SuperDepor írta:zaggar írta:SuperDepor írta:Igen azok a hónapok tartják életben az itthoni népszerűségét. Nem tudom láttad e a nyilatkozatot amit linkeltem tőle, irritáló, kioktató, primitív retorikával fűszerezve. Mint mindig. Évtizedek óta nem tartom sokra ezt az embert, futballistának is ritka egyszerű volt. Nem hiszem, hogy láttam tőle szürkébb futballistát a válogatottban.
Azt hiszem, h hajlamosabbak vagyunk elítélőbbek lenni egy olyan személlyel szemben, aki eleve nem szimpatikus és elnézőbbnek lenni egy szimpatikussal kapcsolatban.
Nekem kissé disszonáns a dolog: egyrészt persze mindenki azt várja a klubja alkamazottaitól, h 0-24-ben dolgozzon a csapat előbbre jutásáért, másrészről ugyanakkor be kell vallanom, h tképpen fogalmam sincs, h mit is akar jelenteni a sportigazgatói pozíció. Abban viszont biztos vagyok, h nem megélhetési okoknál fogva érkezik Újpestre, ha élete végéig nem csinál semmit sem, akkor is megél már, a családjával együtt. (gondolom ez van a nyilatkozatból áradó magabiztosság/irritálónak tűnő hozzáállás mögött) Az, h szürke focista volt, azt nem vitatom, de elég sokra vitte a generációjából, és hát nem lehetett mindenki Törőcsik.
Egyelőre jobban bízom benne, mint a szlávokban vagy a honi megélhetési szakembereinkben, akik az nb2-ből is ki tudnának esni, de a tv-ben mindig k.rva okosak, ámbár meglehet, h nem fog beválni ő sem. Egy próbát megér.
Az első mondatod tökéletes axióma, olyan mintha azt írnád, h szívesebben rendeled azt a sört amelyiket szereted, mint amelyiket nem. Oké, a vadparaszt túlzó kifejezés volt, de amit írtam annak semmi köze az újpesti szerepvállalásához, ha olvasod a kommentjeimet évek óta ez a véleményem Dárdairól. Ha hozzánk jönne a ti emberetek helyére akkor is ez volna az álláspontom. Ádám írta jól, tipikus passzív agresszív, ami az egyik legrosszabb vezetői tulajdonság. Nem hinném, h Magyarországon van olyan elsőosztályú sportigazgató aki megélhetési munkavállaló lenne, mindegyik a felső-belső körből kerül ki. Utánanéztem, az MLSZ nem köti semmiféle végzettséghez a sportigazgatói munkakört. Óriási. Ha milliárdos lennék megfelelő kapcsolatokkal holnaptól akár én is beülhetnék Kovács helyére. A nyilatkozataiból nem magabiztosságot érzek, hanem az újságírók és a mikrokörnyezete maximális lenézését. "szóval lehet cikkezgetni nyugodtan, h vasárnap nem leszek itt......csak szólok előre stb". Murinho kiscserkész hozzá képest, igaz ő három ligával feljebb játszik. Az egy próbát tényleg megérne, ha a kispadra ülne le edzőnek, persze az napi felelőséggel jár és egy hónap alatt meg lehet égni. A sportigazgató az egyesületen belül az adott szakosztálynak a vezetője, hierarchiában az edző felett és a tulajdonos alatt áll.
Ebben a 3-4 fórumszálban mindent elolvasok, csak néha pár nap késéssel :)
Igen, azt tudom, h a habitusa miatt vegyes a megítélése. (talán részben a baranyai származása miatt én elnézőbb vagyok vele szemben)
Abból, amit a sportig posztról írsz, nekem továbbra sem lesz világos, h ez neki miért jó, ha csak nem azért, mert valóban látja a sorok között a lehetőségét annak, h érdemben csináljon valamit. De ha megnézem azt, h mit hozott az általatok sokat szapult Géza-fiam ezüstjei óta a klub a sikerek terén, akkor simán ki lehet próbálni Dárdait is, rosszabbak vele se leszünk. A passzív-agressziv vezető beosztottjának lenni fix, h nem jó, de hátha pont ez kell a kényelmes milliomosainknak, h legyen valaki, aki kiveri belőlük azt, amire elvileg képesek lehetnek.
Nem tudom, meglátjuk, továbbra is szeretnék bizakodó maradni, mert a szlávokból már marhára elegem van.