Szarka írta:Savaria1919 írta:Szarka írta:Érdekes vitaalap, sajna csak elmélkedésre jó, gyakorlati esélytelen hogy bármit is elérjen.
Szaniszló Csaba dobta be twitteren, onnan vettem át. Ja, elmélkedni lehet rajta.
Láttam én is, ráadásul tett mellé egy kitölthető kérdőívet. Ki is fogom tölteni, csak hát azt is tudom hogy annyit se ér, mint kormányváltásról okoskodni LMP-sként :)
Végül ami támogattam:
1. OK - bár ez lassan menne csak át, és sok konfliktussal, de hasznos lenne
2. Nem - objetív, hogy mikor játsza túl a szabálytalanságot a játékos, ezért pont elégséges egy sárga, meccsbefolyásoló piros ne legyen már.
3. OK - Alap kéne hogy legyen
4. Ok
5. Ok - ha nem is mondja be a bíró, kivetítőn, rövid szöveggel , megoldható. Meccs után akár egy hosszabb statement is mehet ki hivatalos oldalra a szabályosság kedvéért. A lényeg, hogy legyen kompakt és rövid, de tudjuk már legalább, hogy les vagy szabálytalanság miatt nem ért a gól :)
6. Ok - max az szól ellene, hogy így is soknak tűnik a VAR-ozás, és elsőre nem akarták ezeket a "közepesen" befolyásoló eseményeket beletenni, csak ha már rutinjuk lesz a "komoly" eseményekből. Idővel biztos belekerül.
7. Ok, de! - SzCsabi bedobások eldöntését is beletette, én csak egy darab VAR szintű döntés kötelezeő megnézését engedném. Olyat, ami tényleg meccset dönthet el. Lehet okoskodni, de egy bedobás nem fog meccset eldönteni nagy arányban. Időben viszont nem darabolható fel felesleges döntésekkel.
8. Nem - Van, amit már nem kéne túltolni. Döntések utólagos méricskélését nem tartom előrevivőnek, főleg nem nagy nyilvánosság előtt. KB amit a PGMOL csinál Angliában, a komoly és vitatott döntéseket magyarázzák és értékeljék, egyébként csak az a lényeg, hogy tudjuk, megy a háttér-értékelés, nem kell erről heti jelentés a népnek.
9. Nem - Megint csak nem tartozik a plebsre, hogy a belső ellenőrzés mire jutott. A lényeg, hogy legyen belső visszacsatolás, de ne legyen szinte már várakozás arra, hogy XY bírót eltiltsanak.
10. Nem - Ez életidegen a játéktól, és objektív, mi időhúzás. Hátul passzolgatok, szögletnél tartom a labdát mind a játék része, és arra is van szabály, ha túl sokáig vár a kapus. De legfőképp: Nem az időhúzás a foci legfőbb problémája.
11. ? - Erre most is van szabály , nem?
12. OK - Ez olyan szintű változás lenne, amit aligha vernek át a szervezeteken, és még a TV közvetítéseknek is betenne. Van benne logika, értem miért szeretnék egyre többen, de totál esélytelennek tartom, hogy megvalósuljon.
Amire egyáltalán volna esély, ha számottevő támogató lenne, világszerte is: 3., 4.
Esélytelen: 12.
A többi esetleg, kérdésesen vagy átformálva talán megvalósulhatna erős nyomásra.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"
Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében