SuperDepor írta:Szarka írta:zaggar írta:
olasz, spanyol, portugál mind egy tőről fakadó latin nyelvek, nincs sok különbség köztük, angolul még én is megértek egyszerűbb dolgokat, holott sose tanultam (ellenben a némettel, amit 20 évig akartak belém tenni, de a passzívnál mindig elakadtam)
Lehet h a hozzáállása is csenevész, azt nem tudom, de én nem várnám el tőle, h felnőtt fejjel tanulja meg a nyelvet. Vigye előbbre a válogatottat, az fontosabb.
Azt is vegyük hozzá, hogy az egyik gyakorlatilag középiskolásként tanult meg horvátul, a másik meg 40+ osan került hazánkba. Én magamból kiindulva is azt mondom, extra energia kell egy új nyelvhez ilyen idősen. Már lassan 10 éve próbálkozok a spanyollal, sikertelenül.
40 pluszosan extra energia kell egy új nyelv megtanulasahoz? vagy félreértettem? ne viccelj már, egy percet se jártam nyelvtanarhoz, és 40 felett jöttem Ausztriába. nyugdíjasok tanulnak nyelveket hobbiból
Grat, de te szerintem ebben extra vagy. Egyáltalán nem találom alapnak, hogy középkorú emberek új nyelvet tanuljanak, sőt, jó pár osztálytársam, csoporttársam szenvedett a nyelvtanulással, pedig nekik a diplomájuk múlt rajta, fiatalkorukban.Középkorú munkatársaimnak óriási kihívás egy excel-word haladó tanfolyam is :)