HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2026.02.09. 07:54
"Ha az Újpestről beszélünk, akkor majdnem az egész Klubnak át kell szellemülnie egy olyan mentális állapotba, ami régen megvolt. Ez egy győztes Klub volt, ami a sikerei óta leamortizálódott. Olyan dolgokkal találkoztam, amióta elkezdtem dolgozni, amire nem számítottam, itt az egész Klub mentalitását újra kell tervezni. Jelenleg nem elsősorban a Derbire készülünk, nem ő ellenük keressük az ellenszert, hanem hosszú távra építkezünk."
Dárdai a tévében kb. megismételte ugyanezt, ha jól láttam. Elismerte azt is, hogy nem vagyunk egyenrangú ellenfelek jelenleg, gratulált az FTC hosszú távú sikereihez, stb. A nagy Dárdai-hype első említésre méltó következménye, hogy ennek köszönhetően valaki mer beszélni arról, ami a szemünket is kiszúrja sok év óta. Én legalábbis nem emlékszem ilyenre, sőt, többször még a meccsképen is látszott, hogy kamikaze hozzáállással állt bele a csapat ebbe a párosításba.
Természetesen a beszéd önmagában semmi, és arról sem vagyok meggyőződve, hogy pusztán "munkával" ki lehet ebből mászni. Ezek organikus folyamatok mély kulturális, társadalmi, politikai, stb. háttérrel. Ezzel együtt előrelépés lenne, ha nem álomvilágban élne mindenki Újpesten.