből hozzá hasonló klasszissal az oldalán több góllal nyertünk volna.

Albert nem ismerhette azt a magányt és terhet, amit DL. Mellette ugyanis voltak őt tudásban megközelítő játékosok.
DL sorsában a frusztráció is elem.

A 98-as meccs azért maradt meg bennem, mert utoljára láttam magyar világklasszist, aki aznap úgy döntött, hogy nem érdekli a realitás, ad valamit annak a kb. 1200 embernek. Nem azt választotta, hogy sétálgat és ad pár forintos labdát, hanem rommá szívatta a mezőnyt 36. évesen. Freddie Mercury volt a taktaharkányi búcsúban. Ezt sose felejtem el neki.

A szentséges....... Olyan hosszú választ írtam, hogy közben kilépett ez a szar ami persze akkor jelenik meg, ha az ember rányom a kúldésre, hogy a Jóisten.............,..........
..........................

Sajna én is sokszor jártam így. Aztán már csak egy zanzásított választ írtam másodjára.

Küldés előtt teljes szöveg kijelöl, másol. Ha észben tudja tartani az ember :)
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.03.23. 18:39

Na jó, megint egy összeomlás pár perc alatt.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.03.23. 18:40

Úristen ez a védelem, de nem érzi, hogy kinek hova kellene mozognia. Totál kapkodás és káosz.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.03.23. 18:40

Savaria1919 írta:
Maradonapoli írta:uncsi ez a hétvége klubfoci nélkül, nem lehetne ezeket a válogatott meccseket ps-en letolni?

Elhunyt Kadlott Karcsi :( Emlékszem, mekkora tisztelője voltál a művész úrnak

Igen, olvastam a szomorú hírt, tényleg nagyon bírtam és tiszteltem őt, igazi egyénisége volt a mulatós zenei műfajnak és szcenán belül a pionírok oszlopos tagja! Örülök, hogy valaki emlékszik erre és megemlíti!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Maradonapoli 2025.03.23. 18:42-kor.
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.03.23. 18:41

Szarka írta:
dingo írta:
nyúl írta:Nem kell elfogadni, amit állítok. Nem vagyok szakíró.
DL-t 85-ben láttam először a Nagyerdei Stadionban, s utoljára 98-ban a Szőnyi úton (akkor miatta mentem) játszani. Hétévesen és húszévesen ugyanaz volt az észlelésem: a pályán van valaki, aki más szinten játszik. Nem egyszerűen jobban, hanem más értéktartományban. Nyilván hétévesen ez nem volt tudatos felismerés, a környezetem ítélete biztosan hatott rám. De hát Détári nemcsak azon évek legjobb középpályása volt, hanem zsinórban háromszor gólkirály is itthon. Ráadásul kiemelkedőt nyújtott a válogatottban és a BEK-ben is úgy lőtt szép számmal gólt, hogy a Honvéd csak szakaszjegyet váltott oda.

Az általad felsoroltak nem tartoznak DL-lel egy kategóriába. Nem kezelték őket egyenrangúnak a korszak legjobbjaival, nem játszottak Pelé búcsúmeccsén tanárként, nem várta őket 30 ezer ember a reptéren soha. De ezek csak adalékok, lehettek volna túlértékelést mutató szerencsés körülmények.
A lényeg számomra az, hogy DL-nek volt egy szintje, ami a világon mindenhol tiszteletet parancsolt.
Én nem láttam többé magyar futballistát úgy játszani, ahogy DL-t 88-ban az angolok ellen. Nem láttam Albertet 66-ban a brazilok ellen. Mert ez az a szint, hogy viszonyítsak.
Nem is lőtt gólt, csak kapufát. Nem nyertünk. De egy olyan csapat ellen dominált, zilált szét védelmet, vezette rájuk a labdát 7-10-szer, mely stabil résztvevője volt világversenyeknek, s a legkeményebbek, fizikailag legerősebbek egyikeként volt számon tartva. Ha DL lefordult, megindult, nem bírták tartani a lépést vele. Sajnos a mieink sem. DL kb. 4 olyan helyzetet teremtett, amiből hozzá hasonló klasszissal az oldalán több góllal nyertünk volna.

Albert nem ismerhette azt a magányt és terhet, amit DL. Mellette ugyanis voltak őt tudásban megközelítő játékosok.
DL sorsában a frusztráció is elem.

A 98-as meccs azért maradt meg bennem, mert utoljára láttam magyar világklasszist, aki aznap úgy döntött, hogy nem érdekli a realitás, ad valamit annak a kb. 1200 embernek. Nem azt választotta, hogy sétálgat és ad pár forintos labdát, hanem rommá szívatta a mezőnyt 36. évesen. Freddie Mercury volt a taktaharkányi búcsúban. Ezt sose felejtem el neki.

A szentséges....... Olyan hosszú választ írtam, hogy közben kilépett ez a szar ami persze akkor jelenik meg, ha az ember rányom a kúldésre, hogy a Jóisten.............,..........
..........................

Sajna én is sokszor jártam így. Aztán már csak egy zanzásított választ írtam másodjára.

Küldés előtt teljes szöveg kijelöl, másol. Ha észben tudja tartani az ember :)

vissza gomb, kopi-paszta
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.03.23. 18:41

Remélem ez a párharc Tunya hattyúdala és eltakarodik végre a digó kókler...

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.03.23. 18:41

Elöl egyáltalán nem vagyunk esélytelenek, csak hát hátul bukjuk el a meccset.

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.03.23. 18:42

Szarka írta:Úristen ez a védelem, de nem érzi, hogy kinek hova kellene mozognia. Totál kapkodás és káosz.

ha jól számoltam, csak hatan voltak a közelben.
nem szoktam Rossit bírálni, de egy olasztól az azért alap, h megtanítsa a védekezés alapjait a csapatának, még ha az egy válogatott is.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2025.03.23. 18:43

Ez gyorsan lerendeződött...
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2025.03.23. 18:44

Ez a második susztermatt-ciki.
Na, Szobó. Az a passz, amiből fordultak, Fiola-díjas.

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2025.03.23. 18:45

nyúl írta:Jártam már így, dingo! Baromi idegesítő.

Fain kezdőcsapat. Megyünk egy szinttel lejjebb.
S lehet az is magos.

Lényeg ami lényeg. Egyiket sem láttam fénykorában játszani úgy, hogy emlékezzek is rá. De láttam Détárit Pesti vasutasként és láttam Dajkát a Kte- Ben. Egy mondatban említeni őket is sértés. Dajka 35 körül is egy fasza játékos volt. Döme viszont ennyi idősen is úgy magaslott ki a BVSC keretéből , mint LeBron James egy óvódáscsoportból . A másik témát illetlen
Magyar - ausztrál 1-3( vicces háttérsztori)
Magyar -argentín 1-2( Messi bemutatkozása, így utólag)
Magyat- Feröer 2-1( tuti a pótselejtező)
Ausztria- magyaro.0-2( életem első tornameccse és győzelme amire emlékszem)
Magyar- olasz 2-2. ( nagy élmény volt az utolsó valóban teltházas meccs a ŕégi népstadionban, mellesleg a bátyám ikrei közvetve ennek a meccsnek köszönhetik a létezésüket)
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.03.23. 18:46

Tunya baz'meg ez utcák-terek csapatainak a védekezése

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.03.23. 18:48

Az világos volt, hogy a törökök jobbak, de hogy másfél meccs után -4-re álljunk, arra nem számítottam.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.03.23. 18:50

Cselszky írta:Az világos volt, hogy a törökök jobbak, de hogy másfél meccs után -4-re álljunk, arra nem számítottam.

jobbak a f*szt, tunyának teljesen elment az esze.... milyen kezdőt küldött már fel az odavágón is...

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2025.03.23. 18:51

dingo írta:

S lehet az is magos.

Lényeg ami lényeg. Egyiket sem láttam fénykorában játszani úgy, hogy emlékezzek is rá. De láttam Détárit Pesti vasutasként és láttam Dajkát a Kte- Ben. Egy mondatban említeni őket is sértés. Dajka 35 körül is egy fasza játékos volt. Döme viszont ennyi idősen is úgy magaslott ki a BVSC keretéből , mint LeBron James egy óvódáscsoportból . A másik témát illetlen
Magyar- olasz 2-2. ( nagy élmény volt az utolsó valóban teltházas meccs a ŕégi népstadionban, mellesleg a bátyám ikrei közvetve ennek a meccsnek köszönhetik a létezésüket)

Az utolsó gondolatot hogy kell érteni? :) Már amennyi elmondható.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Sanyeey
Világsztár
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Sanyeey » 2025.03.23. 18:53

zaggar írta:
Szarka írta:Úristen ez a védelem, de nem érzi, hogy kinek hova kellene mozognia. Totál kapkodás és káosz.

ha jól számoltam, csak hatan voltak a közelben.
nem szoktam Rossit bírálni, de egy olasztól az azért alap, h megtanítsa a védekezés alapjait a csapatának, még ha az egy válogatott is.

Én úgy látom, hogy a csapat felkészítésével keveset foglalkozik, annál többet a démonaival és a szurkolóknak történő kifelé pofázással. Tiszta sor, hogy legalább az EB óta teljesen romon van idegileg a faszi.
DEBRECENI VSC

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2025.03.23. 19:02

Cselszky írta:
dingo írta:

S lehet az is magos.

Az utolsó gondolatot hogy kell érteni? :) Már amennyi elmondható.

Nem titok, még az ikrek is tudják. Nos azon a meccsen a báttyámmal voltam. Fellépett ott ( és klipp is készült belöle) Ágnes Vanília a Bármerre jársz című számmal ami a tesómnak nagyo bejött. Ezért mikor pár hónappal később a művésznő a Kecskeméti Silver diszkóban lépett fel ragaszkodott hozzá, hogy menjünk el oda bulizni. És ott és akkor jött össze- az egyébként nem is kecskeméti'- gyermekei későbbi anyjával. Mit nem tud adni egy meccs? :D
A magyar- ausztrál is egy sztori miatt emlékezetes. A koleszból engedély nélkül lógtunk fel hatan a meccsre. Viszont a második félidő előtt a buzi operatőr a lelátót pásztázva pont rajtunk állt meg egy kicsit( nyilván a velünk lévő csaj miatt) pár másodpercre, a nevelőtanárunk meg a tv- ben rögtön kiszúrta. Az eredmény: a fegyelmi
b: a hercehurca összehozott a csajjal három évre. Mit nem tud adni egy meccs?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dingo 2025.03.23. 19:10-kor.
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

Vissza: “www.nb1.hu”