Storck keményet mondott a magyar klubfutballról

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2017.08.14. 12:08

Budapest – A messziről meghívott játékosoktól profibb hozzáállást vár el a kapitány.

Néha úgy érzem, hogy Magyarországon megállt az idő – ezt Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozta a Sport1 Mai helyzet című műsorának különkiadásában.

A sporttévé műsorán hétfő este (20.30) adásba kerülő teljes interjúban természetesen szóba került az andorrai kudarc is.

„Andorrán speciális helyzet állt fent, mert alapjátékosok hiányoztak, olyanok, akik a fiataloknak leginkább segíthettek. És senki ne felejtse el, honnan jönnek ezek a játékosok! A magyar klubok sajnos nem adnak nemzetközi tapasztalatot. Talán a Videoton most kiveri a Partizánt és feljut a főtáblára, ami fantasztikus előrelépés lenne ebből a szempontból. Tudom, hogy Andorrát így is, úgy is le kellett volna győznünk, de legyünk reálisak, a játékosok többsége a nemzetközi tapasztalatot csak a válogatottban tudja megszerezni” – hívta fel a figyelmet a problémára Bernd Storck. – A fiataloknak idő is kell a beépülésre, sajnos nekem, mint kapitánynak alig van lehetőségem, hogy ebben segítsem őket. Három nap alatt - és ez már a lettek és portugálok elleni meccsre is vonatkozik - rengeteg volna a feladat, feldolgozni a múltat és túllépni az előző eredményeken, felkészíteni őket mentálisan és fizikálisan, sajnos minderre nagyon kevés az idő – közölte a kapitány.

Storck válaszolt arra is, hogy a keret kialakításakor a jövőben figyelmen kívül hagyja-e a hosszú utazást a távolabbi országokban játszó labdarúgók esetében. ”Ez játékos és helyzetfüggő. Beszéltem Ricsivel (Guzmics) Kínában, valamint Ákossal (Elek) és Lászlóval (Kleinheisler) Kazahsztánban, ők 5-6 órára vannak tőlünk, ami nem egy kényelmes helyzet, de nincs más választásunk. Meg fogom mondani nekik, hogy fel kell készíteniük saját magukat az átállásra, még profibbnak kell lenni, hogy mikor hazajönnek, azonnal bevethetők legyenek. Itt is figyelnem kell az egyensúlyra, de kellenek nekünk, kell a minőség, mert másokkal nem tudjuk őket helyettesíteni.”

Végezetül a nemzetközi klubfutball helyzete is szóba került, többek között a Neymar-üzlet, és hogy a gigaklubok közül a német Bayern München például idén kimaradt az árversenyből. „A Bayern fantasztikus csapat, de megvan a saját befektetési filozófiája. Amikor pár éve Javi Martínezt 40 millió euróért megvették a Bilbaótól, mindenki megdöbbent, hogy miért költenek ennyit egy középpályásra. A Bayernnek megvannak a határai, amihez tartja magát, de az a klub speciális eset. Tavaly apróságokon múlt, hogy nem voltak sikeresebbek. De pénzzel nem lehet mindent megvenni. Erre eddig a PSG is jó példa volt. Neymar sem lehet sikeres a másik 10 játékos nélkül. A Unitednak is rengeteg pénze van de a PL-ben csak 6. lett most. A pénz mellett kell a csapat, a jó közösség, ott vagyunk mi is példaként, a magyar válogatottól sem várt senki ilyen sikert az Eb-n. Soktényezős a sikerhez vezető út, és a pénz nem minden. Az egyik kedvenc csapatom a Borussia Dortmund, ahol kevesebb pénzből is sikeresek tudnak lenni, és szeretem a játékukat. Játékban egyébként a Liverpool is közel áll hozzám, és a Chelsea tavalyi produkciója is lenyűgözött. Ezektől a kluboktól tanulni kell, innovatívnak lenni és haladni a korral, és az az igazság, hogy itt elég messze vagyunk ettől a szinttől, ami nagy kár, sajnos néha az az érzésem, hogy Magyarországon megállt az idő” - mondta Bernd Storck.

A magyar válogatott legközelebb augusztus 31-én játszik, Budapesten Lettországot fogadja a Storck-csapat.

Aranycsapat taktikával nyert a Honvéd - NB1.hu

A tréner szerint a legrosszabb meccsük volt.

Reginald McFreez
Aranylabdás

Re: Storck keményet mondott a magyar klubfutballról

HozzászólásSzerző: Reginald McFreez » 2017.08.14. 12:21

Onnantól, hogy igyekszik megmagyarázni Andorrát, valahogy baromi nehezemre esik objektív módon értékelnia mondandóját, még ha van is benne igazság (pl. hogy a magyar bajnokság egy ótvar szar, vagy hogy a távolságot is tudni kell kezelni (vegyük kis túlzással a komplett dél-amerikai válogatottakat))...
Nancy - Why do you do that? The whole sexist thing? The whole oppression thing? Why do you do that?
Hooman - You guys scare the shit out of us.

Ne zavarj, amikor pánikolok - Tunyacsáp

Autodidakta vagyok. Ezt a szót is én tanítottam meg magamnak. - Brooke

adrenalin69
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: adrenalin69 » 2017.08.14. 12:48

Reginald McFreez írta:Onnantól, hogy igyekszik megmagyarázni Andorrát, valahogy baromi nehezemre esik objektív módon értékelnia mondandóját, még ha van is benne igazság (pl. hogy a magyar bajnokság egy ótvar szar, vagy hogy a távolságot is tudni kell kezelni (vegyük kis túlzással a komplett dél-amerikai válogatottakat))...

Én az Újpesttel kapcsolatban szoktam azt mondani,hogy mindenki söprögessen előbb saját portája előtt! Mindenkire mutogatunk és ez már egy népi játék itthon. Szánalmas ez a magyarázkodás.
Az Újpest csapata megszakítás nélkül,1912-óta nb1-es.
Vannak, akik nem eladók,
És hitüket belül hordják,
Nem látszik a gyöngy a sárban,
Mégis övék az ország.

raab
Sztár

HozzászólásSzerző: raab » 2017.08.14. 13:13

ja, tényleg megállt az idő egy Andorrai vereség után még mindig a szövetségi kapitány...

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2017.08.14. 13:25

sajnos tényleg sok mindenben hycomatok vagyunk, de Storcknak pont ez ad esélyt, hogy munkája legyen
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

raab
Sztár

HozzászólásSzerző: raab » 2017.08.14. 14:18

Adamek írta:sajnos tényleg sok mindenben hycomatok vagyunk, de Storcknak pont ez ad esélyt, hogy munkája legyen

+1

MindigÚjpest
fanatikus

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2017.08.14. 14:43

raab írta:ja, tényleg megállt az idő egy Andorrai vereség után még mindig a szövetségi kapitány...
Nyilván igaza van,de most jobb lenne,ha kussolna egy jó darabig.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Kegyetlen
Világsztár

HozzászólásSzerző: Kegyetlen » 2017.08.14. 15:27

mi a faxom az a nemzetközi tapasztalat, ami egy Andorra ellen szükséges? miért lényeges, milyen nyelven beszél egy NB3-as ellenfél?

Gunners
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Gunners » 2017.08.14. 15:54

Mindenki tudja hogy az NB1 egy fos, sok újat ezzel nem mondtál Bernd, viszont Te se vagy a toppon az is biztos.
Go Gunners Hajrá Videoton

extex
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: extex » 2017.08.15. 08:48

Szar a focink, de nem értem, hogy Andorra legyőzéséhez minek nemzetközi tapasztalata.

Gunners
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Gunners » 2017.08.15. 15:24

extex írta:Szar a focink, de nem értem, hogy Andorra legyőzéséhez minek nemzetközi tapasztalata.

Igen ezt én sem értem! Andorrát szerintem egy jobb napján megfogná a fejér megyei bajnok.
Go Gunners Hajrá Videoton

Vissza: “www.nb1.hu”