SuperDepor írta:Pár nappal a meccs után, érzelmektől kevésbé befolyásolva mondhatjuk azt is, h a következő évek válogatottjának a színvonala nem fog a Rossi időszak alá süllyedni, tartani fogja a szintet, legalábbis az EB-ig. (Feltételezve, h találunk egy megfelelő embert a szövetségi kapitányi posztra). Ha részleteiben nézzük a kapuban nem lesz változás, Tóth Balázs fogja azt hozni amit elvárunk. A védelem a fekete folt, itt tartom a korábbi állításomat miszerint azért nem lesz színvonal visszaesés mert ezt a minőséget ami az utóbbi években volt, az nb1-ből is össze lehet kaparni. Nagy kérdés Nego, 34 éves, bízom benne, h két évet még tud ezen a nívón játszani és vállalja is. Számomra Szoboszlai mellett ő képviseli a nemzetközi szintet. A két legjobb emberünk mellett Kerkez adott, elől Varga Barnának is van még két éve. Én ezt a négy embert - illetve a kapust - tartom a válogatott pilléreinek, jóindulattal még Schafer, illetve Tóth Alex, ha fel tud nőni a feladathoz. Ötvös, Lukács, Bolla, Mocsi, Dárdai, Balogh, Styles stb magyar első osztályú átlagfutballisták, oké az élmezőnybe tartoznak a minőséget tekintve, de a pótolhatatlan kategóriától messze vannak. Nem azt akarom mondani, h jók leszünk és irány az EB, csupán azt, h nem leszünk rosszabbak.
Az EB-kijutással szerintem sem lesz feltétlen gond.
Én nem vagyok Orban-fan, de ő nagyon hiányozni fog a belső védő posztjáról. Képzelj oda még egy Szalait (bár nem akarlak ijesztgetni). Ha Lajos bír még 2 évet és Barna hozza a 70%-át annak, amit az utóbbi időben teljesített, akkor az általad körülírt pillérrel (én Sallait is odaveszem, bár most elég sok rossz pontot behúzott nálam) oda még kijutunk.
A vb esélytelen. Ki merem jelenteni, hogy az én életemben (47 éves vagyok és nem diagnosztizáltak áttétes rákkal - egyelőre) nem leszünk világbajnokságon. Ha ez 15 év, akkor annyi (kb. ez reális nekem), de ha 30 év, hát becslésem szerint akkor sem. Eleve úgy lett kialakítva a mezőny, hogy a nagyoknak és a "harmadik világból" a töltelék kicsiknek, kis színeseknek kedvezzen. Az ilyen középszar fehér ember gyűjtőhelyek mennek a levesbe. Azt is írhatnám, soha, de nem tudom, milyen időtávon változtatnak a feltételeken, mert mindig szoktak. 72 résztvevőnél kezdhetünk reménykedni.