Reginald McFreez írta:Annyit mindenesetre bátran ki merek jelenteni, hogy Pontes nem rosszabb, mint Doll. Sőt, ami azt illeti, bátran ki erem jelenteni azt is, hogy jobb. Hiszen lényegesen kevesebb - bő fél év - idő alatt képes volt elérni azt a színvonalat (ha úgy tetszik: szart), ami Dollnak hosszú évek alatt sikerült.
Amit egyébként láttam, és bizakodásra adhat okot.... ööö.. ahogy én látom, a hiánycikkek megérkeztek, erősebb lett a széljátékunk és úgy általában a támadószekció. De mindez szart sem ér, ha a középső munka - ami jellemzően Holmanra van bízva (ebben Tőzsérre szerintem nem számíthatunk pertinentemente) - nem kiegyensúlyozott. Ahogy elnézem, a támadásra két lehetőség van, vagy már mélységből szórjuk szélre, ami beadva majd lesz valami, vagy a Holman-út... kár, hogy nem stabil a srác, mert amúgy kurvajó lenne.
És ja... a középső védelembe lassan illő lenne beépíteni valaki(ke)t, mert ez a szélvédelem rovására is megy.
Na, sikerült összehordani egy csomó nyilvánvalóságot. :)
Holman az egyetlen kreatív középpályásunk. Tegnap közepes alatti formában is ő volt, aki néhány mélységi megindulással, pár szemes labdával húzott valami építő jellegűt (igaz, keveset és sokszor könnyű szerrel elválasztották a labdától, nem egy nagy küzdő). Két érdemi focijelenetet jegyeztem fel támadásban: Holman lövését a koreai remek átadásából (mondjuk beverhette volna) és Ferenczi okos labdaátvételét, ami után jobbal fölé lőtt. A többi pankráció és meddő mezőnytökölődés. Szerény, elképzelés nélküli körbeadogatás ment, akadozó összjáték, csomó mezőnyszabálytalanság.
Nem látom igazolva Pontes munkájának gyümölcsét. Én évekig láttam kiesés ellen menekülő Lokit, de hazai pályán ennél mindig meggyőzőbb és főleg lelkesebb volt Szabó Bélákkal, meg Nagykaposikkal a kispadon, és Dan Lacikkal támadásban. Tudom, unásig ismétlem és gaz xenofób is vagyok, de sok a zsoldos. Ezeknek semmit nem jelent a DVSC.
Tegnap az eredményen kívül kb. minden vállalhatatlan volt. A védelmünk vicc: rendre középre szabadítunk fel (szegény Mészi, így nyugdíj előtt örül, ha egyszer-egyszer 10 méterre ki tudja emelni a kapu elől). A Vidi -icsei és -vicsei ilyenért negyedóra alatt szétkapnak egy hármassal.
Realitás, hogy kiesőjelölt vagyunk. Hiányzik a kohézió, ami a sikeresség záloga.