Marco Rossi Nagy Ádám, Szoboszlai és Gulácsi "átigazolásáról" (is) beszélt

Avatar
RC
Moderátor
Hozzászólások: 36500
Csatlakozott: 2005.07.28. 00:16
Tartózkodási hely: Savaria

Marco Rossi Nagy Ádám, Szoboszlai és Gulácsi "átigazolásáról" (is) beszélt

HozzászólásSzerző: RC » 2019.08.07. 08:53

Marco Rossi a DIGI Sport átigazolási hírekkel foglalkozó műsorában, a Mezcserében azt mondta: a Bundesligában parádézó Gulácsi Péter számára kiváló választás lenne, ha a Sevillában folytatná a karrierjét. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Nagy Ádámnak Bolognából olyan klubba kellene igazolnia, ahol rendszeresen játszhat, Szoboszlai Dominiknek viszont – az Arsenal hívó szava ellenére - azt javasolja: még egy évig maradjon a BL-főtáblás Salzburgban.


„Ha Gulácsi bőrében lennék, akkor biztos, hogy a Sevillát választanám. Péter egyértelmű klasszis, Európa egyik legjobb kapusáról van szó, így nem meglepő, hogy a piacon érdeklődnek iránta” – nyilatkozta Marco Rossi a Lipcsében védő Gulácsiról, akiért állítólag a Sevilla mellett a Benfica is bejelentkezett.


Rossi elárulta, hogy a válogatott játékosai sok esetben kikérik a tanácsát átigazolási kérdésekben is. A DIGI Sport híradója, a Sport24 megkérdezte az olasz mestert, szerinte Szoboszlai Dominiknek érdemes lenne-e már most elmennie például az iránta állítólag harsányan érdeklődő Arsenalba.


„Úgy gondolom, számára most az a legfontosabb, és ezt rajta kívül a családja és az ügynöke is tudja, hogy lépésről lépésre haladjon előre. Nem szabad túl sokat kierőszakolni a helyzetéből, főképp, hogy a Salzburggal BL-csoportmeccseken szerepelhet. Az osztrákok fontos láncszemként tekintenek rá, éppen ezért - de ez csak magánvélemény -, fontos lenne számára, hogy még egy évet maradjon Salzburgban” – fogalmazott Rossi.


A bolognai Nagy Ádámot viszont klubváltásra biztatja a kapitány.


„Ádám a nemzeti csapatban rendre nagyon jó teljesítményt nyújt, de szüksége lenne azokra a játékpercekre, amelyeket a klubjában kaphatna. Játszania kell, ezt ő is tudja, beszéltünk is vele erről. Most várunk, de fontos lenne, hogy állandó játéklehetőséget kapjon - ugyanúgy, mint a többi kerettag.”


A legutóbbi hat meccséből ötöt megnyerő magyar válogatott a Montenegró elleni felkészülési meccs után Szlovákia ellen folytatja az Eb-selejtezőket.


„Amióta tavaly nyáron kineveztek, próbálom fejleszteni a magyar válogatottat. Ahogy akkor is mondtam, a kinevezésem előtti két év eredményei nem voltak arányban a keret, a játékosok valódi értékével. Idén már elmondhatjuk, hogy kezdenek láthatóvá válni a magyar futball értékei. Ha elég jók és szerencsések leszünk ahhoz, hogy nyerjünk Szlovákia ellen, akkor attól a pillanattól kezdve komolyan elkezdhetünk az Eb-szereplésre gondolni. De addig még csak álmodhatunk erről. A szlovákok védelme és középpályája azonban roppant erős, de egy fantasztikus meccsen, egy kis szerencsével megtámogatva igenis győzhetünk ellenük."


A meccsre már nem is kell olyan sokat várni, a magyar-szlovák szeptember 9-én lesz a Groupama Arénában.
SABARIA 1877

Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Szarka valamint 108 vendég