Genoa: Schäfer András máris bemutatkozna

nb1.hu12
Toborzórajáró

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2019.02.01. 12:49

Segíti, hogy van magyar focista a klubnál.

A csapat befogadó, családias környezetben vagyunk, eddig három edzésen vettem részt – mondta a DIGI Sport reggeli műsorában Schäfer András, aki a héten igazolt az MTK-ból az olasz Genoa CFC-be. A fiatal labdarúgó még nem tudja, hogy ott lesz-e a hétvégi, Sassuolo elleni keretben, de nem tartja kizártnak.

Az olaszországi szerződéséről azt mondta: „Fiatalon mindig merészebbet álmodtam, még most is azok a gyermekkori álmok vannak bennem. Az volt a szerencsém, hogy reálisan gondolkodtam. Tudtam, nem úgy lesz, hogy elvégzem az akadémiát és a Real Madridba vagy a Barcelonába fogok játszani, hanem ez csak lépésről lépésre megy. Úgy gondolom, ezt be is tudom tartani.”

Az új edzőjével, Cesare Prandellivel még vannak nyelvi nehézségei, mert a tréner nem igazán beszél jól angolul, de a Multedo elleni edzőmeccs után röviden már megdicsérte. A 17-0-val végződött szerdai, amatőr ligás csapat elleni mérkőzés arra volt jó, hogy megszokja a társait, főleg a mozgásukat, tehát inkább gyakorlásnak volt jó a kétszer 40 perc.

Fogadtatására nincs panasza, mindenki kedvesen látta az edzéseken: „esküszöm, senkinek sincs sztárallűrje.” Sokat segít még, hogy Szabó Levente már a csapat tagja, vele is beszélt vagy másfél órát a szerződése aláírásakor. A szintén MTK-s Vass Ádám is azzal biztatta még itthon, hogy játékstílusának fekszik majd az olasz bajnokság, és az első benyomások alapján ez valóban így van.

A következő éveiről a 19 éves játékos úgy gondolja: „lépcsőről, lépcsőre akar haladni”, az első célja a stabil kerettagság.

Vissza: “www.nb1.hu”