Reginald McFreez írta:BlancoAgilon38 írta:Reginald McFreez írta:De amikor ezt leírod, az elejéről miért marad ki, hogy alig huszonévesen magasan kiemelkedik a magyar bajnokságból, majd pár évre rá topjátékos a holland bajnokságban. Amit te leírtál, az a karrierje minőségét írja le, nem a futballistát, a kettő közé nem tehetünk egyenlőségjelet. A karrierje szerintem nem közepes, nem is gyenge, hanem konkrétan elkúrt.
Ami a játékost illeti, nos szerintem aki olyan karrierindítást képes produkálni, mint ő, majd éveken át a válogatott csapatkapitánya, meghatározó ember, az nem definiálható közepes játékosként. Még nemzetközi mércével sem. Példaként Détárit lehetne hozni, nyilván nem egy kategória a kettő, de a te megközelítésed alapján Détári pl. egy közepes játékos. Valóban az?
Persze az is megér egy misét, hogyan definiáljuk a közepest. Ha a jegyekhez hasonlóan (1-5), akkor ő egy klasszikus jó (4) játékos, nem közepes. Ha amolyan hattrickesen, ahol 1-20 skálán a középszerű három vagy négy, na az meg egyenesen sértő.
Suareznél magasabbra taksálták anno. És melyikük hol tart? Luis még a sorfalban feszengett, mikor Bazsi két góllal és gólpasszal alázta az Ajaxot. Mára be lett árazva mindkét játékos. Suárez az Ajaxon át került a Liverpool legjobbjai közé és lett az, aki a Barcával, Balázs meg, na szóval ő meg ott van, ahol. Dagesztán, meg törökök, meg arabok. Lófasz. Szakmailag lófasz.
Nem egy ívet futott be a karrierjük, szó se róla. :) A mahacskalai kaland nagyon félrevitte Dzsudzsit. Felverte az árát (ez a kisebb gond), felverte a fizetését (ez viszont betette a kiskaput), ami miatt beszűkültek a lehetőségei. Pontosabban nem a valós lehetőségei, hanem az által és a szarfaszú ügynöke által észlelt lehetőségei. Sajnos sosem tudjuk meg, mi lett volna... ha egyszer sikerül szereznem egy csúszóberendezést, az első dolgom az lesz, hogy keresek egy olyan párhuzamos univerzumot, ahol Dzsidzsi a PSV-ből mondjuk a Lille-be igazol. Ha indulok, szólok, jöhetsz velem. :)
Veled is tartanék. :)
Ez a meccs a csúcs nálam, és nem a gólok miatt, hanem az a megkerülős gólpassz az, amit ezerszer néztem vissza. Zseniális.
https://www.youtube.com/watch?v=zY6AAuEIaDI