Szombati foci: Fradi-Vidi!

RC
Moderátor

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: RC » 2024.02.07. 08:59

Mech írta:
Szarka írta:
banok írta:
Kizártnak tartom, hogy Orbán Viktor kifejezett AKARATA, hogy mindig a Ferencváros legyen a bajnok. Éppelméjű ember ezt nem gondolhatja komolyan... XDDD

Nincs kiadva parancsba, nincs bundázás, kézifék behúzás, de pénzügyileg egyértelműen kijelölte melyik a zászlóshajó, aki a többiek előtt járhat anyagilag. A Fradi "feladata" az állandó nemzetközi szereplés, a szurkolótáboron át a nép kielégítése. A többiek annyit kapnak, hogy eljátszadozhatnak az NB1 nevű homokozóban. Ha csodát tesznek, és megverik a Fradit, ám legyen.

nagyjából ennyi, a lilák ezzel tulajváltással ott lesznek stabilan a 2-3. helyen a PAFC-al, legalább közelebbről nézhetik a Fradi bajnoki címeit
azt ne gondolja senki, hogy a MOL nem úgy ugrál, ahogy a Fidesz kívánja (lásd Szeged -> Tatabánya kézilabda)

Most a második legnépszerűbb klub szurkolóinak száját is próbálják betömni, hátha a következő években elért dobogóval és sikeres nemzetközi szerepléssel még a lila DK-sok egy részét is rávehetik az átikszelésre, minden szavazat jól jön.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.02.07. 09:40

Adamek írta:
Szarka írta:
banok írta:
Kizártnak tartom, hogy Orbán Viktor kifejezett AKARATA, hogy mindig a Ferencváros legyen a bajnok. Éppelméjű ember ezt nem gondolhatja komolyan... XDDD

Nincs kiadva parancsba, nincs bundázás, kézifék behúzás, de pénzügyileg egyértelműen kijelölte melyik a zászlóshajó, aki a többiek előtt járhat anyagilag. A Fradi "feladata" az állandó nemzetközi szereplés, a szurkolótáboron át a nép kielégítése. A többiek annyit kapnak, hogy eljátszadozhatnak az NB1 nevű homokozóban. Ha csodát tesznek, és megverik a Fradit, ám legyen.

és a nép az egy homogén valami aminek egyetlen kielégítetlen vágya a Fradi kérdőjelek nélküli újabb bajnoki aranya és közepes nemzetközi szereplése?

Ez a pénz elköltésének leghatékonyabb módja. Hierarchiába rendezik a csapatokat, végül is mindenki az FTC alá dolgozik. Az eredmény a nemzetözi versengésben számít (kupák + válogatott), ennek ugye ideológiailag kötelező örülni, és a közmédia szurkolhat teljes erőbedobással. Hogy a bajnoki cím érdektelenné vált, az egy másodlagos tétel, de a Ferencváros messze a legnépszerűbb csapat, szóval azzal sem lőnek mellé.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.02.07. 09:41

Adamek írta:
Szarka írta:
banok írta:

és a nép az egy homogén valami aminek egyetlen kielégítetlen vágya a Fradi kérdőjelek nélküli újabb bajnoki aranya és közepes nemzetközi szereplése?

Nem, de nem is 10 millióra lőnek. A Fradi lefedi az egész országot, a legnagyobb a szurkolói bázisa, a célcsoportjukat ( vidéki, jobboldali ) lefedi, egy populista öket választaná. A Debrecen, Vidi erre nem volt alkalmas.
A népnek cirkusz kell, eladható sikerek. Nem mindenkinek persze, de a többségnek ez bizony elegendő. A többi klubnál megelégednek egy új stadionnal és az NB1-es tagsággal is.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2024.02.07. 09:44

RC írta:
Mech írta:
Szarka írta:Nincs kiadva parancsba, nincs bundázás, kézifék behúzás, de pénzügyileg egyértelműen kijelölte melyik a zászlóshajó, aki a többiek előtt járhat anyagilag. A Fradi "feladata" az állandó nemzetközi szereplés, a szurkolótáboron át a nép kielégítése. A többiek annyit kapnak, hogy eljátszadozhatnak az NB1 nevű homokozóban. Ha csodát tesznek, és megverik a Fradit, ám legyen.

nagyjából ennyi, a lilák ezzel tulajváltással ott lesznek stabilan a 2-3. helyen a PAFC-al, legalább közelebbről nézhetik a Fradi bajnoki címeit
azt ne gondolja senki, hogy a MOL nem úgy ugrál, ahogy a Fidesz kívánja (lásd Szeged -> Tatabánya kézilabda)

Most a második legnépszerűbb klub szurkolóinak száját is próbálják betömni, hátha a következő években elért dobogóval és sikeres nemzetközi szerepléssel még a lila DK-sok egy részét is rávehetik az átikszelésre, minden szavazat jól jön.

Várjuk meg azért azt az áprilist...másrészt sztem még mindig túlgondoljátok ezt a futballcsapat-támogatás+szavazói hajlandóság közti összefüggéseket, ilyen alapon pl Kaposvár évtizedek óta ellenzéki központ kellene, h legyen, ehhez képest orbanita fellegvár.
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.02.07. 09:46

Deep Purple írta:
Adamek írta:
Szarka írta:Nincs kiadva parancsba, nincs bundázás, kézifék behúzás, de pénzügyileg egyértelműen kijelölte melyik a zászlóshajó, aki a többiek előtt járhat anyagilag. A Fradi "feladata" az állandó nemzetközi szereplés, a szurkolótáboron át a nép kielégítése. A többiek annyit kapnak, hogy eljátszadozhatnak az NB1 nevű homokozóban. Ha csodát tesznek, és megverik a Fradit, ám legyen.

Ez a pénz elköltésének leghatékonyabb módja. Hierarchiába rendezik a csapatokat, végül is mindenki az FTC alá dolgozik. Az eredmény a nemzetözi versengésben számít (kupák + válogatott), ennek ugye ideológiailag kötelező örülni, és a közmédia szurkolhat teljes erőbedobással. Hogy a bajnoki cím érdektelenné vált, az egy másodlagos tétel, de a Ferencváros messze a legnépszerűbb csapat, szóval azzal sem lőnek mellé.

legnépszerűbb, de mekkora része ez az egésznek? ha nincs 50%+1fő akkor még mindig több a felbőszített néprész mint az elégedett
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.02.07. 09:47

zaggar írta:
RC írta:
Mech írta:nagyjából ennyi, a lilák ezzel tulajváltással ott lesznek stabilan a 2-3. helyen a PAFC-al, legalább közelebbről nézhetik a Fradi bajnoki címeit

Várjuk meg azért azt az áprilist...másrészt sztem még mindig túlgondoljátok ezt a futballcsapat-támogatás+szavazói hajlandóság közti összefüggéseket, ilyen alapon pl Kaposvár évtizedek óta ellenzéki központ kellene, h legyen, ehhez képest orbanita fellegvár.

ott a pont, erősen túl van tolva ez a futballszurker-politikai derdídasz összefonódás, szerintem a szurkerek legalább akkora része szarik az aktuálpolitikára mint amelyik nem
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.02.07. 09:49

Szarka írta:
Adamek írta:

Nem, de nem is 10 millióra lőnek. A Fradi lefedi az egész országot, a legnagyobb a szurkolói bázisa, a célcsoportjukat ( vidéki, jobboldali ) lefedi, egy populista öket választaná. A Debrecen, Vidi erre nem volt alkalmas.
A népnek cirkusz kell, eladható sikerek. Nem mindenkinek persze, de a többségnek ez bizony elegendő. A többi klubnál megelégednek egy új stadionnal és az NB1-es tagsággal is.

a levajazott bajnokság nem cirkusz hanem egy unalmas rutin
kurvára nem ez kell a szurkereknek, vagy ahogy itt sokan egyszerűsítik őket a népnek

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.02.07. 10:10

zaggar írta:Várjuk meg azért azt az áprilist...másrészt sztem még mindig túlgondoljátok ezt a futballcsapat-támogatás+szavazói hajlandóság közti összefüggéseket, ilyen alapon pl Kaposvár évtizedek óta ellenzéki központ kellene, h legyen, ehhez képest orbanita fellegvár.

Tettem ellentétes vagy ellenzéki kísérletet az ETO fórumon 18ban és 22ben. Érdeklődtem a választások előtt két perccel, hogy ugye most megköszönjük Viknek 2015t, hogy 60 év után kizárt minket az elsőosztályból, meg az azóta eltelt 3 v 7 évet. Kaptam szépen, a lényeg az volt, hogy Vik nélkül már nem is léteznenk.
ETO

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2024.02.07. 10:35

Adamek írta:
Szarka írta:
Adamek írta:és a nép az egy homogén valami aminek egyetlen kielégítetlen vágya a Fradi kérdőjelek nélküli újabb bajnoki aranya és közepes nemzetközi szereplése?

a levajazott bajnokság nem cirkusz hanem egy unalmas rutin
kurvára nem ez kell a szurkereknek, vagy ahogy itt sokan egyszerűsítik őket a népnek

Pont ez az, hogy nincs levajazva a bajnokság, de nem is ez kell. Hanem egy klub, ami azért rendre nemzetközi porondon szerepel. Erre lett felhúzva a Fradi, mert a Vidi/Loki kettős nem vonzott be eleget. A lényeg persze a konstans siker propaganda,

Önmagában csak a cirkusz kevés ahhoz hogy teljesen megnyerjen valakit, ahogy pl a CSOK is, az egész egy csomag : cirkusz, kenyér es propaganda. Utolsót ha jól csinálod kevesebbet kell az első kettőből adni.

Abban is biztos lehetsz, hogy többet nyernek rajta, mint vesztenek. Ha csak Felcsút lenne előterbe nyomva, akkor elbillenne a mérleg a veszteség felé. De jelenleg nettó siker, ehhez elég nézni a face-t, beszélni ismerősökkel. Találni fradisták közt is kormánykritikust, de a többség, főleg az újonnan becsatlakozók kifejezetten aktív kormánypártiak. De meg ha apolitikusok is, az is nyereség nekik. A lényeg, hogy az ultrák ne balhézzanak az utcán, sőt, ha kell, jöjjenek segíteni, a közel milliós tábor pedig legyen elégedett, ott a sok szép magyar siker, a klub az NB1ben játszik, minden jó, nem kell változás.

Abból is látszik, hogy a népnek siker kell, hogy nem erőltetik igazán se a helyi fiatalokat, se a magyarokat. Van rá ajánlás meg extra apró, de semmi kötelezés. A potentátok nem tömik tele magyarral a kezdőt, főleg nem ifistával, mert lemérték, tudják: inkább akarnak NB1-et 11 légióssal, mint kiesést fiatalokkal. A populista pedig igény felé halad, nem elvek felé. Majd arra ott a propaganda, hogy megmagyarázza.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2024.02.07. 11:18

zaggar írta:
RC írta:
Mech írta:nagyjából ennyi, a lilák ezzel tulajváltással ott lesznek stabilan a 2-3. helyen a PAFC-al, legalább közelebbről nézhetik a Fradi bajnoki címeit

Ennek az első lépcsője az önkormányzati választás lesz, pláne, ha el is hintik, hogy a fideszes jelöltnek volt köszönhető (hiába nem így van) a MOL újpesti szerepvállalása. Ha narancsszínű lesz a polgármester, a pénzcsap a tervezettnél jobban is kinyílhat.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.02.07. 11:37

Adamek írta:
Deep Purple írta:Ez a pénz elköltésének leghatékonyabb módja. Hierarchiába rendezik a csapatokat, végül is mindenki az FTC alá dolgozik. Az eredmény a nemzetözi versengésben számít (kupák + válogatott), ennek ugye ideológiailag kötelező örülni, és a közmédia szurkolhat teljes erőbedobással. Hogy a bajnoki cím érdektelenné vált, az egy másodlagos tétel, de a Ferencváros messze a legnépszerűbb csapat, szóval azzal sem lőnek mellé.

legnépszerűbb, de mekkora része ez az egésznek? ha nincs 50%+1fő akkor még mindig több a felbőszített néprész mint az elégedett

Szerintem több, nem is kevéssel. De mint említettem, ez másodlagos. A legfontosabb a nemzetközi szereplés, amivel a nacionalista érzelmeket tudják manipulálni. A nemzeti ideológia a rendszer egyik legfőbb támasza. Ehhez egy klubot fel kellett pumpálni, és a Ferencváros ennek minden tekintetben megfelel.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.02.07. 11:48

Deep Purple írta:
Adamek írta:
Deep Purple írta:Ez a pénz elköltésének leghatékonyabb módja. Hierarchiába rendezik a csapatokat, végül is mindenki az FTC alá dolgozik. Az eredmény a nemzetözi versengésben számít (kupák + válogatott), ennek ugye ideológiailag kötelező örülni, és a közmédia szurkolhat teljes erőbedobással. Hogy a bajnoki cím érdektelenné vált, az egy másodlagos tétel, de a Ferencváros messze a legnépszerűbb csapat, szóval azzal sem lőnek mellé.

Szerintem több, nem is kevéssel. De mint említettem, ez másodlagos. A legfontosabb a nemzetközi szereplés, amivel a nacionalista érzelmeket tudják manipulálni. A nemzeti ideológia a rendszer egyik legfőbb támasza. Ehhez egy klubot fel kellett pumpálni, és a Ferencváros ennek minden tekintetben megfelel.

na jó, szerintem nem kicsit gondoljátok ezt túl
meggyőződésem, hogy tizedannyi közvetlen beleszólás nincs a bajnokságokba se a pártközpontból se OV magándrótjain át mint azt többen itt vizionáljátok, ugyanúgy a focidrukkerek sem fognak annyira beleszólni a választások eredményeibe mint az itt le van írva több bejegyzésben
azt meg szerintem senki nem gondolhatja komolyan, hogy bármelyik más futballklub táborának többsége akármilyen nemzeti ideológia alapján is pozitív érzelmekkel bír a Fradi nemzetközi felemás szerepléseivel kapcsolatban, ez egy eltúlzott leegyszerűsítése az egész dolognak, biztos vannak ilyenek is kisebbségben de kizárt, hogy ez lenne az általános

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.02.07. 12:42

Adamek írta:
Deep Purple írta:
Adamek írta:legnépszerűbb, de mekkora része ez az egésznek? ha nincs 50%+1fő akkor még mindig több a felbőszített néprész mint az elégedett

meggyőződésem, hogy tizedannyi közvetlen beleszólás nincs a bajnokságokba se a pártközpontból se OV magándrótjain át mint azt többen itt vizionáljátok, ugyanúgy a focidrukkerek sem fognak annyira beleszólni a választások eredményeibe mint az itt le van írva több bejegyzésben
azt meg szerintem senki nem gondolhatja komolyan, hogy bármelyik más futballklub táborának többsége akármilyen nemzeti ideológia alapján is pozitív érzelmekkel bír a Fradi nemzetközi felemás szerepléseivel kapcsolatban, ez egy eltúlzott leegyszerűsítése az egész dolognak, biztos vannak ilyenek is kisebbségben de kizárt, hogy ez lenne az általános

Nem vizionáltam sem OV magándrótot, sem szurkolói szavazótömböket, így ezeket nem nekem kell címezned.

Az viszont tény, hogy a sportpolitika a rezsim egyik hangsúlyos propagandaterülete. Nem kell szurkolónak lenni ahhoz, hogy a Ferencváros nemzetközi szereplésének valaki örüljön, és jobban érezze magát tőlük. Vívásrajongónak sem kell lenni ahhoz, hogy az ember megnézze az olimpia kardversenyeit. Az ideológia azt sulykolja, hogy Szilágyi Áron meg az FTC is Magyarországot képviseli. Összetartozunk, egy vérből valók vagyunk, miegyéb. Mi a fenéről beszélek, még a szurkolók között is egész hagyománya van annak, hogy minden magyar klubnak szurkolni "kell"...

Ha engem kérdezel, akkor rusnya hazugság az egész, de ez mit sem változtat azon, hogy működik. Nem én vagyok a célközönség, és még csak nem is te, hanem Pista bácsi, aki hébe hóba leül meccset nézni esténként. Ilyen Pista bácsikból huszonötször annyi van az országban, mint a focit közelről követő szurkolókból.

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.02.07. 12:55

RC írta:
Mech írta:

Ha valami sántít a dologban, az pont ez. Szerintem sokkal inkább illeszkedett a rendszerbe az Újpest kilátástalan vergődése, mint a felkarolása. Ha nálunk összejön egy jó csapat, akkor az nem egy helyi ügy lokálpatrióta színezettel. Egy jó Újpestnek országos tábora van, és a nagyobb tömegnek nehezebb a száját is betömni. Ha mi állnánk ott, ahol most a Paks, akkor a bajnokság nagyobb figyelmet kapna, és elvinné a fókuszt az FTC nemzetközi szerepléséről. Végső soron rontaná az esélyeiket.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.02.07. 12:58

Deep Purple írta:
Adamek írta:
Deep Purple írta:Szerintem több, nem is kevéssel. De mint említettem, ez másodlagos. A legfontosabb a nemzetközi szereplés, amivel a nacionalista érzelmeket tudják manipulálni. A nemzeti ideológia a rendszer egyik legfőbb támasza. Ehhez egy klubot fel kellett pumpálni, és a Ferencváros ennek minden tekintetben megfelel.

Nem vizionáltam sem OV magándrótot, sem szurkolói szavazótömböket, így ezeket nem nekem kell címezned.

Az viszont tény, hogy a sportpolitika a rezsim egyik hangsúlyos propagandaterülete. Nem kell szurkolónak lenni ahhoz, hogy a Ferencváros nemzetközi szereplésének valaki örüljön, és jobban érezze magát tőlük. Vívásrajongónak sem kell lenni ahhoz, hogy az ember megnézze az olimpia kardversenyeit. Az ideológia azt sulykolja, hogy Szilágyi Áron meg az FTC is Magyarországot képviseli. Összetartozunk, egy vérből valók vagyunk, miegyéb. Mi a fenéről beszélek, még a szurkolók között is egész hagyománya van annak, hogy minden magyar klubnak szurkolni "kell"...

Ha engem kérdezel, akkor rusnya hazugság az egész, de ez mit sem változtat azon, hogy működik. Nem én vagyok a célközönség, és még csak nem is te, hanem Pista bácsi, aki hébe hóba leül meccset nézni esténként. Ilyen Pista bácsikból huszonötször annyi van az országban, mint a focit közelről követő szurkolókból.

szerintem Pistabá meg lett fogva örökre valamelyik nyugdíjpótlékkal vagy a napi két soros-migri-brüsszel rádiós hangjátékkal, esetleg a nyomaték kedvéért egy óriásplakáttal a falúszéli korcsmával szemben még lehet fokozni a nyomást vagy a helyi atya iránymutatásával, de teljesen felesleges neki még egy EKL-s Fradi ami amúgy is kétélű fegyver a 8 kezdő szerecsennel
szerintem közelebb van a kedvenc hobbihoz az NB1 mint az irányító eszközhöz és ehhez mérten a közvetlen beavatkozás is kevesebb mint azt gondolná az egyszeri fórummotoros

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.02.07. 13:12

Adamek írta:
Deep Purple írta:
Adamek írta:na jó, szerintem nem kicsit gondoljátok ezt túl

szerintem Pistabá meg lett fogva örökre valamelyik nyugdíjpótlékkal vagy a napi két soros-migri-brüsszel rádiós hangjátékkal, esetleg a nyomaték kedvéért egy óriásplakáttal a falúszéli korcsmával szemben még lehet fokozni a nyomást vagy a helyi atya iránymutatásával, de teljesen felesleges neki még egy EKL-s Fradi ami amúgy is kétélű fegyver a 8 kezdő szerecsennel
szerintem közelebb van a kedvenc hobbihoz az NB1 mint az irányító eszközhöz és ehhez mérten a közvetlen beavatkozás is kevesebb mint azt gondolná az egyszeri fórummotoros

A mai Magyarországon az emberek annyira beleszarnak mindenbe, hogy szerintem a politika minden befolyásoló eszközt megbecsül. Még az ilyet is, mint a sport. De elfogadom, ha nem értesz egyet.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2024.02.07. 13:21

Deep Purple írta:
Adamek írta:
Deep Purple írta:Nem vizionáltam sem OV magándrótot, sem szurkolói szavazótömböket, így ezeket nem nekem kell címezned.

A mai Magyarországon az emberek annyira beleszarnak mindenbe, hogy szerintem a politika minden befolyásoló eszközt megbecsül. Még az ilyet is, mint a sport. De elfogadom, ha nem értesz egyet.

félre ne érts, nem azt mondom, hogy nincs benne a sport és az ahhoz való hozzáállás a folyamatirányítási rendszerekben, csak azt mondom nem akkora mértékben, hogy pl. eredmények jóváhagyása, manipulálása szintjén is belemásszanak
a másik kérdéskörhöz, szerintem inkább a személyes jóllakottság szintjéig tudnak lemenni de egy választási cécóban még a mérleg nyelve se lehet a közvetlen focitábor ráadásul nagyon nem lehet egységesnek tekinteni őket mert még maga a fradista társaság se egységes massza bármennyire is így látszik kívülről

Deep Purple
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2024.02.07. 13:28

Adamek írta:
Deep Purple írta:
Adamek írta:

félre ne érts, nem azt mondom, hogy nincs benne a sport és az ahhoz való hozzáállás a folyamatirányítási rendszerekben, csak azt mondom nem akkora mértékben, hogy pl. eredmények jóváhagyása, manipulálása szintjén is belemásszanak
a másik kérdéskörhöz, szerintem inkább a személyes jóllakottság szintjéig tudnak lemenni de egy választási cécóban még a mérleg nyelve se lehet a közvetlen focitábor ráadásul nagyon nem lehet egységesnek tekinteni őket mert még maga a fradista társaság se egységes massza bármennyire is így látszik kívülről

OK, ezekben szerintem nincs köztünk vita.

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2024.02.07. 14:33

Adamek írta:szerintem közelebb van a kedvenc hobbihoz az NB1 mint az irányító eszközhöz és ehhez mérten a közvetlen beavatkozás is kevesebb mint azt gondolná az egyszeri fórummotoros

Bár nyilván nincs semmire sem bizonyítékunk, én pont abból kiindulva gondolom, hogy Vik irányít mindent a fociban, hogy ez a kedvenc hobbija. Meccs szinten nem telefonálgat, de szezon elején leosztja a szerepeket, ahogy a minisztereinek és az élmunkasainak teszi, Lázár hol eltűnik, hol feltámad, a gazdasági vezetők is cserélodnek. Ahogy az állami tenderek az ő beleegyezésével dőlnek el, ugyanúgy az mb1 is. Átbeszélik idény előtt, szezon közben, amit kell, ha úgy adódik Malagaban, mint 1-2 éve.

El sem tudjuk képzelni, mi mindent mérnek a fijjuk piac és véleménykutatókkal, pl. hogy milyen hatása van a sporteredmenyeknek a társadalomra. Ezt a részét valamilyen szinten biztosabban mondhatom, mindent mérnek. Egyetértek Adamekkel, hogy a foci társadalmi hatását hajlamosak vagyunk eltúlozni, de az félmillió ember, aki nézegeti a meccseket a tvben, talán egy millióra kiegészíthető. Na most ezeknek a sportbuziknak a 90%a fidesz vagy jobboldali szavazó, de a pártközpontban napi stat van erre. Nekik amolyan jutalom gyanánt adják a jó eredményeket. És persze lehet tolni, hogy ez is Viktornak köszönhető. Én ezért toltam Győrben, hogy az ETO pusztulása Viknek köszönhető. Nyilván ez nem jutott el senkihez, de a lilákok Nerencvarosozasa már igen. Lett rá reakció. Talán már mérték, hogy Újpesten végleg kiszeretnek a népek Vikbol a 14 év alatti folyamatos vereség miatt. Most majd adnak valamit.

Deepnek: Ha van valami, amit utálok az az, amikor egy úgymond magyar csapatnak kellene szurkolni nemzetköziben, merthogy magyar. Egész évben utálom őket, ők is engem, minket, és akkor felejtsem el 90 percre? Olasz, spanyol, görög példák sora van előttem, de még a románok is prezentaltak a ZÜllőin, hogy a Steaua - Dinamo ellentét nekik fontosabb, mint ellenünk egy meccs.
ETO

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2024.02.07. 14:41

Messzemenő következtetéseket egyelőre ebből a tegnapi hírből nem vonnék le, a múltkori hasonló sztorinak sem lett sikertörténet a vége.

Akiket írnak edzőjelöltnek (Víg Péter, Pető Tamás, Mészöly Géza) vagy érkezőnek (Novothny Soma, Kastrati), azok alapján egyelőre nem most lesz belőlük a Fradi fő kihívója. A KTE meg a Paks a jó példa arra, hogy a (magyar) foci nem csupán pénzkérdés. A Honvéd és a Vasas a tulajváltások után lubickolhatott a pénztengerben, a sztori vége NB II, szóval a pénz mellé (szak)értelem is kellene.

A klubfoci mint politikai befolyásoló eszköz érdekes téma.
Nyilván nem reprezentatív, de számos olyan ferencvárosi (még akár B-közepes is) érzelmű ismerősöm van, aki nagyon nem fideszes. Képesek kritikus szemmel nézni a nemzetközi és a hazai szereplést, Győzikét és a megafonosakat. (Őskeménymagos ismerős szerint csak három lelátó van a stadionban, a VIP az külön világ.)
Ami politikai szempontból ott kifejezetten fontos, az a 2017-es kiegyezés, a tiltakozók létszáma és (hang)ereje, azóta nem csendült fel a Kubatov, takarodj! rigmus, nem tüntettek a házánál és lehet újra promózni itthon és külföldön, hogy micsodahangulat a Groupama Arénában.
Kisebb, közösségi szinten már szerintem más a helyzet, önkormányzati választásoknál hangsúlyosabb lehet a helyi focicsapat szereplése. Hende szerint '19-ben a foci lezüllesztése miatt kapott ki a fidesz Szombathelyen, a választások előtt néhány héttel WZS is kapott üzenetet az újpesti ultráktól, azóta egy körzetet nem tudtak nyerni (pedig Déri nem volt az a verhetetlen ellenfél, mint Tóthúr egy kerülettel lejjebb).
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Vissza: “www.nb1.hu”