Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

Adamek
Flegma

Re: Pótselejtező: Romániát is fogadhatnánk a döntőben

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.11.17. 23:01

Javier Arizmendi írta:Van ez a szombathelyi Keresztes Krisztián, aki idén minden percet végig játszott a Dundee Unitedben középhatvedkent. ETOban nem volt nagy szám, de most azért mégiscsak ilyen ír favagok ellen játszik hétről hétre,állítólag jól. Itt lett volna az esély.

A Nelkuled kapcsan : Az íreknek is van egy daluk, tegnap is hallottam, minden meccsen lenyomják a 80ik perc körül. Először 2012ben hallottam, épp a spanciktol égtek 4 gollal. Mas kérdés, hogy a Nelkuled nem vidamabb a himnusznal

pontosan ez a bajom a Nélküleddel, pont mint a Himnusszal, mindkét műalkotás hallatán a sütőbe dugnám a fejem bánatomban és nem az ellenre rontanék
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

Savaria1919
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Savaria1919 » 2025.11.17. 23:15

Adamek írta:
Javier Arizmendi írta:Van ez a szombathelyi Keresztes Krisztián, aki idén minden percet végig játszott a Dundee Unitedben középhatvedkent. ETOban nem volt nagy szám, de most azért mégiscsak ilyen ír favagok ellen játszik hétről hétre,állítólag jól. Itt lett volna az esély.

A Nelkuled kapcsan : Az íreknek is van egy daluk, tegnap is hallottam, minden meccsen lenyomják a 80ik perc körül. Először 2012ben hallottam, épp a spanciktol égtek 4 gollal. Mas kérdés, hogy a Nelkuled nem vidamabb a himnusznal

pontosan ez a bajom a Nélküleddel, pont mint a Himnusszal, mindkét műalkotás hallatán a sütőbe dugnám a fejem bánatomban és nem az ellenre rontanék

Szózat jobb.
Szombathely jobban szereti a Haladást, mert érzi, hogy szeretetével nem sztárokat és egyéneket támogat, hanem az eszményien tiszta amatőr sportszellemet.
Ez a tiszta sport a Haladás érdeme. A Haladás mindegyik játékosa él-hal az egyesületért, s a csapat minden mérkőzésén mindig megtesz mindent, ami tőle telik, akár az NB2-ben játszik, akár az NB1-ben.
- Képes Sport 1940.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.11.17. 23:31

Savaria1919 írta:
Adamek írta:

Szózat jobb.

nem kicsivel
Peter Rufai - Benedict Iroha, Stephen Keshi, Okechukwu Uche - Sunday Oliseh - Finidi George, Emmanuel Amunike, Augustine "Jay-Jay" Okocha - Victor Ikpeba, Rashidi Yekini - Daniel Amokachi

banok
Aranylabdás
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: banok » 2025.11.17. 23:34

Adamek írta:

Hát felőlem mostantól leválthatjuk a két dalt a Macerénára de szerintem nem ezen múlik a válogatottunk bénázásai...

dingo
Sztár

HozzászólásSzerző: dingo » 2025.11.18. 00:12

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:pontosan ez a bajom a Nélküleddel, pont mint a Himnusszal, mindkét műalkotás hallatán a sütőbe dugnám a fejem bánatomban és nem az ellenre rontanék

Szózat jobb.

nem kicsivel

Jobb lenne, ha nem kéne 10 évig énektanárhoz járni ,hogy normálisan el tudd énekelni. A sokkal egyszerűbb Himnusz is olyan hogy bárkivel is játszunk, a miénket ezerszer hamisabban énekli a jónép. Ezért az egyért irigylem a "franciákat".
ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS!ÁLOMSORSOLÁS! :D

"A fiatal dingó nagyon kedves jószág, ám felnőve bizalmatlanná, harapóssá, rendkívül önállóvá válik, ragadozó természete minduntalan kitör belőle, ezért háziállatként tartása semmiképpen nem ajánlott."

zaggar
Kulcsjátékos

HozzászólásSzerző: zaggar » 2025.11.18. 00:50

Adamek írta:
Savaria1919 írta:
Adamek írta:pontosan ez a bajom a Nélküleddel, pont mint a Himnusszal, mindkét műalkotás hallatán a sütőbe dugnám a fejem bánatomban és nem az ellenre rontanék

Szózat jobb.

nem kicsivel

főleg ebben a feldolgozásban:

https://www.youtube.com/watch?v=hXwsjOGWYGk&list=RDhXwsjOGWYGk&start_radio=1
Újpest-Munkás
Serie A iránt érdekl?d? (Milan és a többiek)

"Az ön parancsa nekem nem parancs. Az én látható f?hatóságom az árkodi püspök meg a vallás- és közoktatásügyi miniszter, a láthatatlan meg, aki ígéreteimet számon tartja, maga a megváltó Krisztus."

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.11.18. 06:07

banok írta:
Adamek írta:

Hát felőlem mostantól leválthatjuk a két dalt a Macerénára de szerintem nem ezen múlik a válogatottunk bénázásai...

az dinnye egy rendkívül nagy víztartalmú gyümölcs
ifj. B. József közepes tanuló a Berger Kató Általános Gépszerelő és Karbantartó Középiskolában

a két megállapítás összefügg? (szerintem nem)

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.11.18. 06:14

dingo írta:
Adamek írta:
Savaria1919 írta:Szózat jobb.

nem kicsivel

Jobb lenne, ha nem kéne 10 évig énektanárhoz járni ,hogy normálisan el tudd énekelni. A sokkal egyszerűbb Himnusz is olyan hogy bárkivel is játszunk, a miénket ezerszer hamisabban énekli a jónép. Ezért az egyért irigylem a "franciákat".

dalolni se rossz, de én inkább a magyarázkodást cserélném le a franciázásra

Javier Arizmendi
Sztár

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2025.11.18. 08:15

zaggar írta:
Adamek írta:
Savaria1919 írta:Szózat jobb.

nem kicsivel

főleg ebben a feldolgozásban:

https://www.youtube.com/watch?v=hXwsjOGWYGk&list=RDhXwsjOGWYGk&start_radio=1

ha már olasz, francia vagy ruszki himnusz jellegűt nem tudunk írni, valami ilyesmiben kéne gondolkozni:
https://www.youtube.com/watch?v=AM4mIlYKG9s
ETO

Mech
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Mech » 2025.11.18. 08:29

Szarka írta:
Adamek írta:most mertem először visszanézni a gólt
szóval az volt, hogy Vilinek lett volna három jó megoldásra lehetősége
passz az előtte állóhoz és így labdát tartani, rápattintani a rátámadó szélsőre a labdát és taccs nekünk, csel befelé egy elkaszálás reményében - szabad nekünk (vagy megtartja a labdát ha nincs szabálytalanság), ez a kapushoz passzolás egy kurva nagy hülyeség volt

a beadásnál Varga és Vili egymásnak ugrik, gyakorlatilag bármelyikük elfejelhette volna ha beszélnek, a pozi Vargáé volt, Vili valahogy alóla akart fejelni ettől ő nem tudott megfelelően felugrani

Mocsi, Atesz és Dibusz egymást nézte a lefejelt labda helyett (Kerkez a neggát zárta ki, ő jól helyezkedett), bármelyikük megszerezhette volna azt, Dibusz simán kijöhetett volna bátrabban mert Papagáj talppal ment előre, ha találkoznak tuti falt kifelé, még a labdát se kellett volna mindenféleképpen elérnie
Mocsi és Szalai ha csak egymás felé lépnek egyet nem tud kibújni a csatár, de se labdára nem mentek se kizárni nem próbálták a pasast
ez konkrétan egy lehetetlen gól volt, amit összefinneztünk nekik, őszintébb lett volna ha mi verjük be magunknak

A Teljes Terjedelemben Gulácsi volt a vendég, ő megvédte Dibuszt mindhárom gólnál. Sajnos az egész műsor mentegetésbe ment át, már-már kihozták, hogy nem is rosszabb keret az ír :)

rendszeres TT hallgatóként meghallgattam, a válogatott meccset leszámítva nem volt rossz beszélgetés
mondjuk a könyvét soha nem venném meg, generációjának a legsótlanabb, legunalmasabb figurája Gula az biztos

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.11.18. 09:17

Pár nappal a meccs után, érzelmektől kevésbé befolyásolva mondhatjuk azt is, h a következő évek válogatottjának a színvonala nem fog a Rossi időszak alá süllyedni, tartani fogja a szintet, legalábbis az EB-ig. (Feltételezve, h találunk egy megfelelő embert a szövetségi kapitányi posztra). Ha részleteiben nézzük a kapuban nem lesz változás, Tóth Balázs fogja azt hozni amit elvárunk. A védelem a fekete folt, itt tartom a korábbi állításomat miszerint azért nem lesz színvonal visszaesés mert ezt a minőséget ami az utóbbi években volt, az nb1-ből is össze lehet kaparni. Nagy kérdés Nego, 34 éves, bízom benne, h két évet még tud ezen a nívón játszani és vállalja is. Számomra Szoboszlai mellett ő képviseli a nemzetközi szintet. A két legjobb emberünk mellett Kerkez adott, elől Varga Barnának is van még két éve. Én ezt a négy embert - illetve a kapust - tartom a válogatott pilléreinek, jóindulattal még Schafer, illetve Tóth Alex, ha fel tud nőni a feladathoz. Ötvös, Lukács, Bolla, Mocsi, Dárdai, Balogh, Styles stb magyar első osztályú átlagfutballisták, oké az élmezőnybe tartoznak a minőséget tekintve, de a pótolhatatlan kategóriától messze vannak. Nem azt akarom mondani, h jók leszünk és irány az EB, csupán azt, h nem leszünk rosszabbak.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.11.18. 10:57

Mech írta:
Szarka írta:
Adamek írta:most mertem először visszanézni a gólt
szóval az volt, hogy Vilinek lett volna három jó megoldásra lehetősége
passz az előtte állóhoz és így labdát tartani, rápattintani a rátámadó szélsőre a labdát és taccs nekünk, csel befelé egy elkaszálás reményében - szabad nekünk (vagy megtartja a labdát ha nincs szabálytalanság), ez a kapushoz passzolás egy kurva nagy hülyeség volt

a beadásnál Varga és Vili egymásnak ugrik, gyakorlatilag bármelyikük elfejelhette volna ha beszélnek, a pozi Vargáé volt, Vili valahogy alóla akart fejelni ettől ő nem tudott megfelelően felugrani

Mocsi, Atesz és Dibusz egymást nézte a lefejelt labda helyett (Kerkez a neggát zárta ki, ő jól helyezkedett), bármelyikük megszerezhette volna azt, Dibusz simán kijöhetett volna bátrabban mert Papagáj talppal ment előre, ha találkoznak tuti falt kifelé, még a labdát se kellett volna mindenféleképpen elérnie
Mocsi és Szalai ha csak egymás felé lépnek egyet nem tud kibújni a csatár, de se labdára nem mentek se kizárni nem próbálták a pasast
ez konkrétan egy lehetetlen gól volt, amit összefinneztünk nekik, őszintébb lett volna ha mi verjük be magunknak

A Teljes Terjedelemben Gulácsi volt a vendég, ő megvédte Dibuszt mindhárom gólnál. Sajnos az egész műsor mentegetésbe ment át, már-már kihozták, hogy nem is rosszabb keret az ír :)

rendszeres TT hallgatóként meghallgattam, a válogatott meccset leszámítva nem volt rossz beszélgetés
mondjuk a könyvét soha nem venném meg, generációjának a legsótlanabb, legunalmasabb figurája Gula az biztos

Egy sportoló könyvet se venném meg, max több sportoló életének összefoglalóját. Anekdótákat jó olvasgatni cikkekben, de könyvet senki életéről se olvasnék.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

nyúl
Kincstári Főegerész

HozzászólásSzerző: nyúl » 2025.11.18. 15:49

SuperDepor írta:Pár nappal a meccs után, érzelmektől kevésbé befolyásolva mondhatjuk azt is, h a következő évek válogatottjának a színvonala nem fog a Rossi időszak alá süllyedni, tartani fogja a szintet, legalábbis az EB-ig. (Feltételezve, h találunk egy megfelelő embert a szövetségi kapitányi posztra). Ha részleteiben nézzük a kapuban nem lesz változás, Tóth Balázs fogja azt hozni amit elvárunk. A védelem a fekete folt, itt tartom a korábbi állításomat miszerint azért nem lesz színvonal visszaesés mert ezt a minőséget ami az utóbbi években volt, az nb1-ből is össze lehet kaparni. Nagy kérdés Nego, 34 éves, bízom benne, h két évet még tud ezen a nívón játszani és vállalja is. Számomra Szoboszlai mellett ő képviseli a nemzetközi szintet. A két legjobb emberünk mellett Kerkez adott, elől Varga Barnának is van még két éve. Én ezt a négy embert - illetve a kapust - tartom a válogatott pilléreinek, jóindulattal még Schafer, illetve Tóth Alex, ha fel tud nőni a feladathoz. Ötvös, Lukács, Bolla, Mocsi, Dárdai, Balogh, Styles stb magyar első osztályú átlagfutballisták, oké az élmezőnybe tartoznak a minőséget tekintve, de a pótolhatatlan kategóriától messze vannak. Nem azt akarom mondani, h jók leszünk és irány az EB, csupán azt, h nem leszünk rosszabbak.
Az EB-kijutással szerintem sem lesz feltétlen gond.
Én nem vagyok Orban-fan, de ő nagyon hiányozni fog a belső védő posztjáról. Képzelj oda még egy Szalait (bár nem akarlak ijesztgetni). Ha Lajos bír még 2 évet és Barna hozza a 70%-át annak, amit az utóbbi időben teljesített, akkor az általad körülírt pillérrel (én Sallait is odaveszem, bár most elég sok rossz pontot behúzott nálam) oda még kijutunk.
A vb esélytelen. Ki merem jelenteni, hogy az én életemben (47 éves vagyok és nem diagnosztizáltak áttétes rákkal - egyelőre) nem leszünk világbajnokságon. Ha ez 15 év, akkor annyi (kb. ez reális nekem), de ha 30 év, hát becslésem szerint akkor sem. Eleve úgy lett kialakítva a mezőny, hogy a nagyoknak és a "harmadik világból" a töltelék kicsiknek, kis színeseknek kedvezzen. Az ilyen középszar fehér ember gyűjtőhelyek mennek a levesbe. Azt is írhatnám, soha, de nem tudom, milyen időtávon változtatnak a feltételeken, mert mindig szoktak. 72 résztvevőnél kezdhetünk reménykedni.

Adamek
Flegma

HozzászólásSzerző: Adamek » 2025.11.18. 16:11

nyúl írta:
SuperDepor írta:Pár nappal a meccs után, érzelmektől kevésbé befolyásolva mondhatjuk azt is, h a következő évek válogatottjának a színvonala nem fog a Rossi időszak alá süllyedni, tartani fogja a szintet, legalábbis az EB-ig. (Feltételezve, h találunk egy megfelelő embert a szövetségi kapitányi posztra). Ha részleteiben nézzük a kapuban nem lesz változás, Tóth Balázs fogja azt hozni amit elvárunk. A védelem a fekete folt, itt tartom a korábbi állításomat miszerint azért nem lesz színvonal visszaesés mert ezt a minőséget ami az utóbbi években volt, az nb1-ből is össze lehet kaparni. Nagy kérdés Nego, 34 éves, bízom benne, h két évet még tud ezen a nívón játszani és vállalja is. Számomra Szoboszlai mellett ő képviseli a nemzetközi szintet. A két legjobb emberünk mellett Kerkez adott, elől Varga Barnának is van még két éve. Én ezt a négy embert - illetve a kapust - tartom a válogatott pilléreinek, jóindulattal még Schafer, illetve Tóth Alex, ha fel tud nőni a feladathoz. Ötvös, Lukács, Bolla, Mocsi, Dárdai, Balogh, Styles stb magyar első osztályú átlagfutballisták, oké az élmezőnybe tartoznak a minőséget tekintve, de a pótolhatatlan kategóriától messze vannak. Nem azt akarom mondani, h jók leszünk és irány az EB, csupán azt, h nem leszünk rosszabbak.
Én nem vagyok Orban-fan, de ő nagyon hiányozni fog a belső védő posztjáról. Képzelj oda még egy Szalait (bár nem akarlak ijesztgetni). Ha Lajos bír még 2 évet és Barna hozza a 70%-át annak, amit az utóbbi időben teljesített, akkor az általad körülírt pillérrel (én Sallait is odaveszem, bár most elég sok rossz pontot behúzott nálam) oda még kijutunk.
A vb esélytelen. Ki merem jelenteni, hogy az én életemben (47 éves vagyok és nem diagnosztizáltak áttétes rákkal - egyelőre) nem leszünk világbajnokságon. Ha ez 15 év, akkor annyi (kb. ez reális nekem), de ha 30 év, hát becslésem szerint akkor sem. Eleve úgy lett kialakítva a mezőny, hogy a nagyoknak és a "harmadik világból" a töltelék kicsiknek, kis színeseknek kedvezzen. Az ilyen középszar fehér ember gyűjtőhelyek mennek a levesbe. Azt is írhatnám, soha, de nem tudom, milyen időtávon változtatnak a feltételeken, mert mindig szoktak. 72 résztvevőnél kezdhetünk reménykedni.

szerintem a 48 is már fizikailag lehetetlen létszám egy országos rendezéssel, de ha mondjuk ezt valami szupergazdag lokáció bevállalná akkor felszabadulna 2 két hely, talán azt ha megkapná Európa valami csoda folytán akkor elég lehet egy körös pótselejtezés amit talán egy szerencsés sorsolással itthon be tudunk húzni a középtávoli jövőben
én azt mondom 80 éves koromig kijutunk egyszer (ez 30 év innen, utána meg valszeg nekem is kapa lesz) és ha kijutunk akkor leszarom hol lesz, milyen kondiban vagyok testileg, agyilag és anyagilag, én is kimegyek egy meccsre
bár 80 évesen egy ilyen végdráma esetén lehet, hogy onnan tolnak be a hamvasztóba

Szarka
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Szarka » 2025.11.18. 17:15

30 éven belül csak bemákolunk egy VB-t, ha másképp nem, egy NL csoportelsőséggel a C-D ligából pótselejtezve, két mákos meccsel.
Magyarország - Newcastle - Real Madrid , ebben a sorrendben.
"Intensity is our Identity"

Móni, Boston United, baldj: Nyugodjanak békében

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.11.18. 18:32

nyúl írta:

Én mit mondjak akkor 55 évesen :) Az EB-t sokkal magasabb színvonalúnak és izgalmasabbnak tartom, mint a VB-t. Legutóbb '86-ban voltunk VB-n, ott 24 csapat szerepelt, most pontosan a duplája. Jó lett volna ott lenni - bár szerintem nem ugrottunk volna meg két play off fordulót -, ennek ellenére úgy vagyok vele, h kurvára nem érdekel egy Új Zéland - Zöld foki szk vagy egy Dél Korea - Marokkó meccs, félkegyelmű afrikai és arab bírókkal.
Ne aggódjatok hát a holnapért mert a holnap majd aggódik magáért. Elég minden napnak a maga baja.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.11.18. 18:50

Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja pályán dudva, muhar.
Ezt a vad gyepet ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itten csatár?

Vad írek gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult pirózások illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
Csányi lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
Kolorcity Kazincbarcikai SC - Hajrá Vegyész!!!

Burnsley FC, Borussia Münchengladbach

SuperDepor
Moderátor

HozzászólásSzerző: SuperDepor » 2025.11.18. 18:53

Maradonapoli írta:Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja pályán dudva, muhar.
Ezt a vad gyepet ismerem,
Ez a magyar Ugar.

Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itten csatár?

Vad írek gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult pirózások illata
Bódít szerelmesen.

Csönd van. A dudva, a muhar,
Csányi lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.

Imre, szerintem induljunk meg Erdélyért és Őrvidékért.

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.11.18. 19:03

Adamek írta:

Az Erdély induló jobb lenne, gyorsabb, harciasabb, csatába hívó, ja és nem elhanyagolható módon: "győz a szittya fergeteg, a rohanó sereg!"

https://www.youtube.com/watch?v=gKB806GlNhw

Értelmiségi változat is van - vagyis egyesíthetné a nemzetet:

https://www.youtube.com/watch?v=uKjn6hNjAxk

Maradonapoli
Aranylabdás

HozzászólásSzerző: Maradonapoli » 2025.11.18. 19:05

SuperDepor írta:
Maradonapoli írta:

Imre, szerintem induljunk meg Erdélyért és Őrvidékért.

Nagyon ráéreztél Isti! Pont erről írok alább!

https://www.youtube.com/watch?v=5BBQn02VjG0

Vissza: “www.nb1.hu”