Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

nb1.hu12
Toborzórajáró
Hozzászólások: 0
Csatlakozott: 2012.03.10. 16:00

Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: nb1.hu12 » 2018.11.23. 10:03

Őszintén megírták a véleményüket.

Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója


Az nb1.hu-nak többek által elküldött közleményt változtatás nélkül közöljük. Amennyiben a klubok, hivatalos szervek megszólalnak, reagálnak, szokásunkhoz híven, az ő álláspontjaikat is változtatás és véleményezés nélkül közöljük!


 


"Az újpesti szurkolói társadalmat tegnap (az írás csütörtökön készült, a meccs szerda este volt - a szerk.) ismét súlyos provokáció és támadás érte....


 


Úgy gondoljuk eljött az ideje az Újpest szurkolóknak elmondani, mi is történik valójában. Miért nem járnak tömegek a mérkőzéseinkre. Milyen állapotok uralkodnak a kulisszák mögött. Nem az első és sajnos nem is az utolsó akció, ami a szurkolóink ellen irányul. Ennek megvannak a sajátos koreográfiái, szereplői. 


 


A felelőség a miénk. Mert szurkolni akarunk és nem rendőrségre, bíróságra járni, és nem nemzetközi szervezetekkel szeretnénk levelezni. Ezért a múltban, de akár tegnap is elviselünk elvtelen provokációt, megtervezett támadást.


 


Ebben az idényben az Újpest biztonsági szolgálata kimondottan személyes és hatalmi ügyként kezeli, ami a munkája lenne. Nem a lehetőségei és a törvények, szabályok betartásával működik, hanem ösztönből, személyes sértettként feltűntetve magát. Ezért családok, nők és gyerekek az áldozatok. Áldozatai a túlkapásoknak. A szándékos és célirányos fenyegetőzéseknek. Az Újpest FC ezekről az esetekről pontosan tud. Nézi és elnézi. Az MLSZ és ellenőrei, biztonsági szakmai irányítói tudnak mindenről. De elfordulnak. A rendőri vezetők, biztosítási parancsnokok mindent látnak. A törvényeket félre söpörve szemet hunynak. A biztonsági cég vezetői és szakmai irányítói vezetésével és hozzájárulásával folyik a féktelen erőszak. A társadalom, a média néma. Magunkra maradtunk. Kevés a lehetőségünk.


 


De nektek, Újpest szurkolóknak, akik átélték a tegnapi nap atrocitásait, tudnotok kell a történtekről.


 


A Videoton FC (nekünk az) az új fehérvári stadion avatóját úgy időzítette, hogy az Újpest FC, a csapatunk lett az ellenfél. Ezzel biztosítva a mérkőzés történelmi rangját. Ezzel a rivalizálással kívánták emelni a hangulatot és a nézőszámot. Szerdai nap, este 19 óra. Szurkolóink szokás szerint a csapat mellett álltak. Nem kíméltek időt, pénzt, energiát. Megtöltötték a vendég szektort. Mi erre büszkék vagyunk. Ez az Újpest.


 


A mérkőzés ezért kiemelt státuszba került. Azaz a jegyvásárláson kívül, ami sújtott minket, egyéb szigorítások is életbe léptek. Ennek az egyik sarkalatos pontja az Újpest FC-vel szerződött biztonsági cég bevonása és alkalmazása a vendég szektor biztosításába. Az előzetes döntések súlyos hibákat követtek el már a szervezésben. Az egyik az Újpest FC alkalmazásában álló biztonsági cég egész idényben tapasztalható erőszakos és fenyegető cselekményeinek a folytatása várható volt. A hazai mérkőzéseinken szinte felére olvadt a „C” szektorban a tábor létszáma. Ezek az ismert fenyegetések, személyes megkeresések, teátrális viselkedés, kiabálás, az előénekes és a csoportok vezetőinek folyamatos terrorizálásában és tetlegességben is kimerült. A törvény, a sporttrövény, az MLSZ szabályok, a klub szabályozások a szurkolókat már gyakorlatilag mindenben megkötik és szankcionálják. Erre jön rá a biztonsági cég dolgozóinak erőszakos ambíciói. Rájuk, mint tegnap is, nem vonatkoznak sem törvények, sem szabályok. Nincs kontroll és nincs következmény. Ez a cég mára alkalmatlan, párbeszédre és megoldás keresésre. Ez a szakmaiságot nélkülöző cég kísérte el és biztosította a szurkolóinkat. Súlyos hiba a rendezésben és annak előzetes előkészítésében is volt. Az MLSZ, rendőrség (mint a biztosítás irányítója) és a helyi, valamint az Újpest FC biztonsági szolgálata nem kellőképpen készítette elő és szervezte meg a munka feladatokat. A két biztonsági szolgálat között nem volt összhang. A tapasztalt helyi rendezők nem tudtak közösen együttműködni a mérkőzésen.


 


Ennek első jele az volt, hogy az Újpest FC irányításával működő biztonsági szolgálat 40-50 rendezővel és közreműködővel fizikailag volt bent a fehérvári vendég szektorban. Ez a fajta túlbiztosítás, erőfitoktatás gyakran vezet hasonló eseményekhez. Lásd 17/18-as idényben a Ferencváros – Újpest mérkőzésen ugyanez a biztonsági szolgálatot. Hasonló módon rendbontást provokált ki a sűrűn töltött szektorban. Akkor az Újpest szurkolói, a vezető csoportok és a vezetők segítettek és oldották meg, hogy ne legyen tömegverekedés. Mivel ezeket a csoportokat és vezető embereket személyes ellenségnek tekinti a klub és a biztonsági szolgálat, felhasználva a befolyását és a törvény előtti egyenlőtlenségét, kirekesztette őket. Az embereket, akikkel párbeszédre és megoldásokra kellett volna törekedniük. Egy 1000 fős szektorban 40 ember nem tud semmit tenni, mint tegnap is láttuk. Viszont tud okozni feszültséget és félelmet.


 


A mérkőzés második félidejében, az újpesti szektorban 2db petárda vagy hanggránát robbant. Sokszor elmondtuk, a szurkolói csoportok és vezetők nem állhatnak minden szurkoló mellé. Egy ember meggondolatlanságáért nem vállalhat felelőséget és nem szenvedhet el fizikai támadást egy 1000 fős közösség. Gyerekekkel, idősekkel és nőkkel. A stadionok kamera rendszerrel vannak felszerelve. Az irányítási ponton a rendőri biztosítás parancsnoka, a Videoton és az Újpest biztonsági igazgatója, koordinálja az eseményeket. Az ilyen helyzetben a kamera felvételek alapján a kijáratnál kiemelik az elkövetőt. Nagyobb rendbontás érdekében egy zsúfolt szektorban nem kezdenek intézkedni. A hangrobbanás után a biztonsági emberek találomra kezdtek mutogatni helyekre és emberekre, akikben vélték az elkövetőt felfedezni. Hiteles és beazonosításhoz alkalmas biztonsági felvétel nem állt rendelkezésre. Ma sincs ilyen... Tehát a vélt elkövetőt beazonosították. Ekkor az irányítási ponton egy utasítás érkezett vagy nem érkezett és a szektorban lévő újpesti biztosítást irányító ember akcióba kezdett. Felmentek kiemelni a vélt elkövetőt. Akit végül is nem hoztak ki, mert a normális, családos, szurkolók felháborodtak mikor a szomszéd szurkolót alaptalanul meggyanúsították. Ők voltak azok, akik nemtetszésüket fejezték ki a zaklatások és erőszak láttán. Ezt az Újpest biztonsági szolgálata támadólag reagálta le. Már előzetesen is fogvédő gumiban, egyesek csukjában terrorizálták a szurkolóinkat. Az Újpest szektora egységesen fejezte ki nemtetszését. Felszólították őket, hogy menjenek ki. Ami végül lökdösődésbe torkolt. A kaotikus eseményeket a hazai biztonsági szolgálat próbálta megoldani. Segítséget nyújtva a súlyos szakmai hibák sorát vétő vendég rendezőknek. Végül a rendőrök is megérkeztek. Ennek a fellépésnek az eredménye erőszak és súlyos túlkapás lett. Egy petárda eldobásából, ami egy 30.000 Ft-os szabálysértés, több súlyos bűncselekmény lett.


 


A szurkolót a társadalom kirekeszti, és nem érti a problémáit. Nem tekinti a mindennapokban lévő emberi jogokat a szurkolókra nézve is érvényesnek. A szurkolókkal mindent meg lehet tenni. Amit a biztonsági szolgálatunk egész idényben meg is tett és most látványos és drasztikus szintre provokált ki.


 


Azért írtuk ezeket a folyamatokat nektek le. Mert féltünk titeket. Azokat, akik meccsre mennek és szurkolni szeretnének a csapatuknak. Mint látjátok, belekeveredhettek az erőszakba. Rosszabb esetben hamisan meg is vádolhatnak olyan dolgokkal, ami után elítélnek vagy kitiltanak benneteket a stadionból.


 


Ezért arra kérünk mindenkit, aki szombaton az Újpest mérkőzésére érkezik, hogy ne kezdjetek vitát, beszélgetést biztonsági emberekkel. Mert provokáció várható, hogy igazolják a saját igazukat.


Kérünk benneteket, figyeljetek a társaitokra. Ránk Újpestiekre. Ne forduljon elő, hogy valakit megvernek, behúznak egy lépcső takarásába. Ha valakit körbe vesznek, menjetek oda. Ne szóljatok, de legyetek jelen. Ne hagyjatok senkit magára egyedül. Fontos. Mindenkinél van mobiltelefon. Rögzítsetek képet és hangot. A fenyegetőzések, terrizálások ne maradjanak nyomok nélkül...


 


Az Újpest a mi közösségünk is, amit megbecsülünk és kiállunk érte!!"


 

Forrest Gump
BL-menõ
Hozzászólások: 7558
Csatlakozott: 2010.01.07. 16:56
Tartózkodási hely: Milyen jó nélküled!
Kapcsolat:

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: Forrest Gump » 2018.11.23. 11:05

Mindenki nagyon jól tudja ki van a szekus cégek mögött, és ő mögötte kik vannak.
Magyarország egy utolsó hulladék szar banánköztársaság.
"Te hoztál fel minket a nagyok közé, és Te tettél minket is naggyá. Egy igaz ember, igazi mester, egy darabka történelem... Ez mind Te vagy nekünk. Köszönünk mindent! Isten veled, Garamvölgyi Lajos!"
https://www.youtube.com/watch?v=zFxLXFErbUU

Avatar
kristof98.haladas
BL-menõ
Hozzászólások: 8299
Csatlakozott: 2011.05.09. 18:17
Tartózkodási hely: Szombathely/Budapest

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: kristof98.haladas » 2018.11.23. 13:11

Kedves picsányi, itt lehetne kezdeni a rendrakást! Az pártigazgató magánhadseregének lefegyverzésével. Mert tűrhetetlen, hogy családos szurkolókkal kötekednek, arcoskodnak ezek a csatornalakók.
HAJRÁ HALI!

Avatar
MindigÚjpest
fanatikus
Hozzászólások: 14428
Csatlakozott: 2009.04.17. 09:30
Tartózkodási hely: otthon,munkahely

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: MindigÚjpest » 2018.11.23. 13:20

kristof98.haladas írta:Kedves picsányi, itt lehetne kezdeni a rendrakást! Az pártigazgató magánhadseregének lefegyverzésével. Mert tűrhetetlen, hogy családos szurkolókkal kötekednek, arcoskodnak ezek a csatornalakók.
Mivel a pártigazgatóról van szó,te is érzed,hogy ez egy reménytelen vállalkozás lenne.
Sosem felejtem el, volt hogy fociról mentünk át a Komjádiba, ott voltunk a BEK meneteléskor, világsztár csapatunk volt, aminek az egyik legfényesebben ragyogó csillaga Benedek Tibi volt. Nyugodj Békében bajnok!

Vasas SC 100
Tartalék
Hozzászólások: 1042
Csatlakozott: 2011.05.14. 11:50
Tartózkodási hely: agglomeráció

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: Vasas SC 100 » 2018.11.23. 13:51

Tényleg a társadalom szemében a szurkoló a cigányokhoz hasonlóan van megítélve..
Hajrá Magyarország! Hajrá Vasas!

inreallife
Sztár
Hozzászólások: 3805
Csatlakozott: 2012.08.04. 23:06
Tartózkodási hely: a 3. csillag kapujaban

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: inreallife » 2018.11.23. 19:32

korrekt.

az meg kulon alavalo, hogy csalados emberekre szekusok rontanak. nalam ez is kimeriti a buncselekmeny kategoriat, tokmindegy milyen velt vagy valos felhatalmazasuk volt erre. gyanitom legalisan egy ujjal sem nyulhatnanak senkihez, ugyanis az allame az eroszakmonopolium, azt kulso, biztonsagi, felkatonai szervezeteknek sem adhatja oda. jogilag kene ezek ellen fellepni, videok, feljelentesek formajaban. az biztos nem onvedleme, hogy valaki bemegy eegy 1000 fos szektorba provokalni, majd osszever par embert...
kubatov takarodj!

Deep Purple
Aranylabdás
Hozzászólások: 34252
Csatlakozott: 2007.01.30. 16:10
Kapcsolat:

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: Deep Purple » 2018.11.23. 22:24

Jól megírt közlemény.
Szomorú a helyzet.

BSTH

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: BSTH » 2018.11.23. 23:00

Már miért nem úgy írjuk, hogy Fehérvárott? Pécsett? Győrött? Kecskemétett? Budapestett? Festett?

Avatar
SAW
Aranylabdás
Hozzászólások: 36879
Csatlakozott: 2005.07.27. 09:47
Tartózkodási hely: Tata

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: SAW » 2018.11.23. 23:20

BSTH írta:Már miért nem úgy írjuk, hogy Fehérvárott? Pécsett? Győrött? Kecskemétett? Budapestett? Festett?

Tényleg ezen kell lovagolni egy valós probléma felemlítésekor?
Elengedhetnélek... de nem válna javadra.

BSTH

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: BSTH » 2018.11.23. 23:22

SAW írta:
BSTH írta:Már miért nem úgy írjuk, hogy Fehérvárott? Pécsett? Győrött? Kecskemétett? Budapestett? Festett?

Tényleg ezen kell lovagolni egy valós probléma felemlítésekor?

Igyekeztem viccre venni. És nem pont azt a kérdést, amit egy pillanat alatt el lehet intézni. Elnézést.

moszkvicsslusszkulcs
Profi
Hozzászólások: 2056
Csatlakozott: 2011.05.04. 21:16
Tartózkodási hely: bakterház
Kapcsolat:

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: moszkvicsslusszkulcs » 2018.11.24. 08:17

jó írás. na igen a társadalom.. személy szerint meg mindig találkozom olyanokkal akik a régi hülyeségeiket fújják.. ' fu en nem megyek fradi meccsre mert lebontjak a stadiont a szurkolok' Ezekbol van a legtobb ök a sima hülyék. a másik csoport a hazug hülye, ' mennék én meccsre de ez a regisztrácio mizéria blabla hát ez sok' ezeket mindig leszerelem azzal hogy régen sem jártál meccsre . Ekkor van egy kis csend majd ' jó nem mert ha kimesz egy fradi-ujpestre oda csak balhézni járnak meg csunya beszéd amit a gyerek hall..' ilyenkor már belül en is ingerult vagyok kissé de már nem mutatom ki .. több tucatszor zongorázom ezt le evente emberekkel... de még mindig rákontrázok 'akkor menj paks meccsre ha félsz ott semmitol nem kell félned' es ennyiben marad. szoval igen, az átlagembert nem érdekli egy szurkoló testi épsége ha bántalmazzák. ez az eset is jol peldazza ami lilakkal tortént.. munkatársam ' szeva nezted a vidi-utet?' - 'szeva belenéztem ja' 'balhéztak a lilák' - 'nem ök balheztak csak védték magukat' szerencsére ez tag pl értelmes neki el tudom mondani a dolgokat de van olyan aki egyszeruen nem tudja elfogadni hogy a szurkolo is lehet áldozat.ez sosem fog változni
"javulnék én édesanyám,de nem olyan könnyû az faluhelyen"


kubatov takarodj !!!

John McClane
Aranylabdás
Hozzászólások: 60228
Csatlakozott: 2009.04.02. 18:29
Tartózkodási hely: Szombat

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: John McClane » 2018.11.24. 11:04

Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

BSTH

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: BSTH » 2018.11.24. 11:09

John McClane írta:https://index.hu/sport/futball/2018/11/24/az_ujpesti_rendezok_vedelmeben_utottek_a_fekete_ruhasok_a_vidi_stadionavatojan/

Futball. Ja. Hogy ez az.

John McClane
Aranylabdás
Hozzászólások: 60228
Csatlakozott: 2009.04.02. 18:29
Tartózkodási hely: Szombat

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: John McClane » 2018.11.24. 11:32

BSTH írta:
John McClane írta:https://index.hu/sport/futball/2018/11/24/az_ujpesti_rendezok_vedelmeben_utottek_a_fekete_ruhasok_a_vidi_stadionavatojan/

Futball. Ja. Hogy ez az.

Rád mindig lehet számítani,ha egy totál lényegtelen részletre kell reagálni.
Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

BSTH

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: BSTH » 2018.11.24. 11:37

John McClane írta:
BSTH írta:
John McClane írta:https://index.hu/sport/futball/2018/11/24/az_ujpesti_rendezok_vedelmeben_utottek_a_fekete_ruhasok_a_vidi_stadionavatojan/

Futball. Ja. Hogy ez az.

Rád mindig lehet számítani,ha egy totál lényegtelen részletre kell reagálni.

Rád akkor, ha basztatni kell valakit valamiért. Mi itt a lényeg? TCS? Mindenki tudja mekkora bunkó faszfej. Hogy végre újpesti balhé? Verd ki!

John McClane
Aranylabdás
Hozzászólások: 60228
Csatlakozott: 2009.04.02. 18:29
Tartózkodási hely: Szombat

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: John McClane » 2018.11.24. 12:14

BSTH írta:
John McClane írta:
BSTH írta:Futball. Ja. Hogy ez az.

Rád mindig lehet számítani,ha egy totál lényegtelen részletre kell reagálni.

Rád akkor, ha basztatni kell valakit valamiért. Mi itt a lényeg? TCS? Mindenki tudja mekkora bunkó faszfej. Hogy végre újpesti balhé? Verd ki!

Wow,hihetetlen milyen agresszivitás és düh dolgozik benned... :)
Amúgy valóban ez a lényeg és nem az,hogy a futball szekcióban közölték a hírt,viszont a videó azért bizonyítja azt is,hogy a szurkolók szokás szerint azért itt sem hibátlanok,amúgy sok balhé volt mostanában Újpesten,amiről nem volt hír,de neten lehetett beszámolókat olvasni a rivális helyi bandák összecsapásairól.
Cech-Ivanovic,Terry,Dragoner,Szkukalek-Lampard,Wedgbury-Kriston,Gera,Hazard-Drogba
Edzo:Jose Mourinho
Dibusz-Stockley,Gyepes,Carvalho,Ashley Cole-Essien,Lipcsei-Seydi,Lisztes,Podolski-Elding
Edzo:Kondas Elemer

Avatar
ManBat
Aranylabdás
Hozzászólások: 20093
Csatlakozott: 2014.07.21. 18:56
Tartózkodási hely: Miskolc, BAZ, Hungary

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: ManBat » 2018.11.24. 12:36

John McClane írta:
BSTH írta:
John McClane írta:Rád mindig lehet számítani,ha egy totál lényegtelen részletre kell reagálni.

Rád akkor, ha basztatni kell valakit valamiért. Mi itt a lényeg? TCS? Mindenki tudja mekkora bunkó faszfej. Hogy végre újpesti balhé? Verd ki!

Wow,hihetetlen milyen agresszivitás és düh dolgozik benned... :)
Amúgy valóban ez a lényeg és nem az,hogy a futball szekcióban közölték a hírt,viszont a videó azért bizonyítja azt is,hogy a szurkolók szokás szerint azért itt sem hibátlanok,amúgy sok balhé volt mostanában Újpesten,amiről nem volt hír,de neten lehetett beszámolókat olvasni a rivális helyi bandák összecsapásairól.

Ettől függetlenül jogszabályok kötnék meg a fellépést, amik az eltakart arcú inkognitósokra is ugyanúgy vonatkoz(ná)nak.
Az idő lejár
A világ megáll
Hogy hited mit ér
Arról bírád ítél


НИКОГАШ СЕВЕРНА!

Javier Arizmendi
Tartalék
Hozzászólások: 1891
Csatlakozott: 2006.01.18. 17:32

Re: Balhé Fehérváron: az Újpest Ultras beszámolója

HozzászólásSzerző: Javier Arizmendi » 2018.11.24. 15:57

ManBat írta:
John McClane írta:
BSTH írta:Rád akkor, ha basztatni kell valakit valamiért. Mi itt a lényeg? TCS? Mindenki tudja mekkora bunkó faszfej. Hogy végre újpesti balhé? Verd ki!

Wow,hihetetlen milyen agresszivitás és düh dolgozik benned... :)
Amúgy valóban ez a lényeg és nem az,hogy a futball szekcióban közölték a hírt,viszont a videó azért bizonyítja azt is,hogy a szurkolók szokás szerint azért itt sem hibátlanok,amúgy sok balhé volt mostanában Újpesten,amiről nem volt hír,de neten lehetett beszámolókat olvasni a rivális helyi bandák összecsapásairól.

Ettől függetlenül jogszabályok kötnék meg a fellépést, amik az eltakart arcú inkognitósokra is ugyanúgy vonatkoz(ná)nak.

látszik a fejlődés, most legalább a rendőröket nem fújták le TCs-ék gázzal:
https://444.hu/2016/07/09/az-eroemberek ... osligetben
ETO


Vissza: “www.nb1.hu”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 137 vendég