Savaria1919 írta:Adamek írta:köszi
ha lesz időm végignézem, bírtam Mikelt is anno, a Mester meg nem kérdés
A Hátsó füves Csillagával is beszéltem a Tungsram-pálya ügyében, a szerző kedvenc stadionja volt, a maga egészen egyedi hangulatú öltözőjével, de sajnos semmi nem maradt belőle, amit be lehetne járni. Nem voltak elég éberek.
Én viszont gondolkodtam egy elfeledett újpesti pályák sorozaton.
egy bunkerre emlékeztetett az öltözőrendszere, a lelátó belsejében volt kialakítva, földalatti (valójában csak lelátóalatti) folyosókkal, a központi nagy öltöző volt a felnőtt csapaté, a zuhanyzóba egy párszemélyes merülő medencével, végig minden világoskék csempékkel kirakva és a vízipóló szakosztálynak is volt valami raktárfélesége régi kapukkal, térelválasztó úszódrótokkal meg köntösökkel teledobálva, a Rocco ifié a négyes öltöző volt, ennek még ablakai is voltak
a játékoskijáró viszont tényleg földalatti volt, a lelátó másik végében meg a Dunacipő 2-3 öltözője bújt meg, sokáig romos volt aztán a bontás előtt közvetlen sikerült felújítani
szerintem a város utolsó szögletes alukapufái is itt üzemeltek, eltaláltad és két percig visszhangzott
a kétezres évek elején a Micro (később Honvéd-Hercules) nevezetű Blasz3 csapattal a stadiont béreltük hazai meccsekre, utánunk a Kisteleki féle Újpest edzett este, de volt, hogy egy idősávban, egyik térfélen mi másikon ők edzettek, aztán kaptunk tőlük lecserélt Umbro mezgarnitúrát, pár szezonban abban játszottunk UTE címerrel
a Chinoin tartotta a legtovább magát, egészen a lilák einstandjáig üzemelt a Chinoin SC saját felnőttcsapattal, a sporttelepek összevonása környékén megszűntek ők is egy évtizeddel túlélve magát a Chinoin márkanevet (a gyár azóta már vagy háromszor tulajt és nevet cserélt)
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi