ManBat írta:Cselszky írta:ManBat írta:Engem baromira zavar. Érdekes, a horvátok, az oroszok vagy a svédek(!) teljesen saját erőből, vagy csapatukban csak mutatóban más földivel jutottak el eddig.
Innentől akkor legyen orosz győzelem, francia ezüst, svéd bronz.
Akkor alapvetően nem is a csapattal, hanem a társadalmukkal van problémád. Tudtommal a lakosság jó negyede valamilyen migrációs háttérrel bír, a fiataloknál valószínűleg még nagyobb az arány, talán 35-40% is lehet. Ez tükröződik a válogatottjukon is, valamennyire leképezi a populáció jellegét, azaz egy természetes dolog, így nem is ütközök meg rajta.
Egyébként az orosz válogatott szerintem annyira nem jó példa. Van ott honosított (!) brazil, akinek eredendően semmi kapcsolata nem volt az országgal, és az egyik közvetítés során elhangzottak szerint 6 év alatt képtelen volt annyira megtanulni oroszul, hogy vállaljon egy kétmondatos nyilatkozatot. Az ilyen pl. engem sokkal jobban zavar. Egyébként pl. Dzagojev, Gabulov mindketten oszét gyökerűek, Szamedov félig azeri, Dzjuba félig ukrán, Granat ukrán zsidó, Kuzjajev pedig tadzsik származású, nem mintha bármi gondom lenne velük.
Fernandes számomra is egy kategória az újbelgákkal, újsvájciakkal, a többi felsorolt nemzetiség viszont történelmileg megtalálható Oroszországban.
Leginkább a szovjet világ óta. De ennyi erővel négy belga (kongói) négernél is van történelmi kapocs a gyarmati múlt okán.