Javier Arizmendi írta:neked és Adameknek: nem állítom, hogy Bíró (Pápa), Matyi D. (Pécs - Alexandra), és Tarsoly (ETO - Quaestor) nem követtek el súlyos gazdasági bűncselekményeket (habár Tarsoly nincs sitten, otthon üdül házi őrizetben). csak azt nem értem, hogy egy következmények nélküli országban miért volt ilyen drasztikus következménye pont ezeknek a dolgoknak az érintett futballklubok számára. nem mondom, kicsit át kellett volna struktrulálni a tao és egyéb állami pénzeket, a Felcsút nem kapott volna évi 1 milliárdot, hanem elosztják a pénzt a fellegvárak között, nem a Várdát tolták volna, hanem a Nyíregyet, Kövesd helyett Kecsó, aztán ennyi. Kecsó sztorira már nem emlékszem, hogy a 9-ik helyről miért repültek, de Szijj Laci bácsi a szomszédból igazán megmenthette volna őket egy yacht vásárlás helyett. minden csak nemzetvezetői döntés kérdése. a ZTE mögé bepakoltak egy NER lovagot, a Kecsó mögé nem.
Én a Hali kapcsán vagyok némileg tisztában a helyzettel, bár a mi lezüllésünk kicsit későbbi történet, de talán tartalmaz érdekes elemeket is.
Mi 2015 tavaszáig önkoris többségi tulajdonban voltunk, utána Illésék lettek a főnökök, némi garancia (aranyszavazat bizonyos kérdésekben) maradt a városnál. Homlok 2015 januárjában - ekkor azért már körvonalazódni kezdett, hogy itt épülni fog egy új stadion - a Swietelsky nevű cégével jelentős összeggel megtámogatta a klubot, ebből tudtunk erősíteni utána, belefért az is a büdzsébe, hogy jónevű külföldi spílereket igazoljunk, meg visszavásároljuk Bosnjakot a Fraditól. A stadion egyik építtetője a Swietelsky volt, ahonnan 2016 novemberében Homlokékat kitették (fény derült bizonyos dolgokra), a szponzorációs szerződést újratárgyalták, némiképp csökkentett összeggel.
A sportkomplexumot 2017. novemberében átadták, a következő idénytől a Swietelsky eltűnt a nevünkből. Homlok ekkorra megalapította a saját építős cégét, amely először csak hirdetőként jelent meg a létesítményben, majd az ú 2rule mezünkre is felkerült, egyelőre csak oldalra, kis méretben. 2019 márciusában bejelentették, hogy jelentős szponzori megállapodást kötött a Hali és a Homlok Építő Zrt, a logó a mez elejére került, jóval nagyobb méretben, és megint tudtunk érdemi erősítéseket végrehajtani. Sajna a hátrányunk ledolgozása nem sikerült, illetve időközben az is világossá vált, hogy Illésék felelőtlen gazdálkodása többszázmilliós hiányt eredményezett. Ekkoriban arról lehetett hallani, hogy Homlok megvenné Illéséktől a klubot, pl én Kisvárdán láttam, amint a szép autójával parkolóhelyet keres.
2019 nyarán már egy szándéknyilatkozatig is eljutottak, hogy Illésék odaajándékozzák a tulajdonrészüket ingyen a Homlok által tiszteletbeli elnökölt Haladás VSE-nek. Ebből végül semmi sem lett, mivel a HVSE által kezdeményezett (sajnálatos módon azóta sem nyilvános) könyvvizsgálat durva hiányosságokat tárt fel. Ugyan Homlokék ingyen kapták volna a klubot, de ezzel a nyakukba került volna a többszázmilliós tartozás. Szóval az átvétel meghiúsult, mi meg majdnem mentünk a megyeibe.
Ebből az egészből annyit akarnék kihozni, hogy elképzelhetőnek tartom, Kecskeméten, Pécsett és Győrben már a rendrakáshoz is jelentős költségeket kellett volna elkölteni, plusz évekbe telik, mire visszatérnek a legmagasabb osztályba. Továbbá fennállt annak is a veszélye, hogy a szekrényekből egyszercsak újabb és újabb csontvázak dőlnek ki. Ehhez képest Kisvárdán, Mezőkövesden, Balmazújvárosban és Felcsúton a nulláról indult a projekt, a stadionépítés melót és pénzt jelentett az építési vállalkozóknak.