A magabiztosság lehet a kulcs – Interjú a Honvéd első őszi gólszerzőjével

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.07.16. 01:20

Budapest – Csereként beállva szerzett vezetést a Haladás ellen Bobál Dávid.

Győzelemmel kezdte az OTP Bank Liga új idényét a címvédő Budapest Honvéd, amely szombaton 2-0-ra legyőzte a Haladást.  A Hapoel Beer-Sheva elleni Bajnokok Ligája selejtező második mérkőzésére készülő kispestiek első (idénybeli) gólját szerző Bobál Dávid érdeklődésünkre már a szerdai visszavágóról is beszélt a lefújást követően.

Amikor megtudta, hogy nem tagja a Haladás ellen kezdőcsapatnak, valószínűleg nem arra számított, hogy az első percekben máris pályára léphet…

Védőt alapesetben nem szoktak cserélni a mérkőzéseken, mégis úgy készültem, ha be kell állnom, bizonyítani szeretnék és teljesíteni mindazt, amit az edző kér. Remélem sikerült.

Az élet végül úgy hozta, hogy már a 4. percben beállhatott… Bemelegíteni nyilván nem tudott előtte, mennyire érte váratlanul a csere?

Valóban nem nagyon melegítettem be, mégis úgy éreztem, hogy el tudom kezdeni a mérkőzést. Nem olyan poszton álltam be, ahol kezdetben túlzottan pörögni kellett volna, így eleinte igyekeztem a biztos megoldásokat választani, hogy hamar felvegyem a ritmust.  

Olyannyira belejött, hogy a 29. percben az ön góljával került előnybe a Honvéd…

Nem így terveztük a szabadrúgást. Ugye, az előzmény egy szöglettel felérő szabadrúgás volt, én pedig megpróbáltam a rövidre támadni, elszakadni a védőmtől. Örülök neki, hogy sikerült jó erővel fejelnem, s gólt szerezni.

Akkor hogy érezte, érzékelhetően megnyugtatta a csapatot, hogy még az első félidőben megszerezték a vezetést?

Igen, hiszen egyébként is úgy készültünk, hogy ráerőltetjük az akaratunkat a Haladásra, bajnokcsapathoz méltó módon szerettünk volna szerepelni ellenük. Reméljük, a Hapoel elleni szerdai meccsen is hasonló kimenetelű lesz a mérkőzés, azzal elégedettek lennénk.

Az önbizalom-növelő győzelem mindenesetre megvan.

Úgy kezdtük a meccset, hogy bajnokcsapat vagyunk, s ott folytattuk, ahol abbahagytuk az előző szezonban. Ilyen magabiztossággal kell pályára lépnünk szerdán is, akkor lehet esélyünk bárki ellen.

A magabiztosságon kívül mi kell még ahhoz, hogy megfordítsák az izraeliek elleni párharcot?

Nem szabad gólt kapnunk, tehát megpróbálunk zártan védekezni. Tapasztalhattuk, hogy nagyon erős csapat a Hapoel, kiváló középpályásokkal, a csatáraik pedig nemzetközi szinten is rutinosak. Küzdeni, hajtani fogunk ellenük, ezt megígérhetem, aztán meglátjuk, ez mire lesz elég.

Fel lehet arra készülni, hogy kizárólag párszáz vendégdrukker szurkolhat a helyszínen? A csapat szempontjából van ennek jelentősége?

Nyilván az hátráltatni fog minket, hogy a vendégektől lesz hangos a stadion. Egy ilyen fontos mérkőzésen nagy szükség volna a szurkolóinkra, de sajnos így alakult, ők most nem lehetnek velünk a lelátón. Ez mindenesetre nem lehet kifogás, így is a maximumot kell nyújtanunk.

Élő közvetítés az átigazolási piac minden fejleményéről - NB1.hu

Átigazolási hírek

Mrs.Dolcetti
Aranylabdás
Kapcsolat:

Re: A magabiztosság lehet a kulcs – Interjú a Honvéd első őszi gólszerzőjével

HozzászólásSzerző: Mrs.Dolcetti » 2017.07.16. 12:47

Ez elsőre teljesen rendben volt. Lehetett volna nagyobb különbségű is a győzelem,ha határozottabbak vagyunk.
Lanza nagyon jó,szerencsére nem törte meg Rossi távozása. Eppelnek is jót tenne egy gól,a válogatott kicsit megtörte a lendületét.Majd szerdán a Hapoel ellen.
"Hihetetlen büszke vagyok, hogy lehetõségem volt ez a gyönyörû országot, Magyarországot, képviselni."-Karl Erik Böhn

bebé88
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: bebé88 » 2017.07.16. 16:25

Mrs.Dolcetti írta:Lanza nagyon jó,szerencsére nem törte meg Rossi távozása.

Itt volt Dunaszerdahelyen 1 hete, beszélt Rossival meg a tulajjal is.
DAC 1904
Ferencváros
Chelsea

Westman
Tartalék

HozzászólásSzerző: Westman » 2017.07.16. 16:30

Mrs.Dolcetti írta:Ez elsőre teljesen rendben volt. Lehetett volna nagyobb különbségű is a győzelem,ha határozottabbak vagyunk.
Lanza nagyon jó,szerencsére nem törte meg Rossi távozása. Eppelnek is jót tenne egy gól,a válogatott kicsit megtörte a lendületét.Majd szerdán a Hapoel ellen.

Bocs,de a Hali volt gyenge,elkövették a sok szabálytalanságot,holott tudni azt hogy Lanzafame esetén a pontrúgások veszélyesek,méterekre védekeztek a Kispestiektől,én ettől a meccstől nem szálltam el.

ManBat
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: ManBat » 2017.07.16. 18:18

tök jól áll a Honvéd meznek az a zászló középen
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél

НИКОГАШ СЕВЕРНА!

_carlos_
Légiós

HozzászólásSzerző: _carlos_ » 2017.07.16. 20:18

Westman írta:
Mrs.Dolcetti írta:Ez elsőre teljesen rendben volt. Lehetett volna nagyobb különbségű is a győzelem,ha határozottabbak vagyunk.

Bocs,de a Hali volt gyenge,elkövették a sok szabálytalanságot,holott tudni azt hogy Lanzafame esetén a pontrúgások veszélyesek,méterekre védekeztek a Kispestiektől,én ettől a meccstől nem szálltam el.

alig jött vissza a csapat Izraelből. Az ilyen meccseket csak meg kell nyerni. Lanzát ha nem rúgja le, akkor az ötösig gyalogolt volna, elég szép kötényt osztott ki a gól előtt. A Haladás csak rugdosódni tudott, különösen a Kovács nevű futóbolond volt érdekes.
Kispest távdrukker

Sub Pop
Moderátor

HozzászólásSzerző: Sub Pop » 2017.07.17. 10:19

Westman írta:

Bl selejtezővel a lábakban nem volt ez annyira rossz.
Puskás-Kispest-Hungary

Vissza: “www.nb1.hu”