Adamek írta:SuperDepor írta:Adamek írta:
ebből a lényeg az, hogy az angliai VB óta nagyjából ugyanolyan fostaliga az utánpótlásképzésünk, éljátékosaink azóta is mindig kb a 66-s VB-re lennének alkalmasok 1-2 kivétellel
Ami szomorú, hogy kb 10 éve soha nem látott mennyiségű pénz ömlik az "utánpótlásképzésbe" és az infrastruktúra nyugat európai szintű - csak a mérete kisebb. De ahogy az ábra mutatja nem ezen múlik. Pontosabban Magyarországon nem ezen múlik. Lett egy Szoboszlaink - bár ő fiatalon ment Salzburgba, nem itthon tanult - ő az európai közép és élmezőny között helyezkedik el, lett egy Sallaink aki ha itthon játszana talán ki se tűnne, más nem jut eszembe. Varga Barna 30 évesen robbant be, Schafer a Bundesliga közép és alsószintje között található, talán Tóth A-ből lehet még futballista. És ezek között egy védő sincs. Akik érnek/értek valamit ebben a csapatban azok a légiósok - Kerkez, Nego, Orbán - tehát semmi közük az utánpótlásképzésünkhöz. Szarul állunk.
Szobó az európai élmezőny és a világklasszis között helyezkedik el, de egy milligrammnyi köze sincs a hazai képzéshez, hacsak az nem számít annak, hogy a fater hazai földön csinálta a magánakadémiáját
Sallai a csúcstermék, nagyjából 2 éve túl a lokális csúcsán
Orbán már egyértelműen leépülőben van, Kerkezt tegnap láttam először jól játszani a válogatottban, Négó egy ajándék lepattanó, a mi szintünkön gyöngyszem, sajnos Vili és Lajos se lesz már a következő körben (Attesz szerencsére marad, hogy tovább ölje az idegeinket)
Tóth Ali hiába emelkedik ki itthon, én neki se jósolok többet mint Nagy Ádámnak
kapusunk nincs olyan akiben vakon megbízhatnánk, ha marad DD akkor azért ha nem folytatja, az utódjai se olyanok
a bekksorunk kritikán aluli lesz, Balogh nem érte el tartósan a topfoci alsó szintjét, Jakabos Vili dettó, a Dárdai vonal maszlagnak bizonyult
Vargának (aki az akadémiai rendszerünk fő szégyene) lehet még egy EB-selejtezőnyi jó éve, utána a nagy homály, még egy góliszonyos Szalai sincs a láthatáron vagy egy nyuggertempójú Priskin, valszeg megint jöhet a centermentes bohóckodás vagy Klauszékra hasonlító Tóth Barna féle, néha jó élére pattan a kockán a labda címkéjű center
Szobo nem tudom mennyit fog ezután beletenni ebbe a válogatott karrierbe, szerencsétlen most már 2-3 éve totál egyedül (na meg Vargával) viszi a hátán ezt a brigádot, Szalai Atistól, Rossistól, mindenestül. Szerintem megváltás neki hazamenni Liverpoolba 1-1 válogatott meccs után.