Kisvárda - DVTK 2:2

SuperDepor
Moderátor
Hozzászólások: 39408
Csatlakozott: 2006.03.07. 23:03
Tartózkodási hely: Magyar-Osztrák Monarchia

Kisvárda - DVTK 2:2

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2020.02.24. 07:41

Az OTP Bank Liga, 22. fordulójában Keleti rangadót is rendeztek, a Kisvárda a Diósgyőrt fogadta.A mérkőzés Bódog Tamás a kisvárdaiak szakvezetője miatt érdekes párharcnak ígérkezett, hiszen a 49 éves tréner korábban a DVTK-t is irányította.A szombati mérkőzésen a hazaikanál Cornel Ene és Claudiu Bumba eltiltás miatt nem játszhatott, a Kisvárda élére bő két hete kinevezett vezetőedző Gosztonyi Andrást, Sztavrosz Cukalaszt, valamint a védelemben idén először szerepet kapó Anton Kravcsenkonak is bizalmat szavazott.A másik oldalon Feczkó Tamás, a DVTK edzője pontosan ugyanazt a kezdőt küldte pályára, akik egy hete legyőzték a Paksot.

A két csapat novemberi mérkőzésén a Diósgyőr nagy egyéni hibát kihasználva már a harmadik percben vezetéshez jutott a Várda ellen, ezúttal pedig a borsodiak hátsó alakzata könnyelműsködött már a meccs legelején, aminek köszönhetően Gosztonyi András került nagy helyzetbe, középre gurított labdáját azonban Iszlai Bence szépen mentette a középen egyedül érkező Cukalasz orra elől.A korai gól tehát elmaradt, de így sem kellett sokat várni a hazai találatig: az igen aktív Cukalasz a 23. percben talált be (1–0), és a gól érezhetően meghozta a piros mezesek játékkedvét, Gheorghe Grozav, a kisvárdaiak támadója szép cselekkel villogott, de az első félidőben már nem tudta tovább növelni az előnyt az NB I 10. helyezettje.

A szünet jót tett a Feczkó-legényeknek, a második játékrészre összekapta magát a Diósgyőr, olyannyira, hogy a Kisvárda leginkább csak védekezett, azt viszont jól tette. Feczkó kettős cserével próbálta fokozni a nyomást, és Haris Tabakovic egyből egy veszélyes fejessel jelezte, több játékidőre is igényt tartana.A fiatal focistájuk, Takács Márton tragikus halála miatt fekete szerelésben fellépő diósgyőriek mindent egy lapra feltéve rohamoztak, így Bódogék számára egyre több terület jutott, és sikeresen ki is használták a DVTK védelemének fellazulását, egy kontra végén, a 76. percben Bohdan Melnik találatával (2-0), úgy nézett ki, a Várda eldönti a mérkőzést és a három pont sorsát.A csereként beálló Tischler Patrik újból gólt szerezhetett volna pályára lépése után, de a fejesét védte a diósgyőri kapus és ez megbosszulta magát, hiszen az ellentámadásból Molnár Gábor szépített a 83. minutumban (1-2).
S ezzel még nem volt vége a hazai rémálomnak: a 89. percben a miskolciak másik cserejátékosa, Egerszegi Tamás is betalált (2-2), így a Diósgyőr a sírból hozta vissza a mérkőzést, és szerzett egy pontot Kisvárdán. A hazaiak csak magukat okolhatják, hogy a remek színvonalú, jó iramú mérkőzésen nem koncentráltak eléggé a végén, és engedték, hogy a Paks győzelmével helyet cseréljen a két gárda, és Bödéék a 10. pozícióba taszítsák őket.Az a Paks, amely a következő fordulóban érkezik a Várkerti Stadionba, egy "hatpontos" meccsre.

Edzői értékelések
Bódog Tamás (Kisvárda):"Veszítettünk két pontot, mert lezárhattuk volna a mérkőzést. Ilyen a foci, kihagytuk a meccslabdát, és ez történt utána...
A DVTK erősségét jelzi, hogy mindent feláldozva jöttek előre, és megpróbálták, amit végül meg tudtak csinálni.
Kézben tartottuk a mérkőzést, a 65. percig egy helyzete volt a DVTK-nak az is előrevágott labdából. Valódi helyzetet nem tudtak kialakítani. Az utolsó 25 percben a cserék után a DVTK felvállalta a rizikót, nagyon sok labda érkezett a kapunk elé.
Sajnálom, hogy így alakult, de erre lehet építeni, a csapat sokkal jobban játszott mint a múlt héten.
A DVTK-nak sok sikert kívánok, jó csapatuk van, az utolsó fordulóban megpróbálunk szerencsésebbnek lenni Diósgyőrben.
"Feczkó Tamás (DVTK):"Mindenekelőtt a csapat nevében szeretnénk részvétünket nyilvánítani a ma elhunyt Takács Márton családjának!
A hazaiak az első kontraziccerükből gólt szereztek, és jobban is játszottak, mi viszont kihagytuk a kontránkat.
A második félidőben nagy nyomás alá helyeztük a hazaiakat, akik hősiesen védekeztek, és ahogy átjöttek a félpályán, második kaput eltaláló lövésükből újabb gólt szereztek.
Minden elismerésem a játékosaimé és a csapatomé, hiszen nem csak hittünk benne, de meg is csináltuk a pontszerzést. Akár nyerhettünk volna, ha Molnár Gábor higgadtabb a Dombó által neki dobott labdával, de ne legyünk telhetetlenek.
Igaz a három pontért érkeztünk, de így, hogy az utolsó tíz percben felálltunk, és vert helyzetből szereztünk pontot örülök az egy pontnak, mert bravúros teljesítmény.
A második félidei játékunkra lehet alapozni, végig domináltunk.
Ilyenkor mutatjuk meg az erőnket, igazi nagybetűs csapat voltunk, mindegy, ki lép pályára, valaki mindig hozzá tud tenni.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 123 vendég