Szombati foci: Fradi-Vidi!

Szarka
Aranylabdás

Re: Szombati foci: Fradi-Vidi!

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.11. 09:42

sznot írta:
Szarka írta:
SuperDepor írta:Maximum a pénz ami csábíthatja, havi 5 millió helyett a 8-9. Bár az öt is olyan sok, hogy ahhoz képest a 8-9 nem annyira vonzó, mint gondolnánk. Akármennyi pénzt tesznek a Felcsútba, a felnőttcsapat örökké egy halott projekt lesz. Még egy Kisvárdahoz vagy Kövesdhez se mérhető.
Bajnokok nem lesznek, az meg nem tudom, hogy mennyire számít nemzetközi porondnak nyáron 1-2 meccs a konferencia ligában egy balkáni vagy exszovjet csapat ellen. Inkább nyűg. Szakmailag kiteljesedni egy edzőnek Felcsúton képtelenség. Oda csak a pénz miatt lehet szerződni. Az meg nagyon kevés a sikerhez. Vissza kéne keresni Hornyak nyilatkozatait, hányszor volt olyan, hogy a játékosok - elsősorban a légiósok - hozzaallasa miatt panaszkodik csapzottan, leizzadva mint falusi lagziban az örömapa hajnal négykor. Kuznyecov az ilyen szituációkban a legrosszabb. Kudarcot, sikertelenséget nem tudja kezelni. Én nem hullajtanék könnyet érte, nagyon nehéz ember. Van benne egy nagy adag Bódog Tamás, bár a futballhoz jobban ért. Ha az nb1ben nem sikerül az első hatban tartania a csapatot úgyis menni fog.
Kuznyecovnak ez az első csapata vezetőedzőként, ahhoz semmilyen nyomás nem kellett, hogy elvallalja a felcsúti alibiállás helyett.

Én nb2 alatt azt értettem, amikor a Felcsút volt nb2-es, akkor kellhetett több pénz, és a tulajdonosok meggyőzése, hogy edzőt odavigyenek. Konkrétan Pintért értettem alatta.
Előbb-utóbb ha van pénz, és adott egy jó edző, meglesz a stabil 2. hely, és egyes években a Fradi is botolhat. Ha nem balfaszok, most mehetnének a második kupagyőzelmükért. Felcsútra jobb légiósokat hozhat, az akadémia is az ország legjobb tehetségeit gyűjti össze, ha valaki véletlen olyat is beépítene. A nyomás persze nagyobb, de hát ez így van minden klubnál ahol nagyobb a tét.

Lehet én gondolom túl, de szerintem arra figyelnek, hogy ne legyenek bajnokok. Egyetlen csapat van amit szinte az összes szurkoló rühell, az a Felcsút, és a bajnoki címtől zúdulna a népharag.
De lehet rosszul gondolom.

Lehet, ezt már csak az érintettek tudják biztosra. Én szerintem Orbán azért szívesen nézne egy kupát a felcsúti vitrinben, már csak a törikönyvek miatt is. Van ideje kivárni.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.11. 09:51

Szarka írta:
sznot írta:
Szarka írta:Én nb2 alatt azt értettem, amikor a Felcsút volt nb2-es, akkor kellhetett több pénz, és a tulajdonosok meggyőzése, hogy edzőt odavigyenek. Konkrétan Pintért értettem alatta.
Előbb-utóbb ha van pénz, és adott egy jó edző, meglesz a stabil 2. hely, és egyes években a Fradi is botolhat. Ha nem balfaszok, most mehetnének a második kupagyőzelmükért. Felcsútra jobb légiósokat hozhat, az akadémia is az ország legjobb tehetségeit gyűjti össze, ha valaki véletlen olyat is beépítene. A nyomás persze nagyobb, de hát ez így van minden klubnál ahol nagyobb a tét.

Lehet én gondolom túl, de szerintem arra figyelnek, hogy ne legyenek bajnokok. Egyetlen csapat van amit szinte az összes szurkoló rühell, az a Felcsút, és a bajnoki címtől zúdulna a népharag.

Lehet, ezt már csak az érintettek tudják biztosra. Én szerintem Orbán azért szívesen nézne egy kupát a felcsúti vitrinben, már csak a törikönyvek miatt is. Van ideje kivárni.

szerintem meg fogják csinálni, de várnak az alkalomra, hogy egy szinte teljes akadémista garnitúrha által csinálhassák végig, kell nekik az igazolás, hogy jó helyre mennek az adóforintok
ha így van ahogy gondolom akkor nyugodtak lehetünk, sose lesznek bajnokok
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2023.04.11. 10:03

Adamek írta:
Szarka írta:
sznot írta:

szerintem meg fogják csinálni, de várnak az alkalomra, hogy egy szinte teljes akadémista garnitúrha által csinálhassák végig, kell nekik az igazolás, hogy jó helyre mennek az adóforintok

Hát ha a full akadémistákra várnak, akkor tuti nem.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.11. 10:41

sznot írta:
Szarka írta:
SuperDepor írta:Maximum a pénz ami csábíthatja, havi 5 millió helyett a 8-9. Bár az öt is olyan sok, hogy ahhoz képest a 8-9 nem annyira vonzó, mint gondolnánk. Akármennyi pénzt tesznek a Felcsútba, a felnőttcsapat örökké egy halott projekt lesz. Még egy Kisvárdahoz vagy Kövesdhez se mérhető.
Bajnokok nem lesznek, az meg nem tudom, hogy mennyire számít nemzetközi porondnak nyáron 1-2 meccs a konferencia ligában egy balkáni vagy exszovjet csapat ellen. Inkább nyűg. Szakmailag kiteljesedni egy edzőnek Felcsúton képtelenség. Oda csak a pénz miatt lehet szerződni. Az meg nagyon kevés a sikerhez. Vissza kéne keresni Hornyak nyilatkozatait, hányszor volt olyan, hogy a játékosok - elsősorban a légiósok - hozzaallasa miatt panaszkodik csapzottan, leizzadva mint falusi lagziban az örömapa hajnal négykor. Kuznyecov az ilyen szituációkban a legrosszabb. Kudarcot, sikertelenséget nem tudja kezelni. Én nem hullajtanék könnyet érte, nagyon nehéz ember. Van benne egy nagy adag Bódog Tamás, bár a futballhoz jobban ért. Ha az nb1ben nem sikerül az első hatban tartania a csapatot úgyis menni fog.
Kuznyecovnak ez az első csapata vezetőedzőként, ahhoz semmilyen nyomás nem kellett, hogy elvallalja a felcsúti alibiállás helyett.

Én nb2 alatt azt értettem, amikor a Felcsút volt nb2-es, akkor kellhetett több pénz, és a tulajdonosok meggyőzése, hogy edzőt odavigyenek. Konkrétan Pintért értettem alatta.

Ez is logikus lenne, de ez a rendszer már rég elvesztette minden gátlását. Dagadna a mája Vityának, ha ez megtörténne. A többi talpnyaló legbelül lesz*rja csútot, de látszólag együtt örülnének vele, hisz ez létük alapja.
Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.11. 11:41

Szarka írta:
Cselszky írta:
sznot írta:
Nem hiszem, hogy szarul keresne, a gárda se olyan szar.
Feljutó csapatból nem szoktak távozni, nekem egyedül Feczkó rémlik aki a Balmazt hagyta ott az MTK miatt.

Elvileg valóban meglepő lenne, de - egyfelől a Felcsút-Dió tulajdonosi összefonódása tükrében, másfelől tudva azt, hogy Kuznyecov Felcsútról került Miskolcra - akár úgy is felfoghatják, hogy az anyaklubból a fiókcsapathoz küldték (bocs a diósgyőriektől), majd mivel ott bizonyítani látszik, mehet vissza a főnök szíve csücskéhez. Más kérdés, miféle szakmai izgalmakat tartogathat ez…, illetve mennyire vonzó egy nagyváros sok ezres szurkertáborát egy falu szellemstadionjára cserélni…

Nem tudom milyen szerepet szánnak majd a feljutó DVTK-nak, kapnak-e dobogós költségvetés, ha nem, simán megéri egy bajnokesélyes klubhoz igazolni . Hogy ez egy falu csapata az az edzőt rohadtul nem érdekli, senki se az NB1 hangulata miatt lesz itt edző. Nemzetközi porond esélye és liga egyik legjobb fizuja, nyomás nélkül aláírja. Amikor az NB2-be kellett lemenni, akkor ott kellhetett igazán a nyomásgyakorlás.

Szerintem egy részét nem érdekli, egy részét meg igen. Ha ismeri a honi viszonyokat, vagy ha kicsit tájékozódik, minimum átgondolja a csúti szerepvállalást, ha közben ott a Dió kispad is. Mivel tulajdonosi szinten ugyanaz a brancs, arról nemigen lehet szó, hogy pl. a Csút ajánl havi 20e eurót, a Dió meg a negyedét, inkább el tudom képzelni a 20-15 szerinti diffit. Az is pénzkülönbség persze, de ha megnézi, mi az ív Csúton és mi Diósgyőrben, bőven vannak érvek utóbbi mellett. Nemcsak a lelátó számossága. Csúton elvárás a dobogó, MK-menetelés, nemzetközi porond, ha eléri, alap, ha nem, mehet a vérbe. Diósgyőrben 1-2 éves távlatban szerintem már azért hálás lesz a közönség, ha nem lesznek kiesési gondok, ennél jobb szereplésnél pedig az évzárón a vállukon viszik majd körbe ünneplő ezrek előtt.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2023.04.11. 11:53

Adamek írta:
Szarka írta:
sznot írta:

Nagyon sok tényező együttes fennállása kellene ahhoz, hogy ők bajnokok legyenek. Egyrészt a Fradi látványos és hosszantartó mélyrepülése (kb. mint a 2016/17-es idényben, vagy 2018 tavaszán), másrészt náluk egy kellően hozzáértő vezetés és egy jól összerakott keret, amelyik alkalmas a kitűzött cél elérésére. A ferencvárosiak ugyan tavasszal gyengélkednek, de tetemes az előny a felcsútiakhoz képest, meg idén messze nem brillíroznak.
Az a legfőbb bajuk szerintem, hogy ők sem tudják, mit akarjanak. A fejükre szakad folyamatosan egy vagonnyi (és nem kisvasúti) pénz, ellenszéllel sem kell megküzdeniük, a körülményekre sem lehet panasz, már csak mutatni kéne valami eredményt.
Simán lehetnének színmagyar, kizárólag saját kölykökre építő gárda, mert alapanyag lenne bőven, de azoknak csak egy részét hasznosítják, a többieket szétdobálják a haverok (DVTK, ZTE) és fiókcsapatok (Aqvital FC Csákvár) körében. Ami meglepett, hogy a tavaly nyáron meghirdetett visszavásárlási projekjük kudarcba fulladt, a Zsótér/Gyurcsó/Kleinheisler trióból egyet sem sikerült hazacsábítani.
Attól tarthatnak szerintem, hogy ezzel a fullmagyar, akadémistás kerettel nem érnének el olyan szép sikereket, mint az utóbbi három bajnokságban. Ezért kell a légióstuning, akiket véletlen sem a külföldre értékesített fiatalokért kapott pénzből finanszíroznak. A külföldi úriemberek (ahogy anno Pinyő fogalmazott) viszont mégsem annyira profik/motiváltak a jelek szerint.

Felcsútnak viszont van egy szimbolikus jelentése, ott indult el 2007-ben - még ellenzékben - a magyar futball nagy felfejlesztése, az lesz az utolsó, aminek elengedik a kezét. Megszerezték Öcsi bácsi nevét, szentélyre hasonlító arénát ácsoltak, épült fedett csarnok, szálloda, kisvasút miegymás, a tényleg történelmi 0-4 után is azzal jelent meg az NS, hogy Puskásék után ezúttal Puskás akadémisták szállították a győzelmet.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.11. 12:15

Savaria1919 írta:
Adamek írta:
Szarka írta:Lehet, ezt már csak az érintettek tudják biztosra. Én szerintem Orbán azért szívesen nézne egy kupát a felcsúti vitrinben, már csak a törikönyvek miatt is. Van ideje kivárni.

Nagyon sok tényező együttes fennállása kellene ahhoz, hogy ők bajnokok legyenek. Egyrészt a Fradi látványos és hosszantartó mélyrepülése (kb. mint a 2016/17-es idényben, vagy 2018 tavaszán), másrészt náluk egy kellően hozzáértő vezetés és egy jól összerakott keret, amelyik alkalmas a kitűzött cél elérésére. A ferencvárosiak ugyan tavasszal gyengélkednek, de tetemes az előny a felcsútiakhoz képest, meg idén messze nem brillíroznak.
Az a legfőbb bajuk szerintem, hogy ők sem tudják, mit akarjanak. A fejükre szakad folyamatosan egy vagonnyi (és nem kisvasúti) pénz, ellenszéllel sem kell megküzdeniük, a körülményekre sem lehet panasz, már csak mutatni kéne valami eredményt.
Simán lehetnének színmagyar, kizárólag saját kölykökre építő gárda, mert alapanyag lenne bőven, de azoknak csak egy részét hasznosítják, a többieket szétdobálják a haverok (DVTK, ZTE) és fiókcsapatok (Aqvital FC Csákvár) körében. Ami meglepett, hogy a tavaly nyáron meghirdetett visszavásárlási projekjük kudarcba fulladt, a Zsótér/Gyurcsó/Kleinheisler trióból egyet sem sikerült hazacsábítani.
Attól tarthatnak szerintem, hogy ezzel a fullmagyar, akadémistás kerettel nem érnének el olyan szép sikereket, mint az utóbbi három bajnokságban. Ezért kell a légióstuning, akiket véletlen sem a külföldre értékesített fiatalokért kapott pénzből finanszíroznak. A külföldi úriemberek (ahogy anno Pinyő fogalmazott) viszont mégsem annyira profik/motiváltak a jelek szerint.

Felcsútnak viszont van egy szimbolikus jelentése, ott indult el 2007-ben - még ellenzékben - a magyar futball nagy felfejlesztése, az lesz az utolsó, aminek elengedik a kezét. Megszerezték Öcsi bácsi nevét, szentélyre hasonlító arénát ácsoltak, épült fedett csarnok, szálloda, kisvasút miegymás, a tényleg történelmi 0-4 után is azzal jelent meg az NS, hogy Puskásék után ezúttal Puskás akadémisták szállították a győzelmet.

"A külföldi úriemberek (ahogy anno Pinyő fogalmazott) viszont mégsem annyira profik/motiváltak a jelek szerint."
Na igen, mi is motiválná őket? Ennyi néző a kölyökmeccseiken volt utoljára, mielőtt idejöttek.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.11. 15:24

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.12. 12:15

Kubatov: "Végre vegyük komolyan, amit évtizedek óta hajtogatunk: Küzdeni mindig, feladni soha!”
Szép beismerés.
GARAMVÖLGYI LAJOS (1952-2008) :( Köszönet mindenért, Gara! MIKLÓS FEHÉR (1979 - PARA SEMPRE) Tóth Móni, nyugodj békében! :( Soha nem feledünk! R.I.P. Baldj! :( DVSC-TEVA!

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.12. 12:23

Cselszky írta:Kubatov: "Végre vegyük komolyan, amit évtizedek óta hajtogatunk: Küzdeni mindig, feladni soha!”
Szép beismerés.

azt kellene már beismerni, hogy ez most nem az az állomány és szakmai vezetés ami ide kell
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2023.04.12. 12:34

Cselszky írta:Kubatov: "Végre vegyük komolyan, amit évtizedek óta hajtogatunk: Küzdeni mindig, feladni soha!”
Szép beismerés.

nekem ez a kedvenc részem "...bajnokságot nyerni mindig nagy küzdelem. Ötödik bajnoki címet nyerni zsinórban pedig pokoli nehéz, még ha kívülről ez nem is látszik."
nyomorék geci

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2023.04.12. 15:17

Mech írta:
Szép beismerés.

nekem ez a kedvenc részem "...bajnokságot nyerni mindig nagy küzdelem. Ötödik bajnoki címet nyerni zsinórban pedig pokoli nehéz, még ha kívülről ez nem is látszik."
nyomorék geci

Olyan kis radikális lettél újabban! :)

sznot
Admin

HozzászólásSzerző: sznot » 2023.04.12. 16:25

Mech írta:
Szép beismerés.

nyomorék geci

A legtöbb pénzből gazdálkodó klub élete nem csak játék és mese.. :(
Ami nincs fent YouTube-on, az meg sem történt, amit nem talál a Google, az nem is létezik, aki nincs regisztrálva Facebook-on, az nem is ember!

¡ɐssɐʌlolǝ ıʞɐ ǝʎlnɥ

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.13. 06:47

csak úgy tréfából ránéztem az kiemelt U-s korosztályok eredményeire minden évjáratban, aztán ránéztem a keretekre is
megdöbbentő a kisvárdai kiemelt akadémia felhozatala, minden korosztályban a keretek kétharmada ukrán partizán, (a magyar nevekre nem tudok rákeresni születési helyek szintjén, de gondolom esetükben is akadna pár kárpátaljai magyar) tök jó helyre megy a kiemelt lóvé

RC
Moderátor

HozzászólásSzerző: RC » 2023.04.13. 20:03

Savaria1919 írta:Azt mondja Moniz: Fiatal együttesünk van, mi nem vásárolunk játékosokat, hanem kineveljük őket.
Azt mondom én: Szalay, Gyurján, Mocsi

Gallas tesz az ügy érdekében, de időbe telik a tehetséges fiatalok nagycsapatba kerülése.
Ria-ria-Sabaria
Piros-fehér-kék

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.14. 14:36

Adamek írta:csak úgy tréfából ránéztem az kiemelt U-s korosztályok eredményeire minden évjáratban, aztán ránéztem a keretekre is
megdöbbentő a kisvárdai kiemelt akadémia felhozatala, minden korosztályban a keretek kétharmada ukrán partizán, (a magyar nevekre nem tudok rákeresni születési helyek szintjén, de gondolom esetükben is akadna pár kárpátaljai magyar) tök jó helyre megy a kiemelt lóvé

Voltam ott egy Kisvárda DVTK meccsen, a labdaszedő gyerekek ukranul/oroszul beszéltek
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.14. 14:36

Kisvárda kapusát vinné a Fehérvár, ott jó helyen lesz
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2023.04.14. 15:44

SuperDepor írta:Kisvárda kapusát vinné a Fehérvár, ott jó helyen lesz

akkor mégsem az azonnali visszajutás a cél

Cselszky
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Cselszky » 2023.04.14. 16:47

A csútiakat fogadjuk este. Jó lenne végre megcsapni őket, mert 4 és fél éve nem nyertünk ellenük hazai pályán. Miután a kupakiesésük és a KTE elleni bukójuk után már lehetséges nyári edzőváltásról cikkeztek, szerintem pörögni fognak. Amúgy sem igazán fekszik nekünk a játékuk, rendre megszopatnak minket, úgyhogy túl nagy reményeket nem táplálok a mai iránt.

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2023.04.14. 21:51

Cselszky írta:A csútiakat fogadjuk este. Jó lenne végre megcsapni őket, mert 4 és fél éve nem nyertünk ellenük hazai pályán. Miután a kupakiesésük és a KTE elleni bukójuk után már lehetséges nyári edzőváltásról cikkeztek, szerintem pörögni fognak. Amúgy sem igazán fekszik nekünk a játékuk, rendre megszopatnak minket, úgyhogy túl nagy reményeket nem táplálok a mai iránt.

Szép kis cirkusz volt a végén Ferenczi és a szerecsen között. Jogosan lett kiállítva az előbbi.

Vissza: “www.nb1.hu”